|
Articole: pag 25
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Punerea la nivel a unui scaun care schioapata In anumite cazuri, este posibil ca un scaun cu picioare din lemn să şchioapete, mai ales după executarea unei reparaţii. Pentru punerea la nivel a scaunului care şchioapătă... | Paul Scholes, foarte apreciat de specialisti Daca a dus lipsa mai mereu de apreciere generala, asta nu inseamna ca cei cu adevarat priceputi in domeniul fotbal nu i-au recunoscut imensele calitati. Lumea in general cauta o vedeta... |
Papricas din carne de porc cu ciuperci si sos de smantana Ingrediente: Carne de porc 750 g, ceapă 700 g, ulei 200 g, bulion de tomate 50 g, boia de ardei dulce 2 g, făină 50 g, ciuperci proaspete 800 g, ardei graşi 200 g, morcovi... | Paste pentru sandvisuri si tartine Pastele se prepară din diverse branzeturi, unt sau smantană şi condimente aromate după gust. Pasta trebuie să fie omogenă ca o cremă, de aceea se trece prin sită. Untul... |
Pandora reprezinta una dintre cele mai celebre famei din lume. Intamplarea face ca, potrivit legendelor, Pandora sa fie considerata prima femeie muritoare si cea care a raspandit raul... | Ingrediente: Cartofi 1,5 kg, dovleac 800 g, caşcaval 150 g, smantană 200 g, unt 150 g, faină 30 g, lapte 300 ml, sare. Mod de preparare: Cartofii se fierb în apă... |
Ingrediente: 500 g urdă, 100 g smantană, 2- 3 linguri cu varf de mărar proaspăt tăiat foarte mărunt, sare şi componente pentru decor. Mod de preparare: Se... | Ingrediente 3-4 porumbei, 300 g orez, 150 g unt, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină, piper boabe, sare. Mod de preparare Se curăţă porumbeii de pene fără... |
Prin activitati complexe si de lunga durata scoala pregateste pe viitorul cetatean care va indeplini roluri multiple: parinte, profesionist intr-un sector social, alegator, contribuabil... | Esofagul este un conduct musculo-membranos, de circa 25 cm lungime, prin care alimentele trec din faringe în stomac . Este situat înapoia traheei şi străbate diafragma.... |
Partidul comunist in anul 1944 - constituie apogeul desfăşrărilor de forţe între anii 1941-1944 - la 3 septembrie 1944, Iuliu Maniu îl considera un act bine organizat, o lovitură de stat egală... | Plateste acum sau vei plati mai tarziu Benjamin Franklin spunea: "Nu risipi nici timpul, nici banii, ci valorifica-le pe amandoua." Aceste cuvinte ar trebui sa ne puna pe ganduri. Suntem noi cei care ne valorificam si timpul... |
Poluarea este degradarea unui mediu natural prin actiunea produselor toxice. Chimiea este preocupata de poloare din doua motive, ea fiind vinovata in mare parte. Pe de-o parte, pentru... | Ingrediente: Crap 1 kg, ceapă 750 g, ulei 150 g, roşii 500 g, usturoi 20 g, cimbru 1 fir, dafin 1 foaie, vin 150 ml, piper, sare. Cum se prepară: Ceapa se taie felii... |
Ingrediente: Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, cartofi 1 kg, anison 100 g, sare 10 g, zahăr pudră 200 g, zahăr vanilat 2 plicuri. Mod de preparare: Se prepară... | În ciuda prestigiului său, Pompei a fost un politician inabil şi farâ clarviziune, iar ca militar îşi datorează altora faima. Astfel, răscoala lui Sertorius... |
Dacă prezentaţi afinităţi cu acest tip, consideraţi orice discuţie un duel, din care trebuie neapărat să ieşiţi învingător. Deoarece plecaţi de... | Ingrediente: Ficat de porc 500 g, untură 50 g, ceapă 100 g, costiţă afumată 50 g, unt 150 g, smântână 100 g, franzelă 200 g, lapte 200 ml, verdeaţă... |
Placinta de praz in foi de placinta Se prepară la fel şi cu aceleaşi componente ca in reţeta "Placinta de praz". Tava arreare se pune compoziţia de praz se unge cu unt şi se căptuşeşte cu foi... | Probleme specifice, in functie de genul literar apartinator I - Opera lirica Comentarea operei pe unităţi artistice (strofe, versuri) şi relevarea: a - ideilor poetice, prin raportarea lor la tema operei (erotice, filosofice, patriotice... |
Ingrediente: Carne de vacă (pulpă) 3 kg, sare 70 g, usturoi 40 g, piper 4 g, boia de ardei dulce 10 g, zahăr 15 g, salpetru de Chile (silitră) 5 g. Mod de preparare... | Ingrediente: Făină 180 g, amidon 180 g, zahăr pudră 275 g, unt 300, ouă 6 buc, vişine 1 kg, zahăr vanilat 1 plic, praf de copt 1/2 plic, lămaie 100 g. Mod... |
Pasta din ficat de porc sau de vita Ingrediente: 200- 300 g ficat de porc sau de vita, 150-200 g unt, 100 g untură sau ulei, 100 g ceapă, 1 lingură de coniac, sare, nucşoară sau piper, după gust. Mod... | Se aleg pepeni verzi mici, abia dati in copt, neloviti si nepatati. Se inteapa in mai multe locuri cu o tepusa subtire de lemn si se aseaza in butoi. Intre pepeni si deasupra se pun... |