| ||||||||||
Articole: pag 19
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Pistruii sau efelidele sunt pete mici, rotunde, care-şi fac apariţia în general primăvara, când acţiunea razelor solare se accentuează. Ele se întâlnesc mai... | Parintii trebuie sa aiba grija de igiena aparatului respirator al copiilor Căile respiratorii ale copiilor au un lumen mai redus decât la adulţi, favorizând astfel stagnarea secreţiilor şi, în consecinţă, înmulţirea microbilor... |
Ingrediente 200 g unt sau margarina, 100 g zahar pudra, 300 g faina, 4 galbenusuri, 1 pachet praf de copt, vanilie, coaja de lamaie rasa. Pentru deasupra : 4 albusuri, 1 pahar... | Se aleg rosii tari din recolte tarzii, coapte pe jumatate, culese cu mana in asa fel ca sa ramana codita cat mai lunga, apoi se invelesc in frunza de vita si se aseaza intr-o ladita... |
Prelevarea de sange in vederea efectuarii analizelor medicale Laboratorul clinic este cel mai solicitat din toate departamentele care furnizează analize medicale. Aici se examinează diferite produse ale bolnavilor pentru precizarea diagnosticului... | Ingrediente: Purcel de lapte 1 buc (4-5 kg), untură 100 g, maghiran 1 fir, coniac 30 g, piper, sare. Cum se prepară: După ce purcelul a fost pârlit, curăţat... |
Ingrediente 800 g cartofi, 300 g branză, 200 g făină, 4 ouă, 100 g pesmet, sare. Mod de prepapare Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi după... | Ingrediente: 300 g caşcaval, 100- 150 g unt, 1 g piper sau boia. Mod de preparare: Se curăţă caşcavalul de coajă şi se rade pe razătoare fără... |
Placinte poale-n brau cu branza si marar Ingrediente: Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, lapte 300 ml, ulei 150 g, ouă 3 buc, zahăr 50 g, branză de Dorna 200 g, brînză de vaci proaspătă 800 g,... | Premisele revolutiei americane Continentul american, descoperit la sfarsitul secolului al XV-lea, a fost colonizat, pe rand, de spanioli, portughezi si francezi. Primele colonii engleze din Lumea Noua se intemeiaza... |
Principalele teme abordate de Mihai Eminescu - a doua parte Modele cosmologice si viziune poetica). Totodata peisajul e structurat pe niste tipare arhetipale. Nu lipsesc teiul ori salcamul, cu semnificatie de axis mundi, apa izvoratoare de lumi... | Ingrediente 125 g zahar, 500 ml lapte, 30 g drojdie de bere, susan, faina cat cuprinde. Mod de preparare Drojdia se prepara amestecand-o cu 250 ml lapte caldut si 2—3... |
Alfred Nobel este cel care în 1866 a inventat o metodă sigură de mânuire a nitroglicerinei. Invenţia sa a fost numită dinamita. În 1875 a inventat un alt fel de... | Proceduri de balneo-hidro-electroterapie Un adjuvant preţios în tratamentul litiazei urinare îl constituie şi complexul de proceduri de balneo-hidroelectroterapie. Adesea, litiaza urinara este asociata şi cu... |
Pasiunea Pentru Sport A Lui Cabral Ibacka Inca de mic copil, Cabral Ibacka a fost un baiat bine facut, cu un corp atletic. Parintii sai l-au invatat ca sportul este sanatos pentru organism iar el a tinut mereu seama de... | Persoanele candidate la infidelitate - masochista Masochista este mereu nesatisfăcută de sine şi de altul, cultivandu-şi complexul de inferioritate şi sentimentele de culpabilitate în experienţe adulterine fără... |
Procedee de scoatere a petelor Unul din aspectele des întalnite în viaţa de zi cu zi îl constituie necesitatea îndepărtării unor pete formate pe diferite obiecte şi lucruri de uz casnic şi... | Particularitatile astmului bronsic Boală datorată spasmului bronşic determinat de contracţia musculaturii bronşice, edemului şi hipersecreţiei mucoasei bronşice, astmul bronşic se caracterizează... |
Ingrediente: Peşte oceanic 600 g, franzelă 400 g, unt 200 g, ceapă 200 g, lămâie 100 g, supă de oase 1,5 l, gelatină 6 foi, foi de dafin 2-3 buc, seminţe... | Ingrediente 1 kg carne de iepure, 500 g carne de porc, .500 g ceapa, 300 g untura, 200 g unt, 50 g coniac, piper pisat, sare dupa gust. Mod de preparare Carnea de iepure... |
Personajele Consacrate ale Agathei Christie Primul roman al Agatha Christie, "The Mysterious Affair at Styles", a fost publicat in 1920 si a introdus celebrul caracter al detectivului Hercule Poirot, care a aparut in 33 din romanele... | Pestele se pregateste la inceput la fel ca in reteta "Peste sarat" si, in loc sa se supuna sararii, se introduce intr-o saramura (pregatita astfel: la 1 I de apa fiarta se dizolva... |
Ingrediente Pentru 6 porţii: 1 kg praz, 75 g unt, 50 g caşcaval, 300 g smantană, sare, piper, făină, pesmet, unt pentru uns tava. Mod de preparare Se curăţă... | Particularitati ale prozei Hortensiei Papadat-Bengescu Proza Hortensiei Papadat-Bengescu (1876-l955) se incadreaza in perioada interbelica si reprezinta "o deschidere de drum", o mutatie in raport cu mentalitatea estetica a epocii. Romanele... |


















