FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,646
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Cum se repara o pardoseala de mozaic turnat

- Cum se repara pardoseala mozaic? by luca milard

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se repara o pardoseala de mozaic turnat

 Q:        
Pardoseala de mozaic turnat poate să prezinte, după un anumit timp, fisuri, crăpături, desprinderi ale stratului de rezistenţă la uzură, precum şi alte degradări, datorită faptului că în timpul lucrului nu au fost respectate tehnologiile de execuţie, sau datorita unei exploatări necorespunzătoare.

Pentru refacerea porţiunii degradate a pardoselii de mozaic se face, mai întîi, delimitarea acestei suprafeţe cu ajutorul unei crete, după un perimetru cat mai regulat. Cu ciocanul şi cu dalta se sparge stratul de rezistenţă la uzură, începand de la exteriorul spaţiului delimitat spre interiorul acestuia, avand grijă ca să nu se ştirbească marginile mozaicului nedegradat, după care suprafaţa degajată se curăţă bine de moloz şi de praf.

Pentru a se asigu ra o aderenţă bună a mortarului de mozaic, ce urinează să se toarne, se face amorsarea cu lapte de ciment, atat a suprafeţei degajate, cat şi a marginii spărturii rezultată după degajarea porţiunii degradate.
Se prepară mortarul de mozaic avand grijă ca să se obţină un acelaşi colorit şi o aceeaşi structură a mozaicului, pentru ca să nu facă discordanţă cu restul suprafeţei pardoselii, folosindu-se în acest scop aceiaşi pigmenţi şi acelaşi dozaj.
Mortarul de mozaic fiind pregătit, se toarnă pe spaţiul degajat pentru mozaicare, avand grijă ca să treacă cu puţin peste marginile lui, după care mortarul se bato cu dosul mistriei şi se nivelează la aceeaşi cotă cu restul pardoselii.

După ce mortarul de mozaic s-a întărit, se face prima frecare cu piatra abrazivă a suprafeţei turnate şi apoi a doua frecare pe întreaga suprafaţă a pardoselii, pentru a se aduce la acelaşi nivel partea refăcută cu cea existentă.


sursa imaginii http://www.luxuryhousingtrends.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :