FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,252
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Montarea conductoarelor electrice si izolarea lor - partea 2

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Montarea conductoarelor electrice si izolarea lor - partea 2

 Q:   Intreaba despre Montarea conductoarelor electrice si izolarea lor - partea 2       
CUM SE EXECUTÄ‚ ÃŽNNÄ‚DIRE A DOUÄ‚ CONDUCTOARE DIN CUPRU.

Fazele de execuţie a înnădirii a două conductoare din cupru sunt următoarele :
-se desizolează capetele conductoarelor pe o lungime de 4 — 5 cm şi se încrucişează între ele ;
-se răsucesc în sens invers cele două capete ale conductoarelor;
-se rulează extremitatea conductorului din dreapta, cu un număr suficient de spire, pe conductorul din stanga ;
-se rulează extremitatea conductorului din stanga, cu un acelaşi număr de spire, pe conductorul din dreapta , după care se string cele două înfăşurări cu ajutorul cleştelui patent ;
-se execută o lipire în centrul înnădirii cu aliaj de lipit, astfel ca cele două cond uctoare să fie într-un contact perfect;
-se execută izolarea înnădirii, cu ajutorul unei benzi izolatoare.
în ultimul timp s-a realizat şi extins tehnologia de realizare a legăturilor conductoarelor din aluminiu prin presare cu ajutorul unui cleşte anume destinat acestui scop.

Întreprinderea Electroeontact din Botoşani produce şi comercializează racorduri pentru presare, realizate din aluminiu, de formă tubulară, închise la un capăt.
Presarea se face cu ajutorul cleştelui tip SMP-108-0 produs de IMEC Bucureşti. îmbinarea rezultată prin presare se izolează cu ajutorul unui capişon electroizolant realizat prin injecţie şi livrat de Electroeontact Botoşani. Alegerea tipului de capişon se face în funcţie de secţiunea şi numărul de conductoare.

CUM SE EXECUTÄ‚ LEGÄ‚TURILE CONDUCTOARELOR DIN CUPRU ÃŽN DOZE.

Fazele de execuţie a legăturilor conductoarelor din cupru in doze sunt următoarele :
-se scurtează capetele conductoarelor din doză, cu ajutorul unui cleşte patent, astfel ca să rămană libere numai în lungime de 8—10 cm ;
-se desizolează capetele conductoarelor pe o lungime de 3—4 cm, cu ajutorul unui briceag, acordindu-se o atenţie deosebită, pentru a nu tăia din vina de cupru, după care capetele se curăţă bine de resturile de izolaţie
-se răsucesc impreună capetele conductoarelor, cu ajutorul unui cleşte patent, astfel ca să se realizeze o legături stransă pe o lungime cat mai mare;
-se curăţă cu pastă decapantă capetele conductoarelor răsucite, înlăturandu-se astfel oxizii şi alte impurităţi, se acoperă legătura cu un strat de cositor, prin înmuierea într-o lingură cu aliaj de lipit, după care se trece la izolarea legăturii cu bandă izolatoare ;
-se introduc legăturile în interiorul dozei, astfel ca acestea si fie aşezate distanţat între ele, pentru evitarea oricărei atingeri şi a unui eventual scurtcircuit .

CUM SE EXECUTĂ LEGĂTURILE CONDUCTOARELOR DIN ALUMINIU. Legăturile conductoarelor din aluminiu se execută numai cu ajutorul clemelor speciale realizate din aliaj de aluminiu, datorită proprietăţilor fizice şi mecanice ce au fost menţionate mai sus. Dintre aceste cleme, cele mai uzuale sunt clema mobilă cu şurub şi clema mobilă plată, prin care se realizează o îmbinare demontabilă a conductoarelor, fără ca să fie deteriorate.

La clema mobilă cu şurub, la care se poate face o îmbinare de 2 — 4 conductoare din aluminiu, după desizolarea capetelor, acestea se introduc in crestătura clemei, sub rondelă plată, după care se string cu ajutorul rondelei elastice şi a piuliţei.
în mod asemănător se realizează îmbinarea a 3 conductoare cu ajutorul clemei mobile plate. Conductoarele, după îndepărtarea izolaţiei sunt aşezate pe cele 3 laturi ale corpului clemei, apoi sunt stranse cu ajutorul plăcuţei, rondelei elastice şi a şurubului, după care se trece la izolarea întregii îmbinări cti ajutorul unei benzi izolatoare.

d. Izolarea conductoarelor. Izolarea conductoarelor pe porţiunile care au rămas desizolate, precum şi izolarea îmbinărilor de conductoare, constituie o operaţie de mare importanţă, deoarece numai printr-o izolare perfectă se pot evita scurgerile de curent, scurtcircuitele.

Izolarea se execută în mod curent atunci cand conductoarele au fost desizolate pentru realizarea unei înnădiri sau a unei îmbinări, precum şi în cazul cand este necesar refacerea unor izolaţii deteriorate, ori dezlipite.
Pentru realizarea unei izolări perfecte, capătul benzii izolatoare se fixează pe porţiunea cu izolaţie a conductorului, din apropierea părţii desizolate, apoi se înfăşoară banda pe toată lungimea desizolată, în spire ce se suprapun parţial, urmărindu-se ca să fie bine şi complet acoperită partea de conductor neizolată, respectiv ansamblul îmbinării.
Infăuşrarea cu bandă izolatoare se face cel puţin în două straturi şi pentru o mai bună fixare a benzii spirele se vor suprapune de mai multe ori la începutul şi sfîrşitul înfăşurării benzii.

La conductoarele multifilare se va avea grijă ca în timpul înfăşurării benzii, nici un fir din conductor să nu scape de sub izolaţie, sau să treacă prin banda izolatoare, fire ce ar putea provoca scurgeri de curent ori scurtcircuite.

sursa imaginii - helicoi.sg.com


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatii



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :