FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,720
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport

 Q:   Intreaba despre Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport       
Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport Lucrările pentru realizarea unei pardoseli de parchet cuprinde lucrări cu referire la infrastructură, respectiv la stratul suport şi lucrări cu referire la suprastructură, respectiv la stratul de circulaţie

Fazele importante care concură la realizarea pardoselei de parchet, sunt : pregătirea stratului suport; montarea lamelelor de parchet, aplicarea pervazului, respectiv a plintei ; finisarea suprafeţei pardoselei de parchet.
în continuare se prezintă tehnologia de execuţie şi fazele de realizare a pardoselei de parchet, cu referire la variantele : pardoseala de parchet pe duşumea oarbă, cu izolare fonică sub grinzişoare şi pardoseala flotantă de parchet, montată pe duşumea oarbă , ele fiind cele mai uzuale.

Pregătirea stratului suport constă în montarea p e planşeul de beton a elementelor componente, în ordinea menţionată mai sus, pentru fiecare variantă în parte, precum şi în efectuarea unor verificări de nivel, de orizontalitate şi de planeitate.

La montarea elementelor componente pentru stratul suport se vor avea în vedere următoarele :
-Duşumeaua oarbă se va fixa pe grinzişoare cu cate două cuie, plasate înspre marginile scandurii, precum şi în dreptul fiecărei grinzişoare.
-între scandurile duşumelei oarbe se va lăsa un spaţiu liber de 15 — 30 mm pentru cele din răşinoase şi de 30' mm pentru cele din fag.
-Grinzişoarele se vor aşeza pe planşeu, la o distanţă între ele, măsurată din ax în ax, de 50 — 60 cm pentru duşumeaua oarbă din răşinoasă şi de 70 cm pentru duşumeaua oarbă din fag, avandu-se grijă ca grinzişoarele să fie rezemate în întregime pe toată lungimea lor pe planşeu.

După ce s-a executat stratul suport, pentru a se realiza o suprafaţă perfect plană şi orizontală a stratului de circulaţie a pardoselii, trebuie să se procedeze la următoarele verificări ale stratului suport :

1) Verificarea de nivel, care are rolul de a se constata prin măsurători, dacă nivelul la care se găseşte suprafaţa stratului suport, respectiv suprafaţa duşumelei oarbe, permite ca după montarea lamelelor de parchet nivelul pardoselei noi să ajungă exact la nivelul pardoselilor învecinate, în cazul în care nu se ajunge la nivelul necesar după montarea lamelelor de parchet, se procedează la ajustarea duşumelei, fie prin adăugarea unor folii de carton, fie rindeluirea suprafeţei duşumelei, după caz.

2) Verificarea de orizontalitate, care are rolul de a se constata eventualele denivelări, ce nu trebuie să fie mai mari de 3 mm sub dreptarul de 2 m lungime.
în varianta pardoselei flotante, dreptarul se aşează pe suprafaţa duşumelei pe unul din canturile lui, iar pe celălalt cant se aşează nivela cu bulă de aer, spre mijlocul dreptarului. Dacă bula de aer, după cateva oscilaţii, se plasează între reperele nivelei, se ridică nivela şi fără a schimba poziţia dreptarului, nivela se aşează din nou pe cantul dreptarului, dar rotită cu 180°. Dacă şi în,această poziţie bula se aşează între repere, înseamnă că stratul suport, pe direcţia verificată, se află în poziţie orizontală, în acelaşi mod se face verificarea orizontalităţii şi pe o direcţie perpendiculară celei anterioare. în cazul în care s; constată o denivelare peste limita admisibilă, suprafaţa duşumelei se încarcă provizoriu cu mortar de ipsos, la capătul opus celui spre care a trecut bula de aer, pentru a se determina grosimea de încărcat a stratului de beton, cu mastic de bitum.
în varianta pardoselii cu duşumea oarbă fixată pe grinzişoare, verificarea orizontalităţii se face cu dreptarul aplicat pe faţa superioară a grinzişoarelor şi în cazul în care se constată, cu ajutorul nivelei cu bulă de aer, denivelări peste limita admisibilă, se procedează la împănarea cu pene de lemn sub grinzişoare, sau la cioplirea parţială a lor ;

3) Verificarea planeităţii, care are rolul de a constata eventualele goluri sau ridicaturi ale suprafeţei suport, operaţie ce se face cu ajutorul dreptarului, aplicat cu o muchie a cantului pe suprafaţa suport. în cazul în care se constată asemenea abateri peste limitele admisibile, ele se vor însemna, pentru a fi remediate prin încărcare cu chit sau prin răzuire, după caz.
După aceste verificări, se trece la verificarea execuţiei stratului suport din punct de vedere calitativ, acordandu-se o atenţie deosebită execuţiei duşumelei oarbe, care trebuie să fie rigidă, bine fixată în cuie sau în bitum şi bine curăţată la suprafaţă.
în acest scop, se recomandă ca duşumeaua să se acopere cu un strat de hartie groasă sau cu carton, prin aceasta imprimandu-se pardoselii o mai mare elasticitate şi o îmbunătăţire a izolaţiei fonice.

sursa imaginii http://www.antique-oak-wood-floors.co.uk


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 17 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :