FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,732
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se face spacluirea in procesul de prelucrare a suprafetei suport inainte de varuire sau vopsire

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se face spacluirea in procesul de prelucrare a suprafetei suport inainte de varuire sau vopsire

 Q:   Intreaba despre Cum se face spacluirea in procesul de prelucrare a suprafetei suport inainte de varuire sau vopsire       
Şpacluirea este tot o operaţie de chituire, cu deosebirea că acoperirea cu chit se face pe întreaga suprafaţă suport, cu un strat subţire, cu o consistenţă mai fluidă, pentru acoperirea denivelărilor şi obţinerea unei suprafeţe bine netezită.

Şpacluirea se face pe suprafeţele suport care urmează să fie finisate cu lucrări de zugrăveli de o calitate superioară şi în cazul lucrărilor de vopsitorii,
Şpacluirea, de regulă, nu se execută pe suprafeţe tencuite şi gletuite, sau pe suprafeţe de ipsos, deoarece acestea sunt bine netezite, plane şi fără defecte, putandu-se trece direct la operaţia următoare de pregătire, respectiv şlefuire.
Chitul pentru ÅŸpacluire are în compoziÅ£ia sa ca elemente de bază soluÅ£ie de clei, ulei de in fiert, praf de cretÄ ƒ ÅŸi alte materiale de umplutură în diferite proporÅ£ii. ConsistenÅ£a compoziÅ£iei chitului pentru ÅŸpacluit este ceva mai fluidă în comparaÅ£ie cu cea a chitului obiÅŸnuit, pentru a putea fi uÅŸurată operaÅ£ia de întindere ÅŸi netezire pe suprafaÅ£a suport.

Grosimea stratului de şpacluială este de maximum 2 mm la suprafeţele de zugrăvit şi de 0,5mm la suprafeţele de vopsit; în cazul cand se depăşesc aceste limite, după uscarea chitului aplicat se produc crăpături.
Pentru obţinerea unei bune calităţi şi a unei bune aderenţe a suprafeţei şpacluite, aplicarea chitului se face în mai multe reprize cu straturi foarte subţiri de sub 0,5 mm grosime.

Şpacluirea este o operaţie delicată, pentru care se cere o oarecare andemanare şi experienţă ; de felul cum este executată şpacluirea depinde în mare măsură rezistenţa şi longevitatea compoziţiei aplicate. Ea se face cu ajutorul unui şpaclu cu lamă de cauciuc, care este flexibilă, cu o lăţime de circa 20 mm, avand o teşitură pe o parte a lamei .
Şpacluirea cuprinde două faze de lucru şi anume : împăstarea suprafeţei cu chit şi netezirea chitului. Astfel :

1) Impăstrarea cu chit este operaţia prin care se face aplicarea chitului pe suprafaţa suport .

în acest scop, cu ajutorul unui şpaclu de oţel, se depune cantitatea necesară de chit pe partea teşită a lamei de cauciuc. Lama încărcată cu chit se aşează pe suprafaţa suport şi începand de la partea superioară a peretelui se împăstează cu chit, coborand lama printr-o uşoară basculare a ei, reducand progresiv unghiul format dintre suprafaţa suport şi lamă .
Mişcarea de coborare şi de basaulare face ca să se depună pe suport un strat de chit uniform.
După terminarea aplicării chitului pe un rand decalat, de sub pană jos, se reia operaţia de împăstare cu chit, pe un nou rand decalat apre stanga cu o jumătate din lăţimea lamei .

Se repetă această operaţie, decaland progresiv lama spre stanga, pană cand toată suprafaţa suport a fost acoperită cu chit, după care se poate trece la netezire.

2) Netezirea este operaţia prin care se face finisarea chitului pe suprafaţa suport.
În acest scop, se prinde şpaclul cu lama de cauciuc, cu mana dreaptă, degetul mare sprijinindu-se pe montura lamei. Se pune cealaltă mană pe partea stingă a lamei pentru a ajuta degetul mare de la mana dreaptă ca să exercite o presiune pe suprafaţa împăstată cu chit. Apoi, se aşază lama de cauciuc pe suprafaţa împăstată sub un unghi, care se va păstra tot timpul netezirii şi se manuieşte cu supleţe lama şpaclului, coborand-o şi apăsand-o puţin mai tare pe partea stanga, astfel ca marginea dreaptă a lamei să nu se sprijine pe suprafaţa suport, pentru a se evita formarea rizurilor dintre randuri. Ca şi la împăstare, netezirea se face progresiv spre stanga, cu o treime de lamă de fiecare rand, pană la netezirea completă a stratului de chit.

In timpul lucrului, se recomandă ca lama şpaclului să fie curăţată din cand în cand, bine ştearsă cu o cîrpă, pentru a se evita urme de zgarieturi pe şpacluială.
După impăslarea şi netezirea chitului, şpacluială se lasă să se usuce bine pană la aplicarea compoziţiei de zugrăvire sau vopsire, uscare care poate să dureze 6—10 ore, pentru ca să se facă în profunzime.

sursa imaginii http://www.channel4.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :