FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,470
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cauzele degradarii mobilierului si prevenirea lor

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cauzele degradarii mobilierului si prevenirea lor

 Q:   Intreaba despre Cauzele degradarii mobilierului si prevenirea lor       
După o anumită perioadă de timp, obiectele de mobilă ajung în situaţia de a nu mai putea fi utilizate în condiţii normale, datorită unei uzuri înaintate sau datorită unor degradări rezultate în urma unei exploatări necorespunzătoare, concretizate printr-o serie de defecte, fiind necesară, în aceste situaţii, intervenţia depanatorului pentru remedierea defectelor.
Remedierea defectelor se face, după caz, prin înlocuirea elementului degradat sau prin folosirea parţială ori integrală a elementului, avand grijă, ca prin această operaţie să se asigure buna rezistenţă şi forma estetică a mobilierului.
în acest scop, se prezintă în continuare cauzele degradării mobilierului şi preve nirea lor, precum şi defectele posibile la obiectele de mobilă şi remedierea lor.


Menţinerea obiectelor de mobilă într-o bună stare de funcţionare cit mai îndelungată şi sub un aspect cit mai plăcut, este determinată, în primul rand, de calitatea materialelor şi de tehnologia de execuţie folosită la realizarea lor, şi în al doilea rand, de condiţiile de amplasare, de exploatare şi întreţinere a mobilierului.
Condiţiile de calitate şi de execuţie a mobilierului sunt asigurate de întreprinderile producătoare, care au obligaţia remedierii defectelor în cadrul termenului de garanţie.

în ceea ce priveşte celelalte condiţii menţionate, ele trebuie să fie în atenţia deosebită a beneficiarului, atat în timpul operaţiilor de transport, depozitare şi manipulare a mobilierului, cat şi la amplasarea, exploatarea şi întreţinerea lui, pentru prevenirea degradărilor.
Degradările mobilierului se pot produce într-o serie de împrejurări din care se menţionează cele mai frecvente cazuri. Astfel :

1) In timpul transportului şi depozitării, obiectele de mobilă, uneori,sunt supuse loviturilor şi şocurilor mecanice care pot provoca degradarea lor, dacă acestea nu sunt protejate printr-un ambalaj rezistent care să asigure protecţia suprafeţelor finisate şi a celorlalte elemente constructive.
Degradările mobilierului, datorită unui transport şi unei manipulări defectuoase, sunt concretizate prin zglrieturi şi rosăluri ale muchiilor mobilei, descleieri, desprinderi şi ruperi de suporţi, picioare şi altele.
Pentru prevenirea acestor degradări manipularea şi fixarea obiectelor de mobilă pe platforma mijlocului de transport trebuie să fie făcută astfel ca să nu existe posibilitatea deplasării şi frecării între ele în timpul transportului, iar ambalajul trebuie să fie astfel construit încat să reziste eventualelor şocuri şi în timpul manevrărilor.

2) Cu ocazia deplasării mobilierului în interiorul apartamentului, în anumite scopuri, prin tirarea pe pardoseală a obiectelor de mobilă, se pot produce degradări, în cazul în care nu sunt folosite mijloacele adecvate de ridicare şi transport.
Degradările mobilierului datorită deplasării lui prin tarare pe pardoseală sunt concretizate prin lovituri imprimate pe muchii şi suprafeţe finisate, prin zgaritturi, desprinderi de suporţi şi picioare, precum şi prin deteriorarea pardoselii de parchet.
Pentru prevenirea degradării mobilierului, în timpul deplasării în interiorul apartamentului, se recomandă să se procedeze astfel:

— deplasarea unui obiect de mobilă de volum mic, dar greu, se va face manual, de către o singură persoană, prin ridicarea obiectului de la suprafaţa pardoselii, poziţia corpului fiind la început cu picioarele uşor îndoite şi cu bustul drept, după care se va face deplasarea obiectului la locul dorit, poziţia corpului fiind normală ;
— deplasarea unui obiect de mobilă voluminos şi greu, cum este de exemplu un dulap, o biblioteca etc., se va face cu ajutorul unor chingi, de către două persoane sau cu ajutorul unui covor ori carpetă manevrată de o singură persoană .

In cazul folosirii chingii, aceasta se trece mai întai pe sub picioarele mobilei şi apoi pe deasupra umărului persoanei, poziţia lui fiind la început cu picioarele uşor îndoite, acelaşi lucru făcandu-se şi cu cea de a doua persoană . Prin întinderea picioarelor şi luarea unei poziţii drepte a corpului, mobila este ridicată deasupra pardoselii, cu caţiva centimetri, după care se va putea transporta cu uşurinţă la locul dorit, fără lovituri şi zgarieturi.

în cazul folosirii covorului, mai întai, se înclină mobila într-o parte, apoi se va introduce, sub picioarele ridicate ale mobilei, covorul sub forma înfăşurată, lăsînd în afară un capăt al acestuia , după care mobila se va aşeza la loc, în poziţie normală. Se va înclina cealaltă parte a mobilei, derulînd covorul pe sub celelalte picioare ale mobilei , după care mobila se va aşeza la loc, în poziţie normală, avand grijă ca toate picioarele mobilei să fie aşezate pe suprafaţa covorului . După aceste operaţii se va împinge mobila care se va deplasa cu uşurinţă la locul dorit, prin alunecarea covorului pe pardoseala de parchet.



sursa imaginii http://ecx.images-amazon.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 15 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :