FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,572
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Obiectele sanitare folosite intr-o casa

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Obiectele sanitare folosite intr-o casa

 Q:   Intreaba despre Obiectele sanitare folosite intr-o casa       
Obiectele sanitare constituie elementele principale ale instalaţiilor sanitare deoarece, prin forma cuvelor, permit consumarea apei reci şi calde, precum şi colectarea, respectiv, evacuarea apelor uzate în mod dorit, comod şi igienic.
Forma şi construcţia obiectelor sanitare, precum şi materialele folosite la fabricarea lor sunt diferite, în funcţie de destinaţia şi modul lor de exploatare.
Pentru asigurarea unei bune funcţionalităţi şi a unei întreţineri uşoare, obiectele sanitare trebuie să îndeplinească următoarele condiţii :

Forma interioară nu trebuie să prezinte muchii ascuţite, colţuri, intranduri, pentru a nu retine impurităţile.
Forma interioară trebuie să fie concavă, astfei c a să permită o scurgere rapidă şi integrală a apei uzate.
Suprafaţa interioară a cuvei, cat şi a celorlalte părţi văzute, trebuie să fie cat mai netede şi lucioase, pentru a nu reţine impurităţile şi totodată pentru a fi curăţate cu uşurinţă.

Suprafaţa obiectului sanitar nu trebuie să prezinte fisuri, crapături, care permit infiltrări de apă, depuneri de grăsimi şi alte impurităţi, sau care pot crea amorse de ruptură, respectiv spargerea vasului.
Obiectul sanitar trebuie să aibă o bună rezistenţă la acţiunile corosive ale substanţelor folosite în mod curent în timpul exploatării.
Obiectele sanitare trebuie să prezinte, prin forma şi culoarea lor, un aspect cat mai plăcut şi în acelaşi timp să se încadreze in ton cu aspectul celorlalte elemente, de construcţii şi de instalaţii.

Pentru satisfacerea acestor condiţii, obiectele sanitare sunt executate dintr-o serie de materiale care corespund acestor cerinţe, cum sunt : faianţa, porţelanul, fonta emailată, tabla din oţel inoxidabil, materiale plastice PVC şi altele.
La alegerea unui obiect sanitar se recomandă ca forma şi culoarea acestuia să se încadreze în ansamblul obiectelor sanitare montate în aceeaşi încăpere, pentru a nu face discordanţă.
Din varietatea şi numărul mare de obiecte sanitare care există, se prezintă în continuare următoarele tipuri reprezentative de obiecte sanitare. Astfel:

-Lavoarul cu spătar serveşte pentru spălarea mâinilor, feţei şi a părţii superioare a corpului. Lavoarul este prevăzut cu un spătar, o prelungire a vasului la partea superioară pentru a proteja peretele de stropi de apă. De asemenea, lavoarul este prevăzut cu un orificiu de preaplin, care comunică cu ventilul de scurgere printr-un canal practicat în peretele lavoarului. El este echipat cu o baterie amestecătoare pentru apă caldă şi rece, cu un ventil de scurgere şi cu un sifon, prin care se face evacuarea apei uzate. Acest tip de lavoar are cuva sub formă dreptunghiulară, executată din porţelan sanitar.

Chiuveta cu placă de perete serveşte la spălarea vaselor, alimentelor şi a altor produse, fapt pentru care chiuveta se montează de regulă în bucătării. Chiuveta este alcătuită dintr-un vas de colectare a apei şi din placa de perete, care are ca scop să evite stropirea şi lovirea peretelui. Echiparea chiuvetei constă dintr-un robinet de serviciu simplu sau dublu, iar în caz de necesitate, cu o baterie amestecătoare. Scurgerea apei uzate se face printr-un grătar practicat in corpul chiuvetei şi prin racordul de scurgere fixat la un sifon.
Chiuveta cu placa de perete se execută din fontă emailată, în diferite forme ca dreptunghiulară, semirotundă sau de colţ.

3) Spălătorul dublu cu compartimente egale serveşte la spălarea vaselor, alimentelor şi pentru alte nevoi specifice unei bucătării. Montarea spălătorului se face prin agăţarea lui de perete, cu ajutorul unor carlige şi a unor picioare de sprijin pe pardoseală. Spălătorul are două cuve de capacităţi egale, cu preaplinuri şi cu ventile de scurgere care se racordează cu un sifon dublu şi cu conducta colectoare de ape uzate. Alimentarea spălătorului cu apă rece si caldă se face, de regulă, cu ajutorul unei baterii amestecătoare, avand ţeava de scurgere orientabilă, pentru cele două cuve.
Spălătorul se execută din fontă emailată, cu posibilitatea montării pe marginea lui, a unei rame de protecţie din lemn ; de asemenea, spălătorul se mai execută şi din tablă de oţel inoxidabilă.

4) Cada de baie cu fundul plan serveşte pentru spălarea corpului în întregime sau pentru efectuarea unui duş. Cada de baie este prevăzută cu un orificiu de preaplin şi cu un ventil de scurgere, iar echiparea ei se face cu o baterie de baie cu duş flexibil.
Cada de baie se execută, de regulă, din fontă emailată, avand o lungime nominală de 1 500 ; 1 600 sau 1 700 mm.

5) Vasul si rezervorul de spălare WC, care împreună cu ţeava de spălare formează o instalaţie WC, montată fie în camera de baie, fie într-un closet de serviciu.

Vasul WC este executat din porţelan sanitar acoperit cu o glazură albă sau colorată, în diferite tipuri determinate de forma fundului vasului, de forma şi aşezarea sifonului şi de dimensiunile de fabricaţie. Din tipurile existente, cel mai mult folosit este tipul cu fundul vasului de formă uşor concavă, care păstrează în permanenţă i cantitate mică de apă, denumită oglindă de apă, cu scopul de a mentine vasul curat.
Rezervorul de spălare WC, executat din fontă, se montează la înălţime prin agăţarea lui de carlige fixate în perete. în rezervorul le spălare se montează robinetul de trecere cu plutitor şi clopotul pre este acţionat de o parghie şi un lanţ WC. Clopotul este echipat cu o garnitură specială, care se montează la partea inferioară a paharului cilindric din interiorul clopotului. Prin aşezarea clopotului pe ventilul de scurgere al rezervorului, garnitura din cauciuc închide trecerea apei din rezervor în conducta de spălare.

Alimentarea cu apă a rezervorului se face prin robinetul de trecere cu plutitor şi cand apa a ajuns în rezervor la un anumit nivel, plutitorul acţionează prin tija lui asupra ventilului robinetului de trecere, întrerupîad alimentarea cu apă. In acest moment rezervorul este plin cu apă şi gata pentru a intra în funcţiune
Prin tragerea lanţului WC, respectiv prin ridicarea clopotuluij apa din rezervor pătrunde în ţeava de spălare, prin fantele de la partea inferioară a paharului cilindric al clopotului.

După ce clopotul cu garnitura lui s-a aşezat pe ventilul de scurgere, coloana de apă continuînd să curgă prin cădere în ţeava de scurgere creează o depresiune în urma ei, ceea ce face ca apa din rezervor să fie sifonată, respectiv să pătrundă prin fantele superioare ale paharului cilindric în ţeava de spălare.
Cand nivelul apei din rezervor a scăzut sub marginea inferioară a cămăşii clopotului, aerul pătrunde sub clopot, restabilind presiunea atmosferică în ţeava de spălare şi anulînd efectul sifonării.

Scăderea nivelului din rezervor este urmărită de plutitor, a cărei tijă deschide progresiv ventilul pentru admisia apei în interiorul rezervorului . La stabilirea nivelului maxim, tija plutitorului închide prin ventilul robinetului de trecere alimentarea cu apă a rezervorului, acesta fiind din nou gata pentru a intra în funcţiune.

sursa imaginii http://www.trendir.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 08 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :