FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,147
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre alcatuirea instalatiei electrice interioare

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre alcatuirea instalatiei electrice interioare

 Q:   Intreaba despre Despre alcatuirea instalatiei electrice interioare       
Alimentarea cu energie electrică a punctelor de consum casnic, atat pentru iluminat, cat şi pentru acţionarea aparatelor electrocasnice se realizează printr-un ansamblu de circuite electrice, aparate de siguranţă şi protecţie şi aparate de conectare de mică intensitate, ansamblu care poartă denumirea de instalaţie electrică interioară.
Luand sensul parcurs al curentului electric de la sursa de alimentare pană la punctele de consum, instalaţia electrică interioară se consideră de la ieşirea conductoarelor din contorul electric, pană la punctele de racordare a becurilor la corpurile de iluminat, precum şi la punctele de racordare a.aparatelor electrocasnice.
Pe acest traseu, instalaţia electrică interioară are in componenţa ei tabloul cu siguranţe, circuitele ele ctrice de lumină şi prize, aparatele de conectare şi corpurile de iluminat.

Aceste elemente componente ale instalaţiei sunt reprezentate în diverse scheme de alimentare prin anumite semne convenţionale . Pentru reprezentarea unui ansamblu de instalaţie electrică interioară, prin aceste semne convenţionale, în figura VI.12 se prezintă schema de alimentare a punctelor de consum a unui apartament.
De asemenea schema unei instalaţii electrice interioare cuprinde, pe langă circuitul de lumină şi prize, şi un circuit special pentru alimentarea cu curent electric a unor aparate electrocasnice (boilere cu acumulare, maşina electrică de gătit, maşina automată de spălat rufe, etc.) la o intensitate ridicată a curentului (15 — 30 A).
Spre deosebire de instalaţia de alimentare cu energie pentru consum care aparţine întreprinderii de distribuţie, instalaţia electrică interioară apartine proprietarilor locuinţelor, acestora revenindu-le obligaţia de a păstra în bune condiţii şi de a efectua la timp remedierea defectelor.

La instalaţia electrică interioară nu este permis să se facă modificări sau alte lucrări care ar putea periclita insăşi instalaţia, precum şi cea din amonte de contor. Pentru a preveni aceste neajunsuri, modificările la instalaţia electrică sunt permise numai cu avizul prealabil al întreprinderii de distribuţie electrică.

în continuare se prezintă elementele componente ale unei instalaţii electrice interioare, rolul şi funcţiunile pe care le îndeplinesc, caracteristicile tehnice şi materialele folosite la realizarea lor.

sursa imaginii http://img.directindustry.com


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatiiCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :