FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,937
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Desfundarea sifonului de scurgere si a vasului veceului

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Desfundarea sifonului de scurgere si a vasului veceului

 Q:   Intreaba despre Desfundarea sifonului de scurgere si a vasului veceului       
Desfundarea sifonului de scurgere. înfundarea lavoarului sau a altui obiect sanitar similar, se datoreşte, în cele mai multe cazuri,
înfundării sifonului de scurgere. în exploatare fiind diverse tipuri de sifoane de scurgere şi metodele de desfundare sunt diferite.

In cazul sifonului tip butelie , se închid robinetele bateriei şi apoi se pune sub sifon un recipient, pentru colectarea celor; rezultate de la curăţirea sifonului. Cu ajutorul unui cleşte mops se' . deşurubează capacul sifonului , lăsand să se scurgă în recipient apa din sifon, împreună cu suspensiile care provoacă înfundarea sifonului. Se introduce o sarmă din oţel sau o ar» drea pentru a curăţa complet interiorul sifonului de corpuril e străine rămase în el, acordandu-se o atenţie mai mare la racordarea corpului sifonului cu ţeava de scurgere,' deoarece în această porţiune se produce înfundarea sifonului.

După curăţirea completă a sifonului, se înşurubează capacul împreună cu garnitura lui, se deschide robinetul, lăsand să curgă apă din abundenţă pentru a spăla bine interiorul sifonului şi totdată, verificandu-se etanşarea capacului de curăţire .
în cazul sifonului în formă de S, prevăzut cu buşon de desfundare , se iau aceleaşi măsuri de precauţie, respectiv închiderea robinetului şi aşezarea sub sifon a unui recipient pentru colectare, după care se deşurubează buşonul, cu ajutorul unei chei reglabile cu moletă, ţinandu-se cu o mană de ţeava de plumb, pentru a se evita o deformare a acesteia .

Se introduce în interiorul sifonului o sarmă de oţel elastică, pentru a îndepărta toate corpurile străine care au provocat înfundarea sifonului, respectiv a obiectului sanitar .
După aceste operaţii de curăţire, se înşurubează buşonul, se deschide robinetul, lăsand să curgă apă multă, pentru spălarea interioară a sifonului.


- Desfundarea vasului WC. Uneori se întamplă ca apa de spălare a vasului WC să nu fie evacuată la conducta de canalizare, datorită infundării vasului WC.
In această situaţie este necesară o intervenţie rapidă, pentru desfundarea vasului WC.

Ca o măsură de precauţie, se trage de lanţul rezervorului de spălare, pentru a verifica dacă reziduurile din cuvă nu sunt într-adevăr evacuate de jetul de apă venit de sus, de la rezervor.

In cazul cand vasul WC este efectiv înfundat, se foloseşte o pompă de desfundare, para de cauciuc avand un diametru mai mare în comparaţie cu cea folosită la desfundarea lavoarului.

Deoarece suprafaţa interioară a cuvei nu este plană, este necesar ca să se acţioneze cu mai multă putere asupra pompei de desfundare, pentru ca să se creeze o aspiraţie mai mare şi totodată să se formeze in interior valuri scurte şi bruşte, care să disloce şi să deplaseze dopul de înfundare .
După desfundare, se trage de lanţul rezervorului, de mai multe ori, pentru ca jetul de apă să spele bine interiorul vasului WC şi să antreneze toate resturile de corpuri străine spre conducta de canalizare, totodată reînnoind garda hidraulică din interiorul vasului.

Dacă nu se dispune de o pompă de desfundare de această dimensiune, se poate improviza un desfundător similar cu cel de la desfundarea lavoarului dar de o mărime mai mare a buretelui, procedandu-se ca în cazul desfundării cu pompa cu pară de cauciuc.

De asemenea, se poate folosi o ţeava din material plastic, cu un diametru de 10—15 cm, care se introduce în interiorul cuvei, apoi se astupă bine extremitatea superioară a ţevii, după care se scoate brusc din cuvă, pentru a se crea un vid care să disloce dopul de înfundare.
Dacă prin metodele de mai sus nu se reuşeşte ca să se desfunde vasul WC, atunci se va recurge la folosirea unei foreze
care se introduce în interiorul cuvei, prin sifon pană la coloana de canalizare, pentru degajarea dopului de înfundare.

sursa imaginii channel4.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 08 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :