FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 944
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Arta de a darui si de a primi

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Arta de a darui si de a primi

 Q:   Intreaba despre Arta de a darui si de a primi       
Arta de a darui si de a primi Exista in viata unele lucruri pe care trebuie sa stim cand sa le facem, cui sa le facem, dar mai ales cum sa le facem. Iar cadourile se incadreaza perfect in aceasta categorie.

Cu ajutorul experientei noastre de viata, cu ajutorul cunostintelor noastre despre persoana respectiva, dar si cu ajutorul sfaturilor primite din partea persoanelor indicate, vom sti sa facem din oferirea unui cadou o adevarata arta.

Nu e greu de observat ca o persoana care intra intr-o casa cu o floare in mama este privita altfel decat una care se scuza pentru ca era floraria inchisa. Micile cadouri produc oricui o mare placere, cu conditia sa fie date din suflet si dezinteresat.

Este firesc sa cumparam suveniruri atunci cand calatorim, insa acestea suveniruri nu trebuie confundate cu kitschuri-le precum ursul de ipsos de la Vatra Dornei sau scoicile incrustate pe un papuc de la Eforie, deoarece vor sta aruncate prin sertare sau dulapuri.

Suvenirurile trebuie sa reprezinte o atentie din parte noastra pentru cei dragi, care sa simbolizeze destul de bine locul sau locurile in care am calatorit. Exista fel si fel de suveniruri, unele de o calitate precara, iar altele de o buna calitate. Acestea ultimele sunt cel mai indicate pentru a constitui un cadou din calatoriile noastre.

Cadoul ideal trebuie sa-i placa intai persoanei ce-l va primi si apoi noua.
Nu avem dreptul sa refuzam un cadou, chiar daca nu ne place. A-l refuza inseamna a jigni persoana ce ti l-a oferit. Aceasta regula are totusi si o exceptie.

Sunt cazuri in care un cadou poate fi interpretat drept mijloc de presiune sau de convingere, iar daca il primesti inseamna ca accepti sa faci serviciul respectiv. Poate reprezenta o intentie ascunsa din partea celui care l-a daruit. Cadoul nu simbolizeaza deloc ceva care vine din suflet, ci un fel de atentie pentru un viitor serviciu. In acest caz trebuie sa-l refuzi sau sa-l inapoiezi.

Sa inapoiaza ulterior cadourile care ti-au fost facute de cineva care te calomniaza sau te jigneste chiar fara nicio explicatie.

Dupa un vechi obicei, indragostitii care s-au despartit nu isi inapoiaza cadourile. Insa daca acestea sunt unele foarte valoroase sau consistente, ele se pot inapoia.

Pentru a evita situatiile neplacute, este de preferat sa ne gandim bine ce oferim, dar mai ales cui.


Tag-uri: cadouri, suveniruriCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 19 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :