FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,000
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Materialele auxiliare folosite in lucrarile de tapiterie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Materialele auxiliare folosite in lucrarile de tapiterie

 Q:   Intreaba despre Materialele auxiliare folosite in lucrarile de tapiterie       
La lucrările de tapiţerie, pe langă materialele de bază enumerate mai sus, mai sint necesare si o serie de materiale auxiliare, in care se cuprind accesoriile, care servesc la fixarea şi îmbinarea elementelor con¬structive, materialele decorative destinate finisărilor şi adezivii, care safvesc la lipirea unor elemente ce intră în alcătuirea obiectului tapiţat.

Accesoriile pentru lucrările dc tapiţerie cuprind o gamă variată dc materiale mărunte şi anume :

Aţă şi sfoară folosite la coaserea şi asamblare structurii elastice a tapiţeriei; ele sunt din fire de in şi canepă, cu o mare rezistenţă la rupere, din care cele mai uzuale sortimente se menţionează :
-Aţa ceruită pentru maşina de cusut, denumită şi aţă de tivit.
-Aţa obişnuită pentru maş ina de cusut, fiind o aţă mai subţire.
-Sfoara pentru legarea arcurilor, obţinută din fire de canepă răsucită în două, trei sau patru fire încleiate şi lustruite.
-Sfoara de cusut, obţinută prin răsucirea a trei fire de canepă.

Cuie , ţinte şi şuruburi, folosite la fixarea arcurilor, chingilor şi a sforilor de legat pe rame de lemn, pentru fixarea panzelor şi ştofelor de faţă, precum şi la fixarea unor elemente tapiţate pe cadre metalice.

Scoabe şi agrafe , folosite la fixarea arcurilor, chingilor din sarmă, montate pe rame de lemn ca elemente de susţinere. Astfel :
-Scoabele se execută în două variante, cu varf teşit şi cu virf ascuţit .
-Agrafele, cunoscute şi sub denumirea de capse, se execută în diferite mărimi , acestea din urmă înlocuind din ce în ce mai mult cuiele şi scoabele, deoarece asigură cu uşurinţă o mai bună fixare.
materialele decorative, destinate finisării obiectelor tapiţate în scopuri decorative, sunt folosite sub diferite forme de produse textile, ca şnur de mobilă, şnur pentru decoratiiini, lezarde cu diferite desene şi culori , nasturi îmbrăcaţi, ciucuri etc. în-afară de aceste produse textile, ca materiale decorative se mai folosesc nasturi metalici coloraţi, cuie decorative şi altele.

ADEZIVI, din care cei mai utilizaţi sunt :
-Cleiurile de origine animală, cunoscute şi sub denumirea de cle-iuri colagenice sau de tamplărie, înecare se cuprinde cleiul de oase sub formă de plăci, granule sau praf.
-Cleiurile sintetice, cu o mare pulere de încleiere, rezistente la apă, în care se cuprind prenadezul pe bază de uree şi formaldehidă şi aracetul pe bază de acetat de polivinil.

sursa imaginii http://www.thefurniture.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 17 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :