FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 777
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este iubirea?

Tag-uri Populare


filozofie   educatie   viata   dragoste   poezie   religie   timp   evolutie   istorie   fericire   suflet   sentiment   victorie   proverbe   egalitate   libertate   proprietete   rousseau   supunere   democratie   cuvinte   invataturi   minune   adolescenta   citate   atitudine   etape   lege   moral   destin   idealuri   echilibru   adolescent   antichitate   personalitati   frumusete  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este iubirea?

 Q:   Intreaba despre Ce este iubirea?       
Ce este iubirea? Daca omul ar sta sa se gandeasca la sintagma „ce este iubirea” de fiecare dat ar pierde cu siguranta minunea si farmecul acestui sentiment.

Asa cum afirma si Lucian Blaga intr-una din poeziile sale – „Eu nu strivesc corola de lumini a lunii” , necercetarea minunilor, face ca acestea sa isi pastreze savoarea, in timp ce, prin cercetare, isi pierd adevarata lor valoare.

O alta afirmatie indreptatita este cea a lui Gasset Y. Ortega, „In actul de a iubi parasim linistea si repausul nostru si emigram virulamente catre obiect!” . In prima instanta, acesta exprima ruperea din propriile bariere si indreptarea catre ceva mai bun. Asta face deci iubirea: te indreapta catre sublim, chiar daca, pana la atingerea acestuia mai este cale lunga de strabatut.

Analizand teologic pr ovenienta iubirii, am regasii geneza acesteia in sacrificiul Divin al Mantuitorului.Aceia care nu pot vedea maretia sacrificiului Sau nu vor cunoaste adevarata fata a iubirii!

Poetul sufera pentru poezie, pictorul pentru pictura, cantaretul pentru fiecare dintre piesele sale, iar omul de rand pentru persoana de langa.
„Nu este insa mai putin sigur ca uneori,iubirea e trista ca moartea, chin suprem si mortal! Ce e iubirea fara suferinta?

"Iubirea inseamna sa traiest pentru celalat, iar scopul tau sa fie fericirea celui de langa tine. A iubi inseamna insa si suferinta, tot atat de mult cum nu exista credinta fara fapte, sau zi fara soare. „Mai mult: adevarata iubire se percepe mai bine pe ea insasi si zicand asa, se masoara si se calculeaza pe sine in durerea de care e capabila".

Stiinta spune ca atunci cand te indragostesti sentimentul acesta prim de dragoste este secretat de anumiti hormoni de la nivelul scoartei cerebrale. De ce mai nou, simtim iubirea cu mintea cand defapt ar trebui sa existe in inima noastra?
Altii, pe de alta parte afirma ca nu stiu ce e iubirea ca nu au intalnit-o si ca nu pot vorbi despre iubire… toata lumea poate vorbi insa despre iubire! Daca nu vorbesti despre iubire inseamna ca iti negi propria inima.

A iubi- a te lepada de haina egoismului si a superficialitatii si a te imbraca in haina altruismului si a profunzimii!


Tag-uri: dragoste, minune, poezieCategorie: Filozofie  - ( Filozofie - Archiva)

Data Adaugarii: 14 July '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :