FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 377
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Istoria si tipurile de pod

- Unde au fost realizate primele poduri suspendate? by Adi

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Istoria si tipurile de pod

 Q:        
Există cinci tipuri de poduri de bază şi toate cinci îşi au originile în antichitate. Podul pe grinzi este format din grinzi care se sprijină pe pietre sau piloni. In secolul al XIX-lea s-a proiectat podul are carui grinzi erau în întregime din fier sau din oţel. Primul astfel de pod a fost Britannia Bridge din Tara Galilor în 1850, un altul a mai fost construit în Germania anului 1936, Elbe Bridge, dar reprezentativ pentru acest tip de pod rămâne Shelton Road Bridge din Connecticut din 1852.

Podul suspendat

Primul astfel de pod era doar agăţat de marginile unui râu din loc în loc. Primul record scris despre podul legat cu lanţ datează din 630, dar primul pod cu adevărat suspendat a fost în Ohio, Wheeling Bridge, de 300 m, în 1848. Cel mai lung pod din l ume construit pe acest principiu, legat cu sârmă, este Brooklyn Bridge din New York construit în 1883. În sec. XX descoperirea pentru podul suspendat a fost cablul, primul pod construit astfel fiind StormStrund Bridge din Norvegia, în 1955.

Podul cu arcuri

Podul cu arcuri este cel mai comun tip de pod şi era frecvent folosit de romani pentru poduri si apeducte. Primul pod din fier pe arc a fost Irosn Bridge din Shropshire, Anglia, construit în 1781, St. Louis Bridge din Missouri (1874), a fost primul pod cu arc din hotel, iar primul pod ranforsat cu arcuri a fost in Elveţia, Stauffacher (1898-1899).
Fraser River Bridge construit în 1886, în Canada este primul pod a cărui structură arhitecturală se sprijină numai la capete. Tehnologia a fost descoperită la chinezi.

Podurile mişcătoare

Construcţia lor se bazează pe mai multe tehnologii. Cel mai faimos pod construit astfel este Towe Bridge din Londra.
Sursa imagine: fka.utm.my


Tag-uri:Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 13 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :