FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 595
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Carol Popp de Szathmari, primul fotograf de razboi?

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Carol Popp de Szathmari, primul fotograf de razboi?

 Q:   Intreaba despre Carol Popp de Szathmari, primul fotograf de razboi?       
Faptul ca artistul Carol Popp de Szathmari a fost denumit primul fotograf de razboi, problema a fost foarte mult discutata de istoriile de arta. La nivel international, Roger Fenton este mai cunoscut, dar cercetatorii romani au dovedit ca Carol Popp de Szathmari a fotografiat frontul cu aproape un an inaintea britanicului.

Recent, s-a ajuns la concluzia ca si fotograful francez, Ernest Edouard de Caranza, a imortalizat in fotografii trupele tarii sale aflate in campament la Varna, tot in anul 1854. Astfel de discutii si incercari de a dovedi care a fost primul fotograf de razboi sunt normale deoarece orice stat incearca sa arate ca fotograful lor a realizat primele fotografii de razboi, punand astfel tara intr-o lumina buna.

Totusi, primul fotograf de razboi din lume este un anonim american care in anul 1847 a facut cateva daguerrotipii in timpul unui conflict dintre Statele Unite si Mexic. Un album cu peste 100 de fotografii ale lui Carol Popp de Szathmari a fost prezentat în 1855 la Expozitia Universala de la Paris, unde a primit o medalie, iar alte cateva astfel de albume au fost daruite unor nobili europeni printre care Napoleon al III-lea si Regina Victoria, pentru care, de asemenea, a primit aprecierile acestora.

Dupa mai multe incercari, Carol Popp de Szathmari a reusit sa ajunga la tehnica imprimarii pe hartie. Artistul Carol Popp de Szathmari a aprofundat arta fotografiei si a devenit mai apoi un mare pictor si fotograf de curte pentru domnitorii Alexandru Ioan Cuza si Carol I.

El si-a continuat calatoriile in tara si in afara ei, fiind insotit de aceasta data atat de cele necesare picturii dar si de o camera obscura mobila. Carol Popp de Szathmari a fotografiat si a realizat numeroase schite cu locurile si oamenii din Bucuresti: biserici, tarafuri de lautari, boieri sau Targul Mosilor.

In anul 1874 a facut o noua expozitie la Cluj unde a prezentat 63 de tablouri in acuarele si 3 tablouri in ulei cu imagini din Romania si din Bucuresti. Intreaga sa viata, Carol Popp de Szathmari a lucrat neincetat si s-a dedicat intru totul meseriei sale.

Pe 3 iulie 1887 el s-a stins din viata la Bucuresti iar casa din Cluj a devenit „Casa Memoriala Carol Popp de Szathmari”.


Tag-uri: fotograf, razboi, artistCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 30 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :