|
Articole: pag 27
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |![]() in drumul mereu ascendent al materialelor plastice, o deosebita importanta a avut descoperirea facuta de Karl Ziegler, in anul 1954, si anume ca amestecul de combinatii organo-aluminice... | ![]() Ingrediente: Faină 1 kg, drojdie de bere 50 g, lapte 350 ml, ouă 3 buc, zahăr 100 g, varză 1 kg, ceapă 100 g, ulei 100 g, piper, sare. Mod de preparare: Din făină, drojdie... |
![]() Pui umplut cu ciuperci si orez Ingrediente 2-3 pui, 100 g unt, 200 g ciuperci proaspete, 100 g orez, 2-3 ouă, 1 legătură de verdeaţă, sare, piper. Mod de preparare Puii se pregătesc pentru umplut... | ![]() Ingrediente 6 oua, 250 zahar, 200 g faina, coaja de lamaie rasa, 1 lingura de zeama de lamaie, zahar vanilat. Mod de preparare Se separa albusurile de galbenusuri si se tin... |
![]() Placebo si Efectul Placebo: implicatii asupra demersului terapeutic II „Efectul Placebo” consta in efectul fiziologic si psihologic ce determina imbunatatirea starii de santatate a unui pacient in urma adminstrarii unui placebo. Dupa cum sublinia antropologul... | ![]() Parcursul lui Ioan Ovidiu Sabau De-a Lungul Carierei De Fotbalist Ioan Ovidiu Sabau, cunoscut si ca "Nelutu" Sabau, a fost un cunoscut fotbalist roman, care a evolut la doua mari echipe ale Romaniei, Dinamo si Rapid Bucuresti, cu care a castigat si... |
![]() Ingrediente Piept de viţel, 400 g carne de viţel, 300 g ficat de viţel, 100 g ceapă, 200 g franzelă, 2 ouă, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper. Mod de preparare Se... | ![]() Picioarele - una din armele de seductie ale femeilor Picioarele sunt o parte a corpului care echilibrează înălţimea şi dau relief siluetei. Bătraneţea nu atacă picioarele în măsura în care afectează celelalte părţi ale... |
![]() Politetea la restaurant, in lift si pe strada Într-un restaurant, bărbatul trece înaintea femeii, ca să-i deschidă uşa şi, ţinand-o pentru ca aceasta să intre şi, tot el alege masa şi comandă chelnerului după ce s-a... | ![]() Poezia Gorunul scrisa de Lucian Blaga - a doua parte Insotind marile ritualuri ale trecerii, ale sarbatorilor axiale ale existentei omului, arborele (brad, mar...) simbolizeaza viata sau eternitatea, viata intuita ca totalitate, Cosmosul... |
![]() Ingrediente 3 kg vinete, 500 ml ulei, 1,5 kg rosii, 5—6 catei de usturoi, 1—2 legaturi patrunjel, sare, piper. Mod de preparare Se aleg vinetele proaspete si potrivit de... | ![]() Politica interna a guvernului antonescian - prin decretul din 14 februarie 1941 s-a abrogat denumirea de stat naţional legionar - s-a constituit un guvern de militari şi tehnicieni condus de Ion Antonescu - în 1942... |
![]() Pentru aluat: 300 g faina, 200 g unt, 200 g zahar pudra, 5 oua. Pentru umplutura: 600 g visine, 150 g zahar tos, 5 albusuri. Din faina, unt, zahar pudra si galbenusuri... | ![]() Romanul romanesc in opinia lui A. Marino a avut drept caracteristica "arderea etapelor" si incercarea de umplere a spatiilor albe, in insusire care venea din necesitatea recuperarii... |
![]() Primele tablouri expuse de William Turner William Turner a reusit inca de la o varsta frageda sa expuna lucrarile sale pentru prima data la Salonul Academiei Regale, pe cand avea numai 15 ani, la doar un an dupa ce a fost admis... | ![]() Partile bune si partile rele ale stresului Cercetătorii şi specialiştii au ajuns la o concluzie în unanimitate în privinţa stresului şi anume că stresul constituie boala secolului XXI. Stresul reprezintă în fond o... |
![]() Pariuri-sportive-online.ro, un site cu traditie in Romania Nu mai este nici un secret ca pariurile sportive au devenit mult mai mult decat o simpla pasiune sau un simplu sport. Acestea sunt o adevarata arta si la fel ca in orice tip de arta... | ![]() Pilaf cu ciuperci, mazare si rosii Ingrediente : Ciuperci 750 g, orez 400 g, ceapă 150 ,g, roşii 750 g, mazăre verde 500 g, ulei 175 g, supă de oase 1,3 l, sare. Mod de preparare : Ceapa se toacă mărunt... |
![]() Ingrediente: Zahăr 160 g, lapte 160 ml, ouă 2 buc, zahăr vanilat 1 plic, alune sau arahide 50 g, frişca bătută 500 g. Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu... | ![]() Ingrediente 1 kg piept de viţel, 150 g untură, 50 g făină, 150 g pesmet, 2 ouă, sare, piper, 50 g unt. Mod de preparare Se foloseşte partea mai cărnoasă a pieptului;... |
![]() In anul 1989 Consiliul Frontului Salvarii Nationale l-a desemnat pe Petre Roman, Prim Ministru al Guvernului Provizoriu iar un an mai tarziu, dupa ce Ion Iliescu a devenit presedinte... | ![]() Ingrediente: Carne de iepure 1 kg, slănină afumată 200 g, ceapă 100 g, pesmet alb 100 g, unt 150 g, piper, sare. Mod de preparare: Carnea se iepure şi jumătate din slănină... |
![]() Ingrediente: Făină 750 g, margarina 250 g, ouă 5 buc, lapte 100 ml, zahăr 300 g, coniac 50 ml, lămaie 100 g. zahăr vanilat 2 plicuri, praf de copt 2 plicuri. Mod de preparare... | ![]() Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana Ingrediente 1 kg cartofi, 200 g făină, 3 ouă, 2 legături de mărar, 50 g unt, 70 ml ulei, 200 g smantana, sare, piper. Mod de prepapare Se fierb cartofii în coajă, după... |