FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 883
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparitia fotbalului

Tag-uri Populare


fotbal   efort   antrenament   muschi   antrenor   forta   performanta   manchester united   organism   exercitii   atacant   viteza   anglia   psihic   putere   medic   real madrid   corp   sanatate   intindere   articulatii   pregatire   premier league   mijlocas   accidente   diversitate   fotbalist   exercitiu   relaxare   alimentatie   fracturi   odihna   respiratie   precautie   medicamentatie   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Aparitia fotbalului

 Q:   Intreaba despre Aparitia fotbalului       
Aparitia fotbalului Asociaţiile de fotbal ca şi regulile acestui joc îşi au rădăcinile în China Antică şi anume în jocul Tsu Chu. Fotbalul a început să fie jucat în Anglia în secolul al 12-lea şi de multe ori erau implicaţi toţi cetăţenii unui oraş care disputau o minge pe care trebuia să o arunce în poarta adversarului. În secolul al 19-lea jocul a evoluat la un sport formal între echipe stabilite şi a început să fie jucat în scoli şi universităţi. Prima echipă formată din 11 jucători a fost la Eton College în 1841. Regulile jocului variau de la localitate la localitate până când studenţii de la Cambridge University au făcut prima încercare de a standardiza regulamentul în 1848. Regulile întocmite de Cambridge au fost adoptate de unele cluburi, dar nu de toate, asta până la formarea Football Association la Freemasons Tavern în Londra, în 1863.

În 1872 Football Association (FA) a inaugurat competiţia FA Cup. Finala aceste cupe a fost disputată între Wanderers şi Royal Engineers încheindu-se cu scorul de 1-0. Meciul a avut loc pe terenul de cricket Oval din Kennington în faţa a 2000 de spectatori. Prima ligă profesională de fotbal a fost formată în 1888 Football League şi a fost câştigată doi ani la rând de către Preston North End, care de altfel a devenit primul club dublu campion.

Fotbalul pe plan internaţional a debutat cu partida dintre Anglia şi Scoţia, în anul 1872, la Partick, meci încheiat cu scorul de 0-0. Federaţia Internaţională a Asociaţiilor de Fotbal (FIFA) a fost formată la Paris în anul 1904, iar în 1930 a instituit prima Cupă Mondială, în mare parte datorată eforturilor administratorului francez de fotbal Jules Rimet, care a furnizat şi primul trofeu şi al cărui nume îl poartă şi astăzi celebra cupă. Finala a fost disputată între Uruguay şi Argentina, meci în care echipa gazdă Uruguay a învins cu scorul de 4-2, devenind prima campioană mondială la fotbal.
Sursa imagine: national.soccerhall.org


Tag-uri:Categorie: Sport  - ( Sport - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :