FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 790
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Munca noastra determina evolutia societatii

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Munca noastra determina evolutia societatii

 Q:   Intreaba despre Munca noastra determina evolutia societatii       
Acasă, la şcoală, pe stradă, când muncim, învăţăm sau ne petrecem timpul liber, ne servim de diferite maşini (maşina cli spălat, de călcat, de scris, de calculat, automobilul etc). Traim azi într-un univers de maşini. în cursul unei zile - remarcă un sociolog francez - omul nu face altceva decât să schimbe o maşină cu alta.
Deoarece fiecare om îşi doreşte un televizor, un frigidcr, telefon, automobil etc, am putea chiar să definim standardul de viaţă prin posedarea unui număr mai mare sau mai mic de maşini.

MaÅŸinismul a transformat radical condiÅ£iile noastre de viaţă. Avantajele sale sunt evidente : creÅŸterea productivităţii muncii, scăderea duratei zilei ÅŸi săptămà ¢nii de lucru, creÅŸterea standardului de viaţă ÅŸi a longevităţii.
Astfel, o parcelă de grâu care în secolul trecut era secerată cu ajutorul secerii într-o oră, astăzi este secerată cu ajutorul combinei în 30 de secunde. Durata medie de viaţă a crescut ni ţara noastră de la 40 de ani în secolul trecut la 67 de ani în prezent.

Treptat, treptat, prin perfecţionarea maşinismului omul va h eliberat de muncile pur mecanice, monotone, plictisitoare. Acestea vor fi realizate în exclusivitate de maşini (roboţi, de ex). Omul îşi va păstra privilegiul creaţiei, al invenţiei. Munca viitorului prezice un sociolog american - va consta mai degrabă în a învăţa să-ţi trăieşti viaţa, decât în a ţi-o asigura.

Există şi opinii care susţin că, pe lângă efectele pozitive ale civilizaţiei maşiniste, ar exista şi efecte negative. Se afirma astfel că o societate „automatizată " , cu o piaţă suprasaturată de produse de mare varietate, cu posibilităţi nebănuite de petrecere a timpului liber, creează un om lipsit de griji, comod, vesnic preocupat pentru satisfacerea capriciilor personale, blazat in ultima instanta. Se avanseaza chiar ideea ca intre bogatia materiala a unei societati si creatia sa spirituala exista un raport invers proportional. Sa fie oare spiritualitatea pretul platit pentru abundenta de produse?

Daca este asa, cum se explica totusi ca in aceasta societate a abundentei intalnim scriitori, oameni de geniu si mari oameni de stiinta?


Tag-uri: social, interactiune, individ, relatii



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 12 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :