FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 599
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparitia fotbalului american

Tag-uri Populare


fotbal   efort   antrenament   muschi   antrenor   forta   performanta   manchester united   organism   exercitii   atacant   viteza   anglia   psihic   putere   medic   real madrid   corp   sanatate   intindere   articulatii   pregatire   premier league   mijlocas   accidente   diversitate   fotbalist   exercitiu   relaxare   alimentatie   fracturi   odihna   respiratie   precautie   medicamentatie   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Aparitia fotbalului american

 Q:   Intreaba despre Aparitia fotbalului american       
Aparitia fotbalului american Primul meci de fotbal american între colegii a fost jucat în 1869, când Rutgers a învins echipa Colegiului din New Jersey (actuală Princeton University) cu scorul de 6 la 4 într-un joc care se asemăna cu fotbalul.

În 1873 reprezentanţi ai universităţilor din Rutgers, Columbia, Princeton şi Yale au formulat un set de reguli ale acestui joc şi părea că fotbalul american se va dezvolta pe lângă Asociaţia de Fotbal. Apoi, în 1874 o echipă de fotbal din McGill University (Canada) a vizitat Universitatea Harvard. Canadienii au dorit să joace rugby football dar americanii doreau să joace fotbal american. În final au fost jucate ambele meciuri, primul după regulile Harvard şi al doilea după cele ale universităţii McGill. Americanilor le-a plăcut jocul celor de la Mc Gill atât de mult. Încât Harvard a introdus sportul în alte colegii din est şi astfel rugby a devenit punctul de plecare pentru fotbalul american modern.

Primul set de reguli a fost întocmit la Harvard în 1874, dar jocul a început să se schimbe în curând. Walter Camp de la Universitatea Yale este numit părintele fotbalului american pentru că el i-a dat jocului forma de astăzi. Printre altele, Camp a redus numărul jucătorilor unei echipe de la 15 la 11, a introdus conceptele downs şi yards to gain şi a ajutat la descoperirea unui sistem de a ţine scorul.

Prima ligă profesionistă a fost organizată în 1920 de către recent înfiinţată American Professional Football Association, care şi-a modificat numele în National Football League (NFL) în 1922. Rivala American Footbal League a luat fiinţă în 1960, dar la numai şase ani a fost preluată de NFL. Această nouă NFL era împărţită în National Footbal Conference şi American Football Conference, iar cele două câştigătoare se întâlneau în finala sezonului pentru un ultim meci. În 1967 Green Bay Packers au învins Kansas City Chiefs cu scorul de 35 la 10 şi au câştigat prima Super Bowl.
Sursa imagine: fookembug.wordpress.com


Tag-uri:Categorie: Sport  - ( Sport - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :