FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,393
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Care sunt produse gata preparate folosite in zigraveli si vopsitoriile gospodariei

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Care sunt produse gata preparate folosite in zigraveli si vopsitoriile gospodariei

 Q:   Intreaba despre Care sunt produse gata preparate folosite in zigraveli si vopsitoriile gospodariei       
Datorită creşterii diversificării materialelor folosite la lucrările de zugrăveli şi vopsitorii, precum şi datorită unei creşteri importante a necesarului de materiale pentru aceste lucrări, s-a ajuns la situaţia ca o bună parte din aceste materiale să fie preparate de întreprinderi de specialitate, sub formă de produse finite. Dintre aceste produse finite, gata preparate, care se pot procura din comerţ se menţionează următoarele materiale pentru lucrări de zugrăveli şi vopsitorii : grunduri, chituri şi vopsele.

a.Grunduri. Grundurile sunt produse prin care se asigură o bună aderenţă a compoziţiei pe suprafaţa suport, contribuind, totodată, la mărirea durabilităţii şi rezistenţei ace steia.
După compoziţia pe care o au grundurile şi scopul care se urmăreşte se disting următoarele categorii:

-Grundul de îmbibare, care constituie primul strat pe suprafaţa suport şi are rolul de legătură cu următorul strat de compoziţie de zugrăvire sau vopsire. In compoziţia lor, grundurile au la bază uleiuri vegetale sau răşini alchidice şi o pigmentare foarte slabă, pentru ca părţile peste care s-a aplicat grundul să se deosebească uşor de cele acoperite cu compoziţii de zugrăvire sau vopsire;
-Grundul anticoroziv, care constituie stratul protector contra coroziunii, fiind preparat pe bază de ulei şi miniu de plumb sau galben de zinc, sau pe bază de răşini alchidice şi miniu de plumb.
-Grundul de acoperire sau grundul de culoare, care se aplică după prelucrarea suprafeţelor suport, constituind stratul de bază al vopselelor pe bază de ulei sau de răşini alchidice. Grundul de acoperire se prepară cu acelaşi liant şi cu aceeaşi culoare ca şi compoziţia care urmează să se aplice.

b. Chituri. Chiturile sunt produse pe bază de ulei, de poliacetat de vinii, de răşini sintetice şi altele. După consistenţa şi modul de aplicare a chitului se disting :

1) Chituri de cuţit, care au un conţinut de 12—15% liant şi se prezintă sub formă de pastă care se aplică cu ajutorul unui şpaclu.

2) Chitul de stropit, care au un conţinut de 18—20% liant şi se prezintă sub forma unei paste fluide, care şe aplică prin stropire cu pistolul.
Dintre ciuturile cele mai frecvente folosite la lucrările de vopsitorii sint :
-Chitul pe bază de ulei, care este un amestec de ulei cu cretă, ardezie şi alte materiale de umplutură, avand culoarea gri sau albă.
-Chititul pe bază de emulsii de acetat de vinii, care mai are in compoziţia lui ca material de umplutură cretă, oxid de zinc, făină! de lemn. In comerţ se găseşte sub denumirea de chit PAV, fiind de culoare albă; se poate dilua cu apă, în cazul cand pasta este prea' consistentă.
-Chitul pe bază de răşini alchidice, care se prepară prin amestecarea lacului pe aceeaşi bază de răşină cu materialele obişnuita de umplutură, diluarea lui putandu-se face cu ajutorul unui diluant pentru micşorarea consistenţei.

c. Vopsele. Vopselele gata preparate se prezintă sub formă de suspensii de pigmenţi în substanţe peliculogene care, aplicate în straturi subţiri, formează după uscare pelicule durabile cu aspect mat sau semilucios.
Dintre vopsele, cele mai frecvent folosite sunt vopselele pe bază de uleiuri vegetale, vopselele pe bază de emulsii din răşini de polimerizare şi vopselele pe bază de răşini alchidice. Astfel :

1)Vopselele pe bază de uleiuri vegetale sunt cunoscute în comerţ sub denumirea de „Linoxin" sau „Durol". Ele au în componenţa lor ca liant uleiuri sicative sau semisicative, puţind fi astfel folosite ca vopsele pentru interior şi pentru exterior, fiind rezistente la intemperii. După natura pigmenţilor, vopselele sunt preparate în diferite culori, albă, verde, crem etc.
Vopselele se aplică, de regulă, pe suprafeţe de tencuială gletuite, pe suprafeţe de lemn sau de metal, după ce în prealabil suprafeţele suport au fost pregătite şi prelucrate.

Un alt produs pe bază de uleiuri vegetale sicative şi cu pig-i menţi rezistenţi la agenţii atmosferici este vopseaua cunoscută în comerţ sub denumirea de „Deruginol", folosită pentru protejarea învelitorilor de tablă.
Timpul de uscare a vopselelor pe bază de uleiuri vegetale este, de regulă, 24 ore de la aplicare.

2)Vopselele pe bază de emulsii din răşini de polimerizare sunt cunoscute în comerţ sub denumirea de „Vinarom", Ele au în componenţa lor ca liant poliacetatul de vinii, fiind folosite ca vopsele de interior şi de exterior, în diferite culori ca albă, crem, vernil deschis, albastru cer.
Vopselele „Vinarom" sunt aplicate pe tencuială gletuită, pe suprafaţă suport de cărămidă, pe suprafaţă de beton şi de lemn.
Timpul de uscare a acestei vopsele este de 30 min, iar timpul de uscare între două straturi consecutive este de 1—8 ore.

3) Vopsele pe bază de răşini alchidice sunt cunoscute în comerţ sub denumirea de „Sinvolal". Ele se aplică pe suprafeţe de tencuieli de glet de ipsos, pe suprafeţe de lemn sau de metal. Se diluează cu diluant în proporţie de 5—10% folosind petrosin sau diluant D509. Fiind un produs inflamabil, vopselele pe bază de răşini alchidice trebuie să fie ferite de ori ce sursă de foc.

sursa imaginii http://www.codinghorror.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :