FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 675
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum asezam tiparului pentru a croi lenjeria copilului

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum asezam tiparului pentru a croi lenjeria copilului

 Q:   Intreaba despre Cum asezam tiparului pentru a croi lenjeria copilului       
Tiparele se decupează pe liniile de contur şi se fixează pe material dublu, deoarece au fost desenate pe jumătate. Se îndoaie materialul şi se fixează în ace cu gămălie, margine în margine, apoi se aşazâ tiparele începand cu cele mai mari; liniile de lungime se vor pune paralel cu firul de lungime al materialului (firele de urzeală), iar liniile orizontale pe firul de lăţime. In spaţiile râmase libere se aşază tiparele mici, gulere, părţi de scufiţe etc. Dacă lăţimea materialului îndoit nu permite aşezarea tiparului de cămăşuţă şi de manecuţâ alături, se îndoaie materialul în lungime atat cat indică lăţimea camaşuţei, plus lăţimea tivului de la spate.

Tiparul de camaşuţa sau de pieptâraş, care se închid în mijlocul spatelui, se aşază pe material cu linia de mijlocul feţei pe linia de îndoitura a materialului. Pe faşia de material rămasă, se aşază tiparul de manecă, în lungime, tot pe material dublu.
Gulerul de la pieptâraş şi jacheţicâ se aşază cu linia de mijloc pe firul de îndoiturâ al materialului.

Tiparul de scufiţa dintr-o bucată se aşază cu linia de mijloc pe îndoiturâ materialului în lungime. La tiparul scufiţei din trei bucăţi se aşază partea laterală cu linia verticală din mijloc pe firul de lungime, iar partea din mijloc cu linia verticală pe îndoiturâ materialului, sau pe fir bie. Tiparul bârbiţei se fixează cu linia de mijlocul feţei pe linia de indoiturâ în lungime. Tiparul de pantalonaş se fixeazâ cu linia de mijlocul spatelui şi cea a feţei pe linia de îndoiturâ în lungime.

Tiparul de jacheţica se aşază cu linia de mijlocul spatelui pe linia de îndoiturâ a materialului în lungime, iar restul tiparelor, manecâ, guler, ca la camaşuţa.
Tiparele aşezate se fixeaza cu ace cu gămălie, avand rezervele necesare de 1-1,5 cm la umăr şi răscroitură, 2 cm pentru tivurile de la manecâ şi la scufiţe unde se introduce şiret, 2-3 cm pentru tivurile de la câmâşuţâ şi jacheţicâ, 1-2 cm la bârbiţâ şi la pantalonaş în talie, 2-2,5 cm pentru tivul unde se introduce elasticul. Rezervele se traseazâ cu creta sau cu ruleta, dupâ care se taie materialul cu foarfecele bine ascuţit. Conturarea tiparelor pe material se face urmărind liniile de contur.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 12 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :