FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 928
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se tese cu acul ruptura de la o stofa de fata la obiectele de mobila tapitate

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se tese cu acul ruptura de la o stofa de fata la obiectele de mobila tapitate

 Q:   Intreaba despre Cum se tese cu acul ruptura de la o stofa de fata la obiectele de mobila tapitate       
Cum se tese cu acul ruptura de la o stofa de fata la obiectele de mobila tapitate Cum se ţese cu acul ruptura dc la o stofă de faţă
Ca urmare a unei neatenţii ori a unei manipulări greşite, stofa de faţă a obiectului tapiţat se poate agaţa de un cui sau de alt varf ascuţit, rupandu-se pe o anumită porţiune.
Soluţia cea mai simplă pentru remedierea acestui defect constă în a ţese cu acul ruptura de pe stofa de faţă .

In acest scop, se pregăteşte un ac lung de ţesut şi o aţă a cărei culoare să fie cat mai apropiată de cea a stofei şi dacă este posibil, se recomandă să se folosească fire extrase cu atenţie do la marginea stofei respective.
Se determină dreptunghiul caic să încadreze din plin ruptura de pe suprafaÅ£a stofei, după care se traseazÄ cu creta acest cadru de limitarea Å£esăturii supusă recondiÅ£ionării.

RUPTURA
Ţeserea rupturii se începe prin duceri şi întoarceri ale acului cu aţi în direcţia urzelei, apoi în direcţia bătăturii, încrucişînd alternativ fi rul de aţă pe deasupra şi pe dedesubt, pană se acoperă întreaga suprafaţă încadrată. La ţeserea cu acul se va avea grijă ca aţa să nu fie trasă tare, deoarece se poate să se încreţească sau să se plieze zona care se recondiţionează şi să facă discordanţă cu restul suprafeţei.
în situaţia în care nu se va putea ţese, îmbrăcămintea din stofă ne-fiind accesibilă, cum este în cazul stofei de faţă de la şezutul scaunului, defectul se va putea remedia cu ajutorul unei bucăţi de panză adezivă la cald .

Pentru aceasta, se desface ruptura, prin rabaterea părţii libere, apoi se introduce prin ruptură, în spatele stofei, ţesătura adezivă tăiată sub formă dreptunghiulară, astfel ca să acopere în întregime zona rupturii. Se întinde bine peste ţesătura adezivă partea rabătută din stofă, astfel ca marginile rupturii să se împreuneze perfect, după care se trece cu fierul de călcat electric, pe deasupra stofei, pentru a se obţine o bună aderare a ţesăturii adezive pe spatele stofei.
în cazul in care ruptura este prea mare şi mult căscată, remedierea va fi posibilă numai prin înlocuirea întregii stofe de faţă.

sursa imaginii http://enveeapparel.files.wordpress.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 17 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :