FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,413
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se inlocuieste stofa de fata de la un scaun

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se inlocuieste stofa de fata de la un scaun

 Q:   Intreaba despre Cum se inlocuieste stofa de fata de la un scaun       
Cum se  inlocuieste stofa de fata de la un scaun In situaţia în care stofa de faţă a scaunului prezintă o uzură pronunţată, rosături, rupturi sau coloritul stofei este şters, este necesar ca să se procedeze la înlocuirea ei cu o altă stofă nouă . Nu se recomandă ca remedierea să se facă prin acoperirea stofei uzate cu o stofă nouă, deoarece aceasta din urmă se va deforma şi se va uza după un scurt timp.

Recondiţionarea se începe prin îndepărtarea lezardei lipite, dacă fixarea stofei s-a făcut cu ţinte, fiind suficient să se tragă de un capăt al lezardei, obţinandu-se în acest fel accesul la capetele ţintelor. Cu o daltă şi un ciocan se scot cu grijă ţintele de fixare a stofei, manipularea dălţii făcandu-se în direcţia fibrelor lemnului.
în cazul cand ţintele sunt puternic fixate, se va folosi şi dalta îngenuncheată pentru dislocare, iar cu dalta picior de capră se vor prinde capetele ţintelor pentru scoaterea lor din lemn . La această operaţie se va urmări ca marginile stofei de faţă să nu se deterioreze, deoarece ea va putea servi ca şablon pentru croifea feţei din stofa nouă de îmbrăcăminte.

In acest scop, faţa veche se aşează peste stofa nouă , se centrează bine pentru a se obţine o simetrie în cazul existenţei unor desene sau figuri, apoi se fixează cu ace cu gămălie şi se procedează la tăierea materialului, cu ajutorul foarfecelor, după conturul feţei luate ca şablon.

Stofa croită se aşază în axul scaunului, se poziţionează corect şi se prinde pe rama de lemn a şezutului cu cate o ţintă pe părţile din spate, faţă, lateral dreapta şi stanga , pentru ca să se poată lucra la fixarea definitivă a stofei. Dacă este necesar, înainte de aşezarea stofei croite, se va adăuga un strat de bumbac sau vată industrială, pentru a se da o formă bombată şezutului.
După prinderea stofei în ţintele de mai sus, ea se întinde bine pe cele două axe perpendiculare, pentru a nu se forma tute pe suprafaţa şezutului .
Fixarea definitivă a stofei de faţă se poate face fie cu cuie decorative, fie cu ţinte acoperite cu lezardă. în primul caz, marginea ţesăturii se va îndoi pe o lăţime de 1—2 cm pentru mărirea rezistenţei, după care se

Vor bate cuiele decorative in dubla grosime a stofei. în al doilea caz, tintele se vor bate direct pe marginea tesaturii, urmand ca ulterior sa se aplice lezarda.
După operaţia le întindere şi fixare definitivă în linte a stofei de fată se. rece la formarea colţurilor din faţa scaunului, prin replierea materiaiului şi apoi prin rabaterea pliurilor din părţi spre centrul colţului, după care se coase îndoitura pliului pe toată înălţimea ei, cu ajutorul unui ac cu aţă .

În final se trece la acoperirea ţintelor cu lezardă. Pentru aceasta, se taie cu atenţie marginea stofei în aliniere cu marginea ramei de lemn a scaunului, apoi, de la un colţ al părţii din spatele scaunului se începe lipirea lezardei, pe marginea stofei, cu ajutorul unui adeziv , continuandu-se astfel pe tot conturul stofei. Din loc în loc, lezarda va fi prinsă cu ţinte, care se scot după ce adezivul s-a uscat bine. La colţurile ramei şezutului, lezarda se va îndoi şi se va prinde cu un cui, apoi ea se va întoarce pe faţă, făcand o îndoitura la 45°, după care îşi va continua traseul pană la împreunarea capetelor .
Cu această operaţie finală, înlocuirea stofei de faţă este terminată şi scaunul poate fi dat în folosinţă.

sursa imaginii http://www.apartmenttherapy.com/


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 17 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :