| ||||||||||
Articole: pag 26
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Planul 4 al regiunii posterioare a trunchiului Este reprezentat de muşchiul transversospinal subimpărţit în trei grupuri: semispinali, multifizi, muşchii rotatori. Muşchii rotatori sunt cei mai profunzi; ei... | Politica externa a Romaniei in deceniul al patrulea al secolului XIX - în contextul puternicei crize economice a sporit numărul regimurilor politice dictatoriale şi extremiste. - în Germania puterea a fost preluată de partidul nazist... |
Probleme specifice, in functie de genul literar apartinator I - Opera lirica Comentarea operei pe unităţi artistice (strofe, versuri) şi relevarea: a - ideilor poetice, prin raportarea lor la tema operei (erotice, filosofice, patriotice... | Poate o femeie care sufera de inima sa suporte o sarcina Sarcina, naşterea şi îngrijirea unui nou născut constuie un efort în care solicitarea aparatului cardiovascular este importantă. Cu toate acestea, un numar mare... |
Putem rezolva orice problema a parului nostru Părul poate fi uscat de la natură sau poate să devină astfel din cauza on-dulaţiilor permanente făcute la cald, a abuzului de decolorante, sodă, săpunuri alcaline... | Esofagul este un conduct musculo-membranos, de circa 25 cm lungime, prin care alimentele trec din faringe în stomac . Este situat înapoia traheei şi străbate diafragma.... |
Dacă prezentaţi afinităţi cu acest tip, consideraţi orice discuţie un duel, din care trebuie neapărat să ieşiţi învingător. Deoarece plecaţi de... | Ingrediente: Peşte alb 1 kg, ouă 2 buc, făină 75 g, pesmet 100 g, ulei 100 g, lămâie 100 g, sare. Cum se prepară: Peştele se curăţă, se spală... |
Prajitura din aluat dospit cu caise Aluatul se prepara la fel ca in reteta "Cozonac Simplu", in plus fiind necesare: unt sau ulei, caise, zahar tos, zahar vanilat. Pe fundul unei tavi de aproximativ 40 cm lungime... | Ingrediente: Carne de vacă (pulpă) 3 kg, sare 70 g, usturoi 40 g, piper 4 g, boia de ardei dulce 10 g, zahăr 15 g, salpetru de Chile (silitră) 5 g. Mod de preparare... |
Ingrediente 3-4 porumbei, 300 g orez, 150 g unt, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină, piper boabe, sare. Mod de preparare Se curăţă porumbeii de pene fără... | Închişi în ţara lor, la nord de munţi înalţi cu trecători puţine, la vest şi la sud de un alt lanţ muntos (Pindul), precum şi de legendarul Olimp... |
Se aleg pepeni verzi mici, abia dati in copt, neloviti si nepatati. Se inteapa in mai multe locuri cu o tepusa subtire de lemn si se aseaza in butoi. Intre pepeni si deasupra se pun... | Pandora reprezinta una dintre cele mai celebre famei din lume. Intamplarea face ca, potrivit legendelor, Pandora sa fie considerata prima femeie muritoare si cea care a raspandit raul... |
Ingrediente: Macrouri 600 g, unt. 200 g, ceapă 300 g, lămâie 75 g, sare. Cum se prepara: Macrourile se fierb în apă cu sare, se scot fileurile, se trec prin... | Porumbei umpluti cu carne de pui Ingrediente 5-6 porumbei, 300 g carne de pui, 1 ceapă mare, 100 g unt, 100 g miez de franzelă, 2 ouă, verdeaţă, sare, piper. Mod de preparare Se aleg porumbei... |
Pasiunea si studentia lui Krikor Zambaccian Krikor Zambaccian s-a nascut la Constanta, in anul 1889 si avea sa devina unul dintre cei mai mari colectionari de arta din Romania. Tatal sau era originar din Cezarea Capadociei, stabilit... | Poezia marilor evenimente din viata satului - referat George Cosbuc intentionase sa realizeze un epos national, in genul Iliadei si Eneidei, pe motive folclorice si de mitologie romaneasca. Stradania lui s-a concretizat in cateva fragmente;... |
Alaturi de Amon-Ra, Anubis, Apis, Aton, Geb, Nut, Hathor, Horus, Isis, Maat, Isis, Osiris, Thot, Seth, Sehmet, Ptah este unul dintre cei mai importanti si mai cunoscuti zei ai Egiptului... | Ingrediente 1 kg zahar, 1 kg gutui, 4—5 mere rosii acrisoare, 3 l apa. Mod de preparare Se aleg gutui (de preferinta mici), galbene, frumoase, coapte si fara nici o... |
In anii 1970, Paco Rabanne a mai socat inca o data lumea modei, prin introducerea tinutelor de piele intoarsa artificial, a paltoanelor impletite si combinate cu blana precum si a rochiilor... | Priceperea de a lauda si rabdarea de a asculta Lauda este o probă de bun gust al omului care ştie să pre-ţuiască lucrurile. Cine cunoaşte valoarea lucrului bine făcut va şti să-1 aprecieze şi la alţii.... |
Ingrediente Pentru 6 porţii: 1 kg praz, 100 g măsline, 300 g ceapă, 100 ml ulei, 30 g bulion de roşii, 50 ml vin, verdeaţă, oţet, sare. Mod de preparare Prazul... | Ingrediente: Salam de vară sau italian 300 g, unt 100 g, muştar 10 g. Cum se prepara: Salamul se curăţă de pieliţă şi se trece de două ori prin maşina... |


















