FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,064
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Lucrarile pregatitoare pentru executarea instalatiei electrice interioare

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Lucrarile pregatitoare pentru executarea instalatiei electrice interioare

 Q:   Intreaba despre Lucrarile pregatitoare pentru executarea instalatiei electrice interioare       
La executarea unei instalaţii electrice interioare principalele lucrări pregătitoare sunt:
— trasarea circuitelor electrice şi însemnarea locurilor de lampă;
— pregătirea şanţurilor şi găurilor în zid pentru pozarea tuburilor de protecţie şi a dozelor.

a. Trasarea circuitelor şi însemnarea locurilor de lampă. Această operaţie pregătitoare se execută cu ajutorul riglei gradate din lemn sau din oţel, a sforii de trasat şi a firului cu plumb.

Trasarea constă în însemnarea cu creta sau cărbune a traseelor tuburilor de protecţie, a locurilor unde urmează ca să se monteze corpurile de lampă sau aparatele de conectare, precum şi a locurilor unde urmează să se execute stră pungerile în ziduri şi planşee-pentru traversarea tuburilor de protecţie.
La realizarea traseelor se va avea în vedere evitarea porţiunilor de grinzi şi stilpi de beton, nefiind permisă dăltuirea şanţurilor ori străpungerilor în aceste elemente de construcţie, pentru a nu slăbi rezistenţa lor.

Trasarea şanţurilor pentru pozarea şi susţinerea tuburilor de protecţie pe pereţi .se execută numai orizonial şi vertical, în niciun caz oblic. Totodată, se urmăreşte ca acest traseu să fie, pe cat posibil, pe rosturile zidăriei de cărămidă pentru uşurarea executarea şanţurilor de susţinere a tuburilor de protecţie .
Traseul pe linie orizontală se face la o distanţă de 30 — 40 cm de la tavan, iar traseul pe linie verticală, pentru pozarea întrerupătoarelor, la o distanţă de 15 — 20 cm de la tocul uşii.

In ceea ce priveşte însemnarea locurilor de montarea dozelor de derivaţie se va urmări ca acestea să fie pe aceeaşi linie orizontală cu cea a tuburilor de protecţie.
Traseul tuburilor de protecţie montate pe planşeu sau sub pardoseală se alege în general, perpendicular pe perete, iar în cazul cand planşeul este din beton armat, legătura între dozele de derivaţie prevăzute pe doi pereţi opuşi se poate face pe traseul cel mai scurt, respectiv in diagonală, pentru evitarea cot urilor.
însemnarea locurilor pentru dozele de aparat respectiv pentru întrerupătoare şi prize, necesar executării găurilor în zid, se face astfel:

-la 1,5 m distanţă deasupra pardoselii şi la 15-20 cm distanţă faţă de tocul uşii, pentru întrerupătoare din camere cu mediu uscat ;
-la 15—40 cm distanţă de la nivelul pardoselii, pentru prizele din camerele de locuit ;
-la 1,2 m distanţă deasupra pardoselii, pentru prizele de la bucătării sau cele pentru frigidere electrice.
însemnarea locurilor de lampă pe tavanul încăperilor se face în centrul acestuia, în cazul unui singur corp de iluminat, determinat prin intersecţia celor două diagonale.

b. Pregătirea şanţurilor şi găurilor in zid. Pentru pozarea şi susţinerea tuburilor de protecţie, precum şi pentru pozarea dozelor de derivaţie şi de aparate de conectare este necesar să se execute şanţuri în zid după trasajul orizontal sau vertical al circuitelor electrice, precum şi găuri în zid la locurile însemnate prin operaţia de trasare.

Executarea şanţurilor în zid se face manual, cu ajutorul unei dălţi şi unui ciocan în lungul rosturilor zidăriei de cărămidă. Această operaţie trebuie să se facă cu multă grijă, ca să nu se disloce cărămizile şi să nu se slăbească rezistenţa zidăriei. Adancimea şanţurilor trebuie să fie astfei executate încat să se poată îngropa complet tuburile de protecţie şi să fie acoperite cu stratul de tencuială de 1,5 — 2 cm.
Executarea găurilor în zidărie pentru doze se face în formă rotundă sau pătrată, la o adincime atat cat este necesar ca să intre doza, cu uşurinţă în gaură şi marginea ei să rămană la nivelul tencuielii după finisarea ei.
Străpungerile în zidul de cărămidă, pentru traversarea tuburilor de protecţie dintr-o cameră în alta, se execută cu ajutorul burghiului pentru ziduri în punctele stabilite prin trasaj.

Străpungerile în planşeele de beton armat, pentru traversarea tuburilor de protecţie, care fac legătura cu corpurile de iluminat, se execută numai în spaţiul liber dintre grinzi, cu ajutorul unei dălţi bine ascuţită. Dăltuirea se începe de jos în sus, pentru ca gaura să fie cat mai mică, după care se face străpungerea prin dăltuire de sus în jos.

în interiorul camerii, pe tavane, nu se dăltuiesc şanţuri pentru circuitul care duce la corpul de iluminat, deoarece pozarea tubului de protecţie se face pe faţa de deasupra planşeului, conductele electrice intrand în cameră prin gaura din mijlocul plafonului executată în prealabil pentru corpul de iluminat conform trasajului.

sursa imaginii http://img2.timeinc.net


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatii



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :