FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,212
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum remediem o imbinare slabita a mobilelor

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum remediem o imbinare slabita a mobilelor

 Q:   Intreaba despre Cum remediem o imbinare slabita a mobilelor       
La unele subansambluri ale mobilei sunt prevăzute o serie de îmbinări de diferite forme executate prin lipire, cuie, cepuri, şuruburi care se slăbesc cu timpul, fiind necesară rigidizarea lor prin consolidarea îmbinărilor.
La consolidarea unei îmbinări slăbite, se urmăreşte ca odată cu demontarea îmbinării să se execute şi celelalte operaţii de curăţire, de ajustare şi alte operaţii necesare şi apoi să se treacă la remontarea îmbinării. De asemenea, la consolidarea îmbinării se mai urmăreşte ca să se realizeze şi o rigiditate suplimentară celorlalte îmbinări ale aceluiaşi subansamblu, fără demontarea acestor îmbinări.
Soluţiile pentru consolidarea îmbină rilor slăbite sunt multiple, la care, trebuie să se ţină seama de mărimea şi funcţionalitatea subansamblurilor respective. Astfel, în situaţia în care o îmbinare este realizată printr-un anumit sistem, la consolidarea ei se va putea schimba modul de fixare, ca de exemplu, înlocuirea cuielor cu şuruburi pentru ca să se obţină o mai bună rigidizare a îmbinării sau înlocuirea şuruburilor scurte cu altele mai lungi, ori cu alt model care se adaptează mai bine îmbinării.
Pentru alte cazuri se poate realiza o mai bună consolidare a îmbinării, prin folosirea unor cepuri de lemn tare, de formă cilindrică, care se vor introduce în cele două părţi componente ale îmbinării.

Pentru îmbinările mai fragile şi mai puţin voluminoase, la consolidarea lor se pot folosi întăritoare metalic, sub forma unor plăcuţe drepte, colţare, teuri din tablă subţire , care se fixează cu ajutorul unor şuruburi de lemn.
Amplasarea si fixarea acestor întăritoare metalice se face astfel ca plăcuţele să fie în interiorul ansamblului , sau în spatele obiectului, pentru ca prezenţa lor să nu dăuneze esteticului. Dacă nu este posibil acest lucru de realizat, se va proceda la încastrarea lor în lemn, avand grijă ca plăcuţele să fie la nivelul suprafeţei părţii lemnoase, ţinand seama şi de stratul de acoperire prin vopsire a părţii metalice.

CUM SE FACE CONSOLIDAREA CU PLĂCUŢĂ METALICĂ A UNEI ÎMBINĂRI SLĂBITE. Consolidarea cu plăcuţă metalică a unei îmbinări slăbite nu comportă o greutate deosebită la realizarea ei.

Mai intai, se aşază plăcuţa metalică pe cele două părţi componente ale îmbinării şi se trasează contururile cu un creion sau cu un virf de trasaj, avand grijă ca plasarea plăcuţei să fie bine centrată faţă de marginile elementelor din lemn .
Apoi, cu ajutorul unei dălţi, cu poziţia lamei perpendiculară, se taie conturul locaşului plăcuţei după trasaj, la o adincime de 2—3 mm, după care se dăltuieşte în interiorul conturului, îndepărtandu-se puţin cate puţin micile bucăţi de lemn desprinse, pană se obţine o suprafaţă curată pe toată adancimea locaşului .
In continuare, se aşază plăcuţa în locaşul practicat şi dacă conturul şi adancimea lui corespunde formei şi grosimii plăcuţei se încastrează în l:mn, fixarea ei făcandu-se cu şuruburi de lemn.

La alte obiecte de mobilă, consolidarea unei îmbinări slăbite se poate face prin folosirea unor piese din lemn, în lo:ul întăritoarelor metalice, fixate cu cepuri din lemn sau cu şuruburi metalice.
Un astfel de procedeu, se foloseşte la consolidarea cadrelor unor subansambluri de mobilă.

CUM SE FACE CONSOLIDAREA ÎMBINĂRILOR DE LA UN SCAUN. După o perioadă de utilizare, îmbinările cadrului de la şezutul unui scaun slăbesc, fiind necesar, în această situaţie, ca să se facă consolidarea acestora , prin intermediul unor piese din lemn, amplasate în cele 4 colţuri ale cadrului .

Mai întai, se confecţionează un pătrat din lemn tare, cu latura de 10 — 12 cm şi de o grosime apropiată celei a ramei şezutului de scaun, care se taie în 4 bucăţi triunghiulare . Pe fiecare bucată de lemn triunghiulară, cu o maşină de găurit manuală, se execută cate două găuri pentru introducerea şuruburilor de fixare, mai întii, cu un burghiu de un diametru cu puţin mai mare decat cel al capului şurubului şi apoi cu un burghiu de un diametru egal cu cel al corpului şurubului .
Se poziţionează piesele triunghiulare pe cadrul de lemn al şezutului, în unghiul format de laturile acestuia, apoi se lipesc de cadru cu adeziv , după care se introduc şuruburile practicate în piesele de consolidare şi se înşurubează în continuare in cadrul şezutului .

In final, se lasă timpul necesar pentru uscarea şi întărirea adezivului după care scaunul poate fi dat în folosinţă.

sursa imaginii http://www.apartmenttherapy.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemn



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :