FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,613
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Defectele posibile la corpul de iluminat si remedierea lor

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Defectele posibile la corpul de iluminat si remedierea lor

 Q:   Intreaba despre Defectele posibile la corpul de iluminat si remedierea lor       
Pentru determinarea defectelor posibile la un corp de iluminat, în cazul cand la acţionarea întrerupătorului sau comutatoralui se constată ca unul din becurile montate nu se aprinde, se fac următoarele testări :
-se deşurubează becul în cauză din dulie şi se verifică dacă nu este ars, pentru a fi înlocuit cu unul nou, iar dacă se constată că becul este în bună stare se continuă testarea ;
-se verifică cu ajutorul indicatorului de tensiune dacă dulia este sub tensiune, becul fiind demontat.

în cazul cand se constată că becul cu neon al indicatorului de tensiune se aprinde înseamnă că dulia este sub tensiune şi defectul se datoreşte faptului că contactul inferior al becului nu atinge contactu l din fundul duliei, după înşurubarea completă a becului, nerealizandu-se astfel închiderea circuitului de lumină.

Acest defect se poate remedia, după scoaterea de sub tensiune a duliei, prin reglarea contactului din fundul duliei, respectiv, prin ridicarea lamei de contact cu ajutorul unei şurubelniţe, astfel ca să se asigure un contact normal între dulie şj bec .
în cazul cand se constată că becul cu neon al indicatorului de tensiune nu se aprinde, înseamnă că defectul este localizat la dulie unde trebuie determinate cauzele pentru remedierea sau înlocuirea ei.

în acest scop, se scot de la tablou siguranţele circuitului de lumină, după care se trece la verificarea elementelor componente ale duliei pentru a se constata :
-dacă conductoarele nu sunt bine fixate în bornele duliei sau sunt desprinse de acestea, ceea ce provoacă o întrerupere, a alimentării duliei cu curent electric, ori în caz mai grav, un scurtcircuit;
-dacă lamele de contact (central şi lateral) nu au joc apreciabil, nefiind bine stranse în corpul izolant, ceea ce pot provoca deteriorarea contactelor sau un scurtcircuit.
-dacă corpul izolant, rozeta de porţelan şi alte piese componente nu sunt fisurate, crăpate ori cu defecte la înşurubarea lor, ceea ce fac ca dulia să nu poată fi folosită în continuare.

Remedierea defectelor arătate mai sus, posibile de realizat, constau în refacerea legăturilor la bornele duliei, prin curăţirea şi fixarea corectă a conductoarelor, precum şi izolarea lor pentru a se evita orice posibilitate de scurtcircuitare. De asemenea, jocul lamelor de contact se elimină prin stringerea şuruburilor de fixare a acestora cu ajutorul unei şurubelniţe.

CUM SE FACE ÎNLOCUIREA DULIEI DEFECTE. înlocuirea duliei defecte cu o alta nouă, de acelaşi tip cu cele montate pe corpul de iluminat, se face după ce în prealabil a fost verificată din punct de vedere al existenţei tuturor pieselor componente şi al asamblării normale a acestora.

Fazele de lucru pentru înlocuirea duliei defecte sunt următoarele :
-se scot siguranţele de la tablou ale circuitului de lumină, res-pectandu-se întocmai regulile de electrosecuritate ;
-se îndepărtează dulia veche de pe corpul de iluminat, prin demontarea elementelor ei componente, prin desfacerea conductelor de la bornele duliei şi eliberarea lor din carcasa acesteia ;
-se pregăteşte pentru montare noua dulie în piese componente şi se slăbesc şuruburile de la borne, atat cat este necesar pentru legarea conductoarelor ;
-se introduc conductoarele prin carcasa duliei, după care carcasa se fixează prin înşurubare pe suportul corpului.de iluminat, blocandu-se cu şurubul său de fixare ;
-se fac legăturile conductoarelor la bornele de pe suportul izolant al duliei, apoi se introduce în carcasă suportul izolant împreună cu armătura metalică cu filet, după care se montează armătura metalică exterioară şi rozeta de porţelan.
In final, după montarea siguranţelor la tablou şi după montarea unui bec nou, se verifică buna funcţionare a duliei la acţionarea întrerupătorului sau comutatorului.


sursa imaginii http://dustbowl.files.wordpress.com


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatii



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :