|
Articole: pag 18
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Pastrarea legumelor in stare proaspata Legumele care se pot pastra proaspete un timp mai indelungat sunt: ceapa, usturoi, cartofi, varza, morcovi, patrunjel, pastarnac, praz, telina, ridichi de iarna, sfecla, conopida etc.... | Pistruii sau efelidele sunt pete mici, rotunde, care-şi fac apariţia în general primăvara, când acţiunea razelor solare se accentuează. Ele se întâlnesc mai des la femeile... |
Ingrediente 200 g unt sau margarina, 100 g zahar pudra, 300 g faina, 4 galbenusuri, 1 pachet praf de copt, vanilie, coaja de lamaie rasa. Pentru deasupra : 4 albusuri, 1 pahar... | Prezentare generala a operei Hanu-Ancutei scrisa de Mihail Sadoveanu - a saptea parte In Hanu-Ancutei structura serialului impune, dupa cum am mai precizat, o relatare specifica, realizata ca „un act oficiat dupa un anume ceremonial" (Ion Vlad, Povestirea. Destinul... |
Prezentare generala a operei Hanu-Ancutei scrisa de Mihail Sadoveanu - a sasea parte Personajele insesi incremenesc in gesturi suspendate peste timp. Peste scurgerea ireversibila a timpului se suprapune existenta infinita a hanului, expresie a vechimii si a continuitatii.... | Lirica existentialista este ilustrata de Psalmi. Poetul credintei şi al tagadei a scris intre 1927-l967 psalmii, a caror sursa de inspiratie sunt cei 151 (152) psalmi din Psaltirea... |
Dupa ce se pregateste pestele asa cum s-a aratat in reteta "Peste sarat", se tine la sare 2—3 zile, dupa care se desareaza mai mult sau mai putin, dupa gust. Apoi se leaga bucati... | In cadrul familiei nucleare, cuplul conjugal, „cochilie restransă în care tensiunile au rezonanţe amplificate, iar pulsiunile agresive răman larvare" , deşi reprezintă cea mai... |
Pasta din carne fiarta sau fripta Ingrediente: 200 g carne (de porc, vacă sau pasăre), 100 g unt, 1 lingură muştar sau, după gust, sare şi piper. Mod de preparare: Carnea, trecută prin maşina de tocat... | Ingrediente: 300 g caşcaval, 100- 150 g unt, 1 g piper sau boia. Mod de preparare: Se curăţă caşcavalul de coajă şi se rade pe razătoare fără să se apese. In felul... |
Primul acordeon al lui Vali Vijelie Traind intr-o familie de muzicanti, Vali Vijelie, a iubit muzica de mic dorindu-si sa devina un artist cand va creste mare. La varsta de 11 ani tatal sau i-a daruit pustiului primul... | Pestii si compatibilitatea cu celelalte zodii Ceea ce este foarte bine este realitatea ca Pestii sunt cinstiti, caritabili, binevoitori si ospitalieri. Au natura dragastoasa, simpatica, imaginativa si foarte emotiva. Sunt intuitivi... |
Ingrediente: Peşte oceanic 600 g, franzelă 400 g, unt 200 g, ceapă 200 g, lămâie 100 g, supă de oase 1,5 l, gelatină 6 foi, foi de dafin 2-3 buc, seminţe de muştar 20 g... | In epoca noastra, lumea saliveaza abundant la engine-urile grafice noi, iar developerii pun un accesnt deosebit pe grafica. Ubisoft a reusit sa rupa gura targului inca de la publicarea... |
Motto: “Nava este paradisul ştiinţelor fundamentale şi aplicative, iar specialistul naval trebuie să devină, prin instruire academică şi postacademică... | Pulpa de vitel cu sos de ciuperci Mod de preparare Se prepară la fel ca în reteta precedenta, iar la urmă, cand carnea (fileul) este gata, se mai adaugă 200-300 g de ciuperci proaspete, spălate, tăiate în... |
Ingrediente: Porumbei 5 buc, unt 150 g, ceapă 100 g, făină 50 g, ciuperci 500 g, lapte 250 ml, smantana 200 g, vin 100 ml, piper, sare. Mod de preparare: Porumbeii se curăţă... | Alfred Nobel este cel care în 1866 a inventat o metodă sigură de mânuire a nitroglicerinei. Invenţia sa a fost numită dinamita. În 1875 a inventat un alt fel de material exploziv... |
Ingrediente: Purcel de lapte 1 buc (4-5 kg), untură 100 g, maghiran 1 fir, coniac 30 g, piper, sare. Cum se prepară: După ce purcelul a fost pârlit, curăţat şi spălat... | Se aleg rosii tari din recolte tarzii, coapte pe jumatate, culese cu mana in asa fel ca sa ramana codita cat mai lunga, apoi se invelesc in frunza de vita si se aseaza intr-o ladita... |
Ingrediente: Franzelă 500 g, lapte 100 ml, oua 5 buc, smantană 200 g, zahăr 200 g, branză de vaci 700 g, coajă de lămaie rasă 20 g, zahăr vanilat 1 plic, unt 100 g... | Comunicarea reprezintă cuvântul cheie atunci când vine vorba de funcţionarea unei relaţii, indiferent dacă această relaţie este una de dragoste, una de afaceri sau una familială.... |
Ingrediente : Porumbei 5 buc, carne de pasăre 300 ,g, slănină afumată 100 g, ceapă 100 g, unt 100 g, franzelă 150 g, lapte 150 ml, ouă 2 buc, verdeaţă 1 leg, piper, sare. Mod... | Proceduri de balneo-hidro-electroterapie Un adjuvant preţios în tratamentul litiazei urinare îl constituie şi complexul de proceduri de balneo-hidroelectroterapie. Adesea, litiaza urinara este asociata şi cu alte boli... |