FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 644
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa folosim masinile de gaurit manuala si electrica

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa folosim masinile de gaurit manuala si electrica

 Q:   Intreaba despre Cum sa folosim masinile de gaurit manuala si electrica       
Cum se lucrează corect cu maşina de găurit manuală

Maşina de găurit manuală este prevăzută cu un maner principal şi un maner fix, cu ajutorul cărora se fixează maşina în poziţie de lucru.
De asemenea, maşina de găurit mai este prevăzută cu o manivelă, prin intermediul căreia se acţionează asupra unei coroane dinţate şi a două pinioane, dand mişcarea de rotaţie unei mandrine cu trei fălci, în care se prinde burghiul helicoidal cu coadă cilindrică .

Maşina de găurit manuală este destinată pentru lucrări uşoare, puţind să execute găuri numai de la 1 pană la 6 mm diametru.
Montarea burghiului în mândrină, se face prin strangerea cu o mană a corpului acesteia, iar cu cealaltă mană se roteşte manivela în sensul invers acelor de ceasornic, respectiv invers sensului de lucru al maşinei, pentru ca să fie deschise fălcile maşinei. Intre fălcile deschise se introduce partea cilindrică a burghiului ales pentru găurit, apoi se string fălcile ca să fie blocat burghiul, prin Invîrtirea manivelei în celălalt sens. respectiv în sensul de lucru.

Maşina fiind astfel pregătită de lucru, se prinde cu o mană de manerul principal, iar după ce s-a poziţionat varful burghiului pe locul respectiv, cu cealaltă mană se învarteste de manivelă, pană ce piesa este găurită.
Dacă avem de găurit o piesă metalică, care solicită un efort mai mare. se prinde cu o mană maşina de găurit de manerul fix, se sprijină manerul principal de corpul omului şi cu cealaltă mană se poziţionează varful
burghiului pe locul unde trebuie găurit, dună care se învarteşte de manivelă, apăsand cu toată greutatea corpului asupra maşinei de găurit .
După terminarea lucrărilor, maşina de găurit se şterge bine do rumeguş sau şpan şi apoi se curăţă fălcile, respectiv mandrina, cu ajutorul unei pensule cu păr moale. De asemenea, trebuie ca din cand în cand, să fie unse pinioanele şi roata dinţată, după care se aşază la locul de păstrare.

Cum se lucrează cu maşina electrică de găurit

Maşina de găurit electrică se compune, în principal, dintr-o carcasă metalică de o construcţie rezistentă la şocuri şi la căldură, în care se află motorul electric ce transmite turaţia sa, prin intermediul unei cutii de viteze, la mandrina cu fălcile de prindere a burghiului. De asemenea, maşina are prevăzut un maner cu care se face manipularea ei şi în care este cuprins întrerupătorul motorului electric. Fixarea burghiului în mandrina se face cu ajutorul unei chei speciale care slăbeşte sau strange burghiul între fălcile maşinei, respectiv mandrinei .

După ce maşina electrică de găurit a fost pregătită pentru lucru, înainte de a se introduce fişa cordonului electric în priză, se verifică dacă întrerupătorul este în poziţia „deconectat". Apoi, se face bran-şarea la curentul electric, se pune întrerupătorul în poziţia „conectat", se verifică dacă ansamblul maşinei funcţionează normal şi numai după aceasta se poate începe operaţia de găurire, exercitandu-se o presiune normală asupra maşinei, pentru înaintarea burghiului la găurire.
în cazul cand în timpul lucrului se constată o reducere anormală a rotaţiei motorului electric, se deconectează maşina şi se verifică uzura burghiului, care poate constitui cauza principală a defecţiunii.

In nici un caz nu trebuie continuat lucrul, pentru a se evita încălzirea motorului sau arderea bobinajului.
Pentru menţinerea în bună stare de funcţionare a maşinei electrice de găurit, se recomandă ca să se evite cu stricteţe unele greşeli ce se fac în timpul lucrului sau în timpul transportului, ca de exemplu, strangerea în menghină a carcasei motorului electric, folosirea maşinei electrice de găurit la lucrări grele, care depăşesc puterea efectivă a motorului, transportarea maşinei folosind cordonul electric şi altele.


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :