FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,243
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se face curatirea si decaparea unei vechi vopsitorii pentru o noua vopsire

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se face curatirea si decaparea unei vechi vopsitorii pentru o noua vopsire

 Q:   Intreaba despre Cum se face curatirea si decaparea unei vechi vopsitorii pentru o noua vopsire       
Pregătirea suprafeţei suport pe care este aplicat un strat de vopsea veche, trebuie să se facă, de asemenea, cu multă atenţie şi grijă, pentru a se obţine o suprafaţă suport de o calitate superioară, care să corespundă cerinţelor ce sunt solicitate la aplicarea straturilor noi de vopsea.

Cu timpul la o vopsitorie poate să apară o serie de defecte ca pete, zgarieturi, exfolieri şi altele, sau vopseaua să-şi fi schimbat nuanţa şi luciul caracteristic, ceea ce conduce Ia necesitatea aplicării unui nou strat de vopsea, fie direct pe stratul vechi, după o prealabilă curăţire a lui, fie după andepărtarea completă a stratului vechi de vopsea.
In cazul cand stratul de vopsea este sănătos, fără defecte de suprafaţă şi dacă prin simpla curăţire a suprafeţei se recapătă culoarea şi luciul caracteristic, nu este necesar să se aplice un nou strat de vopsea.

în acest caz se procedează astfel:
1) Curăţirea suprafeţei vopsite, fără aplicarea unui nou strat de vopsea, se face prin spălarea acesteia cu un burete mare sau cu o pensulă mare rotundă, înmuiată într-un amestec de apă şi săpun, sau o soluţie de sodă calcinată cu un dozaj de 500 g sodă (respectiv 3 linguri de supă) la 1 1 apă călduţă, spălarea făcandu-se de jos în sus, pentru ca să se evite scurgerile de leşie, care pot provoca dare de culori diferite.
După spălare, se şterge în continuare cu un alt burete înmuiat în apă limpede şi uşor călduţă.

înainte de curăţirea suprafeţei vopsite, trebuie să se facă o testare pe o mică suprafaţă, într-un loc ascuns, de exemplu în spatele uşii, cu ajutorul unui tampon de vată umectat în soluţia de spălare arătată mai sus.
In cazul cand se obţine o peliculă curată şi o regăsire a luciului iniţial, înseamnă că vopsitoria veche este suficient de rezistentă leşierii şi deci se poate trece la spălarea întregii suprafeţe vopsite.

2) Curăţirea suprafeţei vopsite, cu aplicarea unui nou strat de vopsea, se face în cazul cand în urma testării se constată o nuanţă mată a culorii, tendinţe de îngălbenire sau o dizolvare a peliculei, tamponul de vată încăreandu-se cu pigmenţi.
Curăţirea cu aplicarea unui nou strat de vopsea se face şi în cazul cand pe suprafaţă sunt mici defecte ca zgîrieturi, fisuri sau cand culoarea vopselei are nuanţe diferite. în aceste cazuri, se procedează la spălarea întregii suprafeţe, aşa cum s-a arătat mai sus, după care se aplică un singur strat de vopsea.
In situaţia cand pe suprafaţa suport sunt defecte mai pronunţate, ca de exemplu crăpături, fisuri etc., acestea se remediază cu chit de cuţit, se lasă să se usuce, după care se spală întreaga suprafaţă.
După uscare se aplică noua vopsea începand cu acoperirea locurilor reparate şi apoi pe întreaga suprafaţă, într-un strat sau două straturi, pentru a se obţine un aspect plăcut şi uniform.

3)indepărtarea parţială sau totală a stratului de vopsea şi aplicarea unui nou strat de vopsea se face în situaţia cand suprafaţa vopsită este îmbătrînită sau are defecte grave care conduc la o slabă rezistenţă a peliculei, manifestată prin desprinderi pe porţiuni dese sau crăpături şi fisurări multiple şi adinei.
indepărtarea vopselei vechi se recomandă să se facă în întregime, nelăsandu-se porţiuni de straturi de vopsea veche, pentru a se evita apariţia nuanţelor diferite pe suprafaţa nou vopsită.
Indepărtarea stratului vechi de vopsea se face cu ajutorul unui şpaclu de oţel sau prin arderea cu lampa de benzină sau cu ajutorul unor substanţe chimice, respectiv cu decapanţi.

Aplicarea decapanţilor sub formă de soluţii (de exemplu decanolul) se face cu pensula, după care se lasă să lucreze 10—15 min şi după ce vopseaua s-a băşicat se răzuieşte cu şpaclul sau cu o perie de sarmă.
Aplicarea decapanţilor sub formă de pastă, ca, de exemplu, pasta alcalină preparată din cretă amestecată cu o soluţie de 20—30% sodă caustică se face cu ajutorul unui băţ înfăşurat la un capăt cu pînză de sac, pasta adcalină fiind aplicată pe suprafaţa verticală a peretelui.
După circa o oră, vopseaua se umflă şi se dezlipeşte de suport, andepărtindu-se prin răzuire şi spălare cu apă multă, după care se lasă să se usuce.

Atentie

Cea mai mare parte a decapanţilor sunt produse cu emanaţiie de vapori nocivi, care pot provoca greţuri, migrene etc.
Folosirea decapanţilor trebuie să se facă în locuri bine ventilate iar pe toată durata folosirii lor trebuie să se poarte mască 1 cu filtru.

sursa imaginii - keetsa.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :