FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,173
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum croim la masina un costumas pentru copilul pana in 2 ani

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum croim la masina un costumas pentru copilul pana in 2 ani

 Q:   Intreaba despre Cum croim la masina un costumas pentru copilul pana in 2 ani       
Este format din vestă şi pantalonaş cu bretele, la care lărgimea este stransă în elastic, atat în talie cat şi pe picior. Pe vestă, pornind de la răscroitură gatului în faţă, pană jos şi în continuare pe toată linia de lungime, are lucrat un galon de broderie inspirată după costumul nostru popular. La pantalon acelaşi motiv se aplică pe bretele şi pe buzunar.

Se va procura 1 m matador sau orice ţesătură mai plină, însă cu firul regulat, care permite să se lucreze broderia. In caz contrar, se poate lucra broderia separat pe un material cu firul regulat, care se aplică apoi pe locul indicat după model. Pentru vestă se foloseşte tiparul de pieptâraş închis în faţa la care se adaugă 2-4 cm în lungime şi 1-2 cm în lăţime, iar pentru pantalonaş se foloseşte tiparul de pantalonaş la care se adaugă 3-4 cm. Pentru un copil mai măricel se construieşte un tipar după măsuri luate pe corp, avand grijă ca pantalonaşul să aibă lărgime suficientă. La croit, în afară de vestă şi pantalon, se vor tăia două bucăţi lungi de 40-50 cm, cu lăţimea de 7-8 cm pentru bretele, un dreptunghi de 12 pe 14 cm pentru buzunar şi unul pentru plătcuţa pantalonaşului. Plătcuţa se poate înlocui cu o banta de lăţimea bretelelor.

După croit se execută modelul de broderie în tonuri de roşu sau albastru, şi se calcă pe dos cu carpa udă. La buzunar se face un tiv în partea de sus şi se aplică pe pantalonaş un tighel de maşină. Se uneşte ape1 nartea din spate cu partea din faţă printr-o cusătură dublă executată la maşină. Răscroitură piciorului la pantalonaş se conturează cu o bentiţă pe fir bie întors pe dos ca un tiv, de 1 - 1,3 cm, pe unde se introduce un elastic. In margine se execută feston cu aţă în culoarea broderiei. Pe linia de talie se face un tiv lat de 1-1,3cm, care se tigheleşte în margine şi pe linia de lăţime.

Prin acest tiv, ca şi la râscroitura piciorului se introduce elastic, pornind din dreptul buzunarului spre spate panâ la cealaltâ parte a buzunarului. Bretelele se trag la maşina pe dos, observand ca modelul sâ fie încadrat în mijloc. Se descalcâ apoi cusaturile, se întoarce lucrul pe faţa şi se calca. Un capât al bretelelor se coase în partea din faţa a pantalonului, de unde porneşte elasticul, iar la celalalt capât se face cate o butoniera sau cheiţâ cu care se prind de nasturii de la pantalon. Cusâtura umârului de la vesta se face dubla ca şi la pantalon. Râscroitura gatului ca şi a braţelor se contureazâ tot cu o bentiţa pe fir bie întors pe dos şi se lucreazâ feston în margine ca la pantalonaş.
In partea de jos se termina cu un tiv simplu. In faţa se leaga cu doua şnururi terminate cu cate un ciucure.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturi



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 12 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :