FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,099
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se inlocuieste un geam spart

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se inlocuieste un geam spart

 Q:   Intreaba despre Cum se inlocuieste un geam spart       
Cum se inlocuieste un geam spart înlocuirea unui geam de la o fereastră cuprinde, în principal, operaţii pregătitoare, care constau din îndepărtarea geamului spart şi curăţirea ramei pentru noul geam, precum şi operaţii de montare, care constau din fixarea şi chituirea noului geam.

îndepărtarea geamului spart se face cu ajutorul unui ciocan mic cu care se aplică lovituri de jur împrejurul geamului, pentru a scoate bucăţile de geam menţinute încă de chit , la această operaţie folosindu-se mănuşi de protecţie, ţinand seama de efectul dăunător al cioburilor de sticlă.

După această operaţie, se îndepărtează chitul de pe tot conturul ramei, folosind o lamă de cuţit sau o daltă de lemn , se scot cu un cleşte cuiele care se găsesc încă înfipte în ramă , apoi se curăţă loca ul geamului de praf şi resturi de chit, după care se aplică pe acest locaş un strat de ulei de in sau de vopsea pe bază de ulei, care are rolul de întreţinere a lemnului, lăsandu-se cateva ore ca să se usuce uleiul.

Locaşul geamului fiind astfel pregătit, se trece la fixarea şi chituirea noului geam, în prealabil, determinandu-se dimensiunile geamului, pe baza cărora să se poată tăia geamul sau să se procure geamul gata tăiat la dimensiunile respective. Odată cu aceasta, se procură şi chitul de geam care, înainte de folosire, se freacă bine cu mana, în cruciş, pentru a se obţine în întregime o masă uniformă şi maleabilă.
Chitul, astfel pregătit, se aplică uniform pe tot conturul locaşului de geam, geamul nefiind încă aşezat pe ramă , apoi şe pune geamul în ramă peste chitul aplicat, după care se apasă uşor cu palma pe marginile geamului pentru a presa chitul în locaş , evitandu-se apăsarea cu mana în centrul geamului pentru a nu risca spargerea lui.

Se fixează geamul în ramă, prin plantarea pe tot conturul locaşului, cu cuie mici fără cap, la o distanţă de 20 — 30 cm, prin glisarea ciocanului pe suprafaţa geamului, pentru a evita şocurile şi spargerea geamului . Geamul fiind fixat în cuie, se aplică chitul de geam, care se egalizează pe tot conturul cu ajutorul unui şpaclu şi cu acelaşi şpaclu ţinut perpendicular pe geam se îndepărtează surplusul de chit etalat din plin , avandu-se grijă ca stratul de chit să nu depăşească marginile cadrului de lemn .

în final, se netezeşte chitul aplicat cu o pensulă moale şi uşor umedă, după care se lasă cateva zile pană la revopsirea ferestrei şi a noului chit.

sursa imaginii http://www.ics.uci.edu


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :