FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,405
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se executa un placaj de faianta

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se executa un placaj de faianta

 Q:   Intreaba despre Cum se executa un placaj de faianta       
Cum se execută un placaj de faianţa

La executarea placajului cu plăci de faianţă, trasarea suprafeţei constituie o importantă operaţie, întrucat prin aceasta se asigură orizontalitatea şi verticalitatea montării plăcilor de faianţă, precum şi asigurarea unei bune planeităţi a suprafeţei placate .

In acest scop, la partea inferioară a peretelui luat ca bază pentru executarea lucrării de faianţare, se montează în stanga şi în dreapta acestuia cate un „reper de pardoseala”, care indica nivelul suprafeţei finite a pardoselii, turnată sau placată. Peste aceste repere se aşază un dreptar, lipit de suprafaţa suport, avand o lăţime egală cu înălţimea viitoarei piin te sau scafe care urmează să fie montată. Peste acest dreptar se aşază o nivelă cu bulă de aer şi se controlează dacă este la orizontală. In caz contrar, se corectează poziţia dreptarului prin variaţia grosimii reperelor de pardoseală pană se obţine orizontalitatea acestuia. In acest fel se obţine linia orizontală a muchiei inferioare a placajului de faianţă .
în cazul cand pardoseala de mozaic sau de gresie este executată, montarea plăcilor de faianţă se face direct pe aceasta, nu înainte de a se verifica cu dreptarul orizontalitatea pardoselii. Pentru asigurarea verticalităţii plăcilor de faianţă se fixează pe suprafaţa peretelui tencuit „repere verticale", la circa 1 m distanţă între ele, în imediata vecinătate cu a suprafeţei suport ce urmează să fie placată. Reperele sunt executate din bucăţi de plăci de faianţă şi sunt fixate provizoriu cu mortar de ipsos, de care se prinde firul cu plumb. Fixarea reperelor verticale se face astfel ca spatele plăcilor care se vor monta să corespundă cu faţa văzută a tencuielii de pe suprafaţa peretelui de deasupra placajului, sau să fie mai retrasă cu cîţiva milimetri faţă ie această suprafaţă, astfel ca placa de faianţă să fie parţial înfundată în tencuială şi parţial ieşită din aceasta . în acest fel prin montarea plăcilor la nivelul firului eu plumb se asigură linia verticală a plăcilor de faianţă.

După aceste lucrări de trasare se poate trece la montarea plăcilor de faianţă, începand de la colţul din stanga spre colţul clin dreapta peretelui, pe randuri orizontale, de jos în sus.

Se fixează primele două plăci de faianţă pe suprafaţa suport, rezemate pe cantul dreptarului ; placa din stanga se montează definitiv cu mortar de ciment, iar placa din dreapta se fixează provizoriu, urmand ca în locul acestuia să se monteze definitiv placa de mări meii care va rezulta după montarea tuturor celorlalte plăci din acelaşi rand.

La nivelul marginilor superioare ale celor două plăci fixate, se întinde o sfoară care să indice linia orizontală a plăcilor intermediare ce se montează pe primul rand.
După prima placă fixată definitiv, în colţul din stanga peretelui, se montează placa următoare, aplicandu-se pe spatele plăcii mortarul de ciment în grosime de 2,5 cm, cu ajutorul mistriei, astfel ca sa acopere cu mortar 2/3 din suprafaţa plăcii.
Se aşază placa pe suprafaţa suport, avand grijă ca Sti'iurile de pe spatele ei să fie la orizontală, marginea din stanga plăcii să fie lipită de marginea primei plăci fixate, apoi marginea de sus a plăcii să fie la nivelul sforii orizontale, iar marginea de jos să fie rezemată pe cantul dreptarului. După aceasta, placa se apasă bine cu mana, exercitandu-se o presiune asupra mortarului pentru a se realiza o bună aderenţă, folosind totodată uşoare ciocăniri cu minerul mistriei pană cand placa va ajunge în poziţia corectă şi pe linia verticală respectiv la nivelul firului cu plumb. Surplusul de mortar ieşit pe la marginea superioară a plăcii se netezeşte pe randul următor al suprafeţei suport, cu ajutorul mistriei.

In acelaşi fel se montează următoarele plăei de faianţă, respectandu-se ordinea operaţiilor şi orientarea lor pe linia orizontală şi verticală pană la completarea randului. In eventualitatea rămanerii unor goluri in spatele plăcilor, acestea se completează cu mortar, cu ajutorul mistriei, pe la partea superioară a plăcilor de faianţă.

Aşezarea plăcilor pe rindul următor şi a eelorlalte randuri, precum şi a brauşorilor, care se racordează cu peretele tencuit, se face în acelaşi mod, păstrandu-se sensul de montare de la stîngă spre dreapta, cu menţiunea că cele două plăci de la capetele randului următor se fixează faţă de primul rand de plăci montate definitiv.
Se recomandă ca mortarul de ciment pentru pozarea plăcilor de faianţă să nu formeze un camp continuu pe suprafaţa suport; stratul de mortar trebuie să aibă întreruperi, pentru ca să fie limitate contracţiile şi respectiv desprinderea plăcilor de pe suprafaţa suport.

După montarea plăcilor de faianţă pe peretele luat ca suprafaţă de bază, se trece la montarea plăcilor pe pereţii învecinaţi, avind grijă ca rosturile orizontale să fie în continuare cu cele ale suprafeţei de bază, iar rosturile verticale să păstreze aceeaşi structură, fie cu rosturi în prelungire, fug pe fug, fie cu rosturi ţesute alternativ.
La placarea suprafeţelor în plan orizontal, pentru asigurarea scurgerii apei, este necesar să se prevadă o pantă de circa 2%, cum este în cazul suprafeţelor din jurul marginii băilor.

După executarea întregului placaj cu plăci de faianţă, acesta se lasă să se usuce bine, cel puţin 24 ore, după care se trece la umplerea rosturilor cu ciment alb, atat la cele orizontale cat şi la cele verticale, umplerea făcandu-se cu ajutorul unui şpaclu clin material plastic.

După rostuire, se lasă să se usuce timp de 12 ore, după care suprafaţa placajului se şterge cu o cîrpă umezită în apă. In cazul cand sunt pete de ulei, se curăţă cu o cîrpă înmuiată în benzină sau în petrosin, după care se spală cu apă şi se şterge cu o carpă uscată, obţinandu-se o suprafaţă curată şi lucioasă.

sursa imaginii rd.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :