FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,052
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Elementele componente ale circuitului electric al instalatiei electrice interioare

- Cine a realizat primele cabluri din oţel? by Razvan

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Elementele componente ale circuitului electric al instalatiei electrice interioare

 Q:        
Circuitul electric are în componenta lui în principal, conducte electrice cu conductoare izolate, tuburi de protecţie pentru protejarea conductelor şi accesorii care sunt necesare susţinerii instalaţiei, executării legăturilor conductoarelor la ramificaţia lor etc

CONDUCTA ELECTRICĂ constituie elementul de bază al circuitului, prin care se realizează calea de curent a unei instalaţii. Conducta electrică poate să fie simplă, cu un singur conductor, aşa cum este în mod obişnuit la o instalaţie electrică interioară casnică, sau cu mai multe conductoare, cum este în cazul cablurilor de alimentare cu energie electrică pentru consumul casnic.
Conductorul electric constituie calea de vehiculare a energiei electrice de la producerea ei pană la fiecare consumator. Potrivit normelor tehnice, prin conductor electric se înţelege numai vana conductoare a conductei electrice, care este executată dintr-un metal sau aliaj cu o înaltă conductivitate electrică.
Conductorul electric este acoperit cu diferite straturi izolatoare, sau cu o manta care să asigure o izolaţie electrică, o protecţie contra agenţilor corozivi şi o protecţie mecanică împotriva loviturilor şi strivirilor.
La fabricarea conductoarelor se folosesc un număr restrins de metale şi anume : aluminiu, cupru, oţel şi aliaje ale acestora.

Aluminiul este metalul cu cea mai largă utilizare la fabricarea conductoarelor, datorită conductivităţii relativ bună şi greutăţii specifice reduse. Aluminiul fiind un metal maleabil şi ductil nu poate fi folosit în stare pură la fabricarea conductoarelor, deoarece are o rezistenţă slabă la tracţiune şi o duritate redusă. De aceea, la fabricarea conductoarelor se folosesc aliaje de aluminiu cu adaos de magneziu, siliciu, fier pentru îmbunătăţirea caracteristicilor fizice şi mecanice, apropiindu-se de cele executate din cupru electrolitic.

Cuprul se foloseşte la fabricarea conductoarelor sub formă de cupru electrolitic, care are o bună conductivitate electrică şi o bună comportare la prelucrare, sudură, lipire etc. Fiind un material deficitar, folosirea cuprului la instalaţiile electrice este admisă numai în cazurile în care este necesară o mai mgre siguranţă în exploatarea instalaţiei, cum este în cazul circuitelor de semnalizare, iluminatului de siguranţă şi altele.

Oţelul are caracteristice mecanice foarte bune, dar are o slabă rezistenţă la coroziune, ruginind cu uşurinţă. De aceea, conductoarele din oţel nu se folosesc la instalaţia electrică interioară, în schimb, datorită rezistenţei mari la tracţiune au o mare utilizare la realizarea liniilor de transport a energiei electrice şi în unele cazuri la realizarea branşamentelor aeriene sub formă de conductor din oţel-aluminiu.
Alegerea conductorului La realizarea circuitului electric constituie o problemă de o deosebită importanţă pentru siguranţa şi buna exploatare a instalaţiei. Pentru evitarea oricăror neajunsuri trebuie să se aibă în vedere ca secţiunea conductorului să fie astfel aleasă, încat să corespundă intensităţii maxime admisibile a curentului electric cu care se face alimentarea aparatelor electrocasnice conectate la circuit. în caz contrar se va produce încălzirea imediată a conductorului, arderea izolaţiei, ajungand pană la deteriorarea instalaţiei.

sursa imaginii http://visual.merriam-webster.com


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatii



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :