|
Articole: pag 30
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |![]() Ingrediente: Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, lapte 250 ml, ouă 6 buc, zahăr tos 100 g, branză de vaci 400 g, branză de Dorna 200 g, mărar 4 leg, sare. Mod... | ![]() Ingrediente 1 kg pui, 600 g prune, 50 g făină, 50 g zahăr, 1 lămaie, sare, scorţi şoară, 50 g unt. Mod de preparare Se curăţă mai intai prunele... |
![]() Programe psihoterapeutice care duc la compatibilitatea sotilor-partea 2 După analiza şi precizarea comportamentului de modificat (simptomul disfuncţional al cuplului), sociologii au recurs la analiza nuanţată a ceea ce în mediul relaţional... | ![]() Ingrediente Pentru aluat: 500 g faina, 250 g unt, 50 g zahar, 1 varf de cutit praf de copt si putina sare. Pentru umplutura: 400 g branza de vaci, 3-4 oua, 100 g smantana... |
![]() Piept de gasca cu legume si masline Ingrediente : Piept de gască 1 kg, unt 100 g, ceapă 100 g, zarzavat de supă 200 g, făină 30 g, bulion de tomate 20 g, ciuperci 200 g, măsline 150 g, roşii 300... | ![]() Planul 1 al regiunii posterioare a trunchiului Repezintă cel mai superficial plan şi cuprinde: Muşchiul latisim (dorsal mare )- cel mai lat muşchi al corpului situat în partea posterinferioară a trunchiului. Se... |
![]() Ingrediente: Făină 1,150 kg, zahăr 500 g, ouă 6 buc, unt 200 g, smantană 250 g, praf de copt 2 1/2 plicuri, zahăr vanilat 2 plicuri. Mod de preparare: Untul... | ![]() Pasare cu dovlecei sau cu mazare Se prepară la fel ca puiul cu dovlecei sau cu mazăre |
![]() Camera de dormit nu trebuie să fie supraîncălzită (în anotimpul rece), aerul să fie uşor umed, avand pe radiator sau pe sobă vase cu apă, pentru vaporizare. Ne... | ![]() Perioada facultatii si inceputurile carierei lui Morandi Morandi a avut prima relatie serioasa in clasa a 12a, care nu a fost de lunga durata, dar frumoasa, cu o eleva de-a tatalui sau. Nici acum nu stie de ce s-au despartit. Dupa ce a luat... |
![]() Ingrediente: Peşte oceanic sau de apă dulce 3 kg, sare, oţet 9° 200 ml. Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează, se scot bronhiile... | ![]() Ingrediente 3-4 porumbei, 3-4 tranşe de felii de slănină tăiate foarte subţire. Mod de preparare După ce sunt sacrificaţi, porumbeii se curăţă... |
![]() Prima Constitutie interna romaneasca - noul guvern avea în frunte pe Lascăr Catargiu, era alcătuit din conservatori şi liberali. - la 16 iunie Carol se pronunţă ferm pentru menţinerea Senatului. La... | ![]() Perisoare din maruntaie de porc Ingrediente: Inimă de porc 300 g, ficat de porc 300 g, slănină afumată 100 g, franzelă 200 g, ceapă 200 g, ulei 250 g, ouă 2 buc, verdeaţă 2 leg, făină... |
![]() Pennelope Jimenez, O Alta Viziune A Meseriei Sale In intreaga lume sunt o multime de femei care aleg sa aiba o anumita cariera din diverse motive. Unele ajung actrite pentru iubesc aceasta meserie, altele femei de afaceri pentru ca... | ![]() Primele manifestari culturale romanesti Primele manifestari culturale de la noi sunt de ordin religios, cum se intampla de fapt si in restul Europei. Focarele de cultura sunt centrele monastice, iar pentru sud-estul europei... |
![]() Mod de prepapare Anghinarea se foloseşte tanără, înainte de deschiderea completă a bobocilor florali. Aceşti boboci se curăţă de primele frunze mărginaşe... | ![]() Se pregateste purcelul la fel ca in reteta predecenta, iar umplutura se pregateste dupa cum urmeaza: se fierb plamanii si cand sunt gata se lasa sa se raceasca, se adauga la ei... |
![]() Politica externa a Romaniei incepand cu anul 1920 - a fost marcată de tendinţa revizuirii tratatelor semnate cu ţările învinse, proiectul eşuat al "Confederaţiei danubiene" lansat de Ungaria prin care se preconiza... | ![]() Contrastul culorilor rezultă din vecinătatea sau suprapunerea unor culori .le nuanţe diferite. Cand o culoare închisă este alăturată uneia deschise se naşte... |
![]() Ingrediente: Zahăr 160 g, lapte 160 ml, ouă 2 buc, zahăr vanilat 1 plic, frişca bătută 500 g. Mod de preparare: Se amestecă zahărul, laptele şi ouăle... | ![]() Porumbei fripti cu sos de ciuperci Ingrediente : Porumbei 5 buc, slănină afumată 100 g, unt 100 g, ciuperci proaspete 1 kg, făină 100 g, ceapă 100 g, lapte 400 ml, smântână 250 g, vin 100... |
![]() Ingrediente : Pui mici a 400-500 g 2 buc, orez 100 g, hribi proaspeţi 300 g, ficat de pasăre 100 g, unt 100 g, sos alb suprem 350 g, piper, sare. Mod de preparare : Puii... | ![]() Premiul Nobel - o legenda centenara Devenit o legenda a vietii culturale si stiintifice mondiale, Premiul Nobel a ajuns anul acesta la centenar. Prin traditie, a doua saptamana a lunii octombrie este cea in care se anunta... |