FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 850
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum pregatim rufele pentru spalat

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum pregatim rufele pentru spalat

 Q:   Intreaba despre Cum pregatim rufele pentru spalat       
Cum pregatim rufele pentru spalat Curăţenia îmbrăcămintei şi lenjeriei nu este importantă numai din punct de vedere igienic dar şi din punct de vedere moral şi estetic.
O femeie cu o rochie sau o bluză impecabilă, un copil curat şi frumos imbracat, un bărbat cu hainele şi cămaşa strălucitor de curate, şi bine călcate, ca scoase din cutie, nu pot decat să ne trezească bucuria şi plăcerea de a privi şi respectul pentru gospodina care le întreţine.

Oricat am fi de angrenate în muncă şi în griji, oricat de necăjite şi de presate de împrejurări am fi, curăţenia şi ţinuta noastră şi a celor dragi nouă trebuie să fie lege.
Munca în gospodărie, ştim că nu este uşoară, dar trebuie s-o facem, că ne place ori nu, dacă vrem să ne simţim bine.
Vom fi recompensate de acea senzaţ ie agreabilă de curăţenie şi prospetime, care se degajă din fiecare rufă curată pe care o purtăm, din aşternuturile proaspote în care dormim.
Pentru tinerele gospodine, care sunt la începutul „carierei" lor, dăm cateve uri utile.

Fie că spălăm noi rufele sau le dăm pentru a li spălate şi călcate la unităţile specializate „Nufărul", trebuie întai să le sortăm. Lenjeria fină o vom pune de-o parte, cearşafurile, feţele de masă, şervetele de olandă, feţele de pernă albe. le vom pune separat de cele colorate, fiindcă altfel riscăm să pătăm rufele cu acele culori care pot ieşi la spălat. Pijamalele, puloverele, lenjeria din fire sintetice se vor spăla pe rand şi neamesteate.

Imediat ce am scos cearşaful murdar de pe plapumă, o scuturăm, o ţinem catva timp la aer şi apoi o înfăsuram din nou cu cearşaful curat.
Înainte de a spăla rufele, trebuie să le examinăm bine dacă nu au pete şi vom proceda la scoaterea lor, din timp, Vom controla apoi fiecaro rufă să nu aibă ace sau ceva prin buzunare, le vom peria chiar, avand grijă, atunci cand le spălăm, să le frecăm mai insistent acolo unde sunt porţiuni mai murdare (la guler, la manşete, la subţiori, la tivuri).

Întai le vom muia într-un lighean, in cada de baie sau în chiuvetă cu apă rece cu leşie, sodă sau detergent (după cum suportă materialul).
Le vom spăla apoi cu apă călduţă spre a nu se impregna petele şi apoi cu apa caldă cu sodă sau detergent.


Tag-uri: casa, gospodarie, curatenieCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :