FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Articole

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   cariera   razboi   ciuperci   sos   casa   tara   domnie   regi   smantana   lapte   educatie   salata   relatii   carne   comentariu   rosii   gospodarie   cuplu   familie   societate   boala   istorie   lamaie   antichitate   morcovi   minerale   piper   actrita   pasare  

All Tags

Famous Forum

Elsa Tee
Pe scurt despre Elsa Tee:Data nasterii: 09/03/1917Zodia: FecioaraData decesului: 25 Decembrie 2006

Articole: pag 20

Recently updated Famous Articole

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |
Pages: [<<] < 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 > [>>]
Peste conservat in saramura

Peste conservat in saramura

Pestele se pregateste la inceput la fel ca in reteta "Peste sarat" si, in loc sa se supuna sararii, se introduce intr-o saramura (pregatita astfel: la 1 I de apa fiarta se dizolva...

Particularitati ale prozei Hortensiei Papadat-Bengescu

Particularitati ale prozei Hortensiei Papadat-Bengescu

Proza Hortensiei Papadat-Bengescu (1876-l955) se incadreaza in perioada interbelica si reprezinta "o deschidere de drum", o mutatie in raport cu mentalitatea estetica a epocii. Romanele...

Padurea spanzuratilor, Ion - Liviu Rebreanu

Padurea spanzuratilor, Ion - Liviu Rebreanu

Liviu Rebreanu s-a nascut la 27 noiembrie 1885 in satul Tarlisiua, judetul Bistrita-Nasaud. Studiile gimnaziale le face in Nasaud, Bistrita, apoi scoala militara in Sopron....

Pui  cu gutui

Pui cu gutui

Ingrediente 1 kg pui, 1 kg gutui, 100 g unt, 50 g bulion, 50 g zahăr, 50 g făină, sare. Mod de preparare Puiul se curăţă, se taie in sferturi sau in bucăţi...

Papara dulce

Papara dulce

Ingrediente: Franzelă 500 g, lapte 100 ml, oua 5 buc, smantană 200 g, zahăr 200 g, branză de vaci 700 g, coajă de lămaie rasă 20 g, zahăr vanilat 1...

Pandispan pufos

Pandispan pufos

Ingrediente: Făină 150 g, amidon 150 g, ouă 6 buc, zahăr pudră 300 g, zahăr vanilat 1 plic, lămaie 100 g, praf de copt 1 plic, gare. Mod de preparare: Se...

Pricomigdale cu nuci

Pricomigdale cu nuci

Ingrediente 6 albusuri, 300 g zahar, 200 g miez de nuca, 30 g faina, 10 picaturi esenta de migdale sau coniac, 20 g zahar pudra. Mod de preparare Se da miezul de nuca prin...

Proteinele in alimentatie

Proteinele in alimentatie

Proteinele, date fiind calitatile lor energetice si plastice, joaca un rol deosebit in viata celulelor, fapt ce impune includerea in alimentatie. Ele raspund necesitatilor celor trei...

Proza Fantastica

Proza Fantastica

Literatura fantastică nu este o cucerire a romantismului (care valorifică, totuşi, cel mai bine această categorie estetică), elemente de fantastic şi fabulos apărând...

Pasta de branza de vaci cu ceapa

Pasta de branza de vaci cu ceapa

Ingrediente: Brânza de vaci 300 g, unt 150 g, smîntină 100 g, ceapă 100 g, boia de ardei dulce 2 g, sare. Mod de preparare: Brânza de vaci se amestecă cu...

Paranoicul sau cel care vede dusmani peste tot

Paranoicul sau cel care vede dusmani peste tot

Omul evita de obicei sa recunoasca inteligenta celuilalt, cu exceptia cazului în care, întâmplator, este vorba despre un dusman. (Albert Einstein) Este posibil ca într-o...

Problematica iubirii Intr-un roman studiat - Evolutia unui cuplu Intr-un roman subiectiv studiat

Problematica iubirii Intr-un roman studiat - Evolutia unui cuplu Intr-un roman subiectiv studiat

Ultima noapte de dragoste, Intaia noapte de razboi (Camil Petrescu) Introducere Odata cu afirmarea romanului subiectiv citadin, tipologia cu care cititorul se familiarizase In...

Pogaci cu jumari

Pogaci cu jumari

Ingrediente 500 g faina, 300 g jumari, 2 oua, 30 g drojdie, 150 ml lapte, piper, sare. Mod de preparare Se pune faina pe planseta, in mijloc se toarna laptele in care s-a inmuiat...

Porsche Carrera GT

Porsche Carrera GT

Caracterstici: Motor: 5.7 Litri V10 Cai Putere: 605 la 8000 RPM 0-100 km/h 3.9 secunde Viteza Maxima: 330 km/h Productia super-masinii cu cel mai mare succes in istorie a luat...

Procedee cosmetice - masti cosmetice

Procedee cosmetice - masti cosmetice

Măştile cosmetice sunt amestecuri de substanţe care, aplicate pe piele şi menţinute un timp mai îndelungat, au asupra acesteia o acţiune emolientă, hidratantă...

Proza romaneasca dupa cel de-al doilea razboi mondial

Proza romaneasca dupa cel de-al doilea razboi mondial

I. Perioda 1944-l960 - Proză de acomodare la schimbările epocii, o impunere ideologică şi politică (tezele mar-xist-leniniste) în toate compartimentele vieţii,...

Particularitati ale analizei psihologice in romanul Concert din muzica de Bach de Hortensia Papadat-Bengescu

Particularitati ale analizei psihologice in romanul Concert din muzica de Bach de Hortensia Papadat-Bengescu

Romanul "Concert din muzica de Bach" de Hortensia Papadat-Bengescu constituie o "deschidere de drum" (Lovinescu) in literatura romana: proza lirica si subiectiva este inlocuita cu tonul...

Pastura albinelor

Pastura albinelor

Polenul proaspăt recoltat de albine din anterele florilor este depozitat în fagurii cuibului, de preferinţă in cei de culoare neagră. Sub această formă polenul...

Pui la ceaun

Pui la ceaun

Ingrediente : Pui 1 kg, ulei 400 g, usturoi 30 g, sare. Mod de preparare : Puiul se curăţă, se sărează şi se pune la prăjit într-un ceaun cu ulei fierbinte...

Pesticidele si crimele prin otravire

Pesticidele si crimele prin otravire

Un alt capitol al toxicologiei a fost deschis în clipa în care - pentru a lupta contra numeroşilor paraziţi şi distrugători ai culturilor, printre care se situează...

Prescolarii de azi, viitorii cetateni ai Romaniei de maine

Prescolarii de azi, viitorii cetateni ai Romaniei de maine

În doar câteva decenii, cuvântul „cetăţenie” a ajuns să fie printre cele mai frecvent utilizate în discuţiile comunităţilor din cadrul societăţii....

Pesmeciori cu scortisoara

Pesmeciori cu scortisoara

Ingrediente 150 g unt, 150 g zahar pudra, 1 ceasca smantana, 2 oua, 1 pachet praf copt, 2 lingurite scortisoara pisata fin, faina cat cuprinde. Mod de preparare Intr-un vas...

Pui umplut

Pui umplut

Ingrediente 2-3 pui intregi, ficăţeii respectivi, 60 g untură, 200 g franzelă, 1/4 I lapte, 5 ouă (din care 3 fierte), 2-3 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde...

Primele Opere Ale Lui Parmigianino

Primele Opere Ale Lui Parmigianino

Patru ani mai tarziu de la calatoria la Viadana, in anul 1524, Parmigianino a calatorit la Roma luand cu el cinci tablouri mai mici, inclusiv „Circumcizia lui Hristos” si...


Page: [<<] < 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 > [>>]