FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 978
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se poate coase la masina lenjeria noua nascutului

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se poate coase la masina lenjeria noua nascutului

 Q:   Intreaba despre Cum se poate coase la masina lenjeria noua nascutului       
Fiecare mamă şi bunică devin parcă mai pricepute cand fac cate un lucruşor necesar copilului. Fantezia şi imaginaţia lor nu au margini cand, cu răbdare şi dragoste, migălesc pentru cel drag, pentru floarea vieţii. In cele ce urmează vom prezenta modul în care se pot face, uşor şi economic, cu ajutorul maşinii de cusut, unele obiecte utile copilului, cum ar fi lenjeria nou-născutului, piese de îmbrăcăminte pentru cei mai mărişori, plăpumioa-ra-cuvertură, coşul pentru sugar, cuvertura pentru camera copilului, truse pentru păstrat diferite lucrusoare etc.

Lenjeria noua nascutului se compune din cămăşuţă, pieptăraş, scufiţă, bărbiţă etc. Pentru timpul mai rece, copilul mai are n evoie de o jachetă cu boneţică confecţionate dintr-un material mai gros şi o plăpumioară. Cămăşuţa , la fel şi pieptăraşul, se închide în mijlocul spatelui sau pe umăr, pentru a fi mai uşor de îmbrăcat şi de dezbrăcat. Se închid la spate cu un şiretei subţire şi moale, niciodată cu nasturi care jenează pielea sensibilă a copilului. Pentru acelaşi motiv, la lenjeria sugarului se evită, pe cat este posibil, cusăturile. Cele absolut necesare, vor fi cusături plate, lucrate foarte îngust cu maşina de cusut, sau cu mana, evitand cusăturile franţuzeşti.

Râscroitura gatului, la cămăşuţe, pieptăraşe cat şi a manecuţelor se fac mai mari pentru a nu împiedica mişcările copilului.
Lenjeria sugarului poate fi împodobită cu o broderie uşoară executată cu aţă albă sau cu o nuanţă de roz la fetiţe şi bleu la băieţi, o danteluţă, feston etc.
Materialele din care se confecţionează aceste obiecte se recomandă să fie subţiri şi moi cum sunt: indianul, batistul, zefirul, sifonul. Pentru anotimpul mai rece, pieptăraşul, scufiţa, pantalonaşii, scutecul-sac, se confecţionează din materiale mai pline, totuşi moi şi pufoase cum sunt: finetul, pichetul etc.

Indicat este ca rufăria nou-născutului să fie albă sau în nuanţe pastelate roz sau bleu. Ea se spală foarte des şi se fierbe într-un căzănel special, numai pentru copil, separat de rufele celor mari. Rufăria copilului, de la naştere pană la varsta de 1 an, se execută pe trei mărimi, fixate după etapele de dezvoltare fizică şi de creştere a copilului şi anume:
mărimea I de la naştere pană la 3 luni;
mărimea a II-a de la 3 luni pană la 7-8 luni;
mărimea a III-a de la 7-8 luni pană la un an.

Pentru confecţionarea acestor obiecte se folosesc tipare care se desenează după măsuri fixe, pe jumătate de corp, iar la croit se aşazâ pe material dublu, pentru a reconstitui astfel părţile întregi (dreapta şi stanga).


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturi



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 12 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :