FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 577
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparitia golfului

Tag-uri Populare


fotbal   efort   antrenament   muschi   antrenor   forta   performanta   manchester united   organism   exercitii   atacant   viteza   anglia   psihic   putere   medic   real madrid   corp   sanatate   intindere   articulatii   pregatire   premier league   mijlocas   accidente   diversitate   fotbalist   exercitiu   relaxare   alimentatie   fracturi   odihna   respiratie   precautie   medicamentatie   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Aparitia golfului

 Q:   Intreaba despre Aparitia golfului       
Aparitia golfului Jocul de golf datează cel puţin de pe vremea Imperiului Roman, când purta numele de paganica şi se crede că a fost preluat de englezi abia în anul 400 e.n. Şi Chinezii pretind că au inventat jocul aproximativ cu 2500 de ani înainte de Hristos.
Golful şi-a dobândit forma modernă în Scoţia, când prima referinţă scrisă despre el spunea că era extrem de neplăcut şi pentru aceasta nici nu a fost jucat. Numele sportul se pare că derivă din germană, kolf sau colf, care însemna club sau din Vechea Scoţie unde gowff însemna loveşte puternic. (se poate ca verbul să fi provenit din joc şi nu invers).

Primul club de golf a fost The Honourable Company of Edinburgh Golfers, fondat în 1744. The Edinburgh Golfers au instituit şi primul trofeu în acelaşi an, cunoscut sub numele de Cupa de Argint, iar competiţia a avut loc la Leith Links în Edinburgh, Scoţia. Se pare că jocul de golf a fost jucat în St. Andrews încă din secolul al 12-lea, dar Society of St. Andrews Golfers nu a fost înfiinţată decât în 1754, la zece ani după clubul din Edinburgh. În 1834 prin decretul Regelui William IV, clubul din St Andrews îşi schimbă numele în Royal and Ancient Golf Club, iar din 1897 a fost recunoscut ca arbitru al jocurilor de golf din lume cu excepţia celor din Statele Unite ale Americii şi Mexic.
Sursa imagine: cbsnews.com


Tag-uri:Categorie: Sport  - ( Sport - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :