FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,629
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum putem inlatura petele

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum putem inlatura petele

 Q:   Intreaba despre Cum putem inlatura petele       
Cum putem inlatura petele - Petele negre sau de rugină de pe cuţite se curăţă frecandu-le cu o ceapă iată in doua şi pe care s-a presărat zahăr tos.

- Petele de cafea se spală imediat cu apă rece. Atunci cand sunt uscate se spală cu apă sărată sau cu apă cu alcool (o lingură de alcool la un litru de apă). Cele de pe lenjeria alba se tamponează cu apă oxigenată.

- Petele de ceară de pe lenjerie sau covoare, se îndepărtează astfel: portiunea pătată se pune între două foi de hartie sugativă şi se calcă cu fierul de călcat fierbinte.

- Rujul de buze care rezistă la apă şi săpun, se spală, prin tamponare, u puţin eter. în cazul în care ţesătura nu rezistă la eter şi este albă, se stinge lata cu o soluţie de apă oxigenată în care am picurat 3 stropi de amoniac. Se clăteşte cu apă rece.

- Petele de tinctură de iod se scot cu amoniac (o lingură de amoniac in un litru de apă călduţă).

- Pata de ou se scoate astfel: se înmoaie ţesătura pătată in apă rece ţi apoi se săpuneşte.

- Petele de rugină de pe ţesăturile din lană se tamponează ca o soluţie de amoniac.

- Petele de verdeaţă de pe ţesătura de lană albă se scot cu o soluţie slabă de hipermanganat de potasiu şi apă cu bisulfit.

- Petele de verdeaţă de pe ţesăturile de bumbac se spală cu săpun şi cu caldă. Înainte de a se proceda la scoaterea petei, se încearcă produsul pe o porţiune interioară a veşmantului pentru a se vedea dacă nu lasă urme si dacă rezistă la soiuţie.

- Pentru a se evita decolorarea lenjeriei colorate, aceasta se spala mai intai cu apă rece, apoi, progresiv mai caldă, se săpuneşte şi se adaugă o lingură de sare.

- Petele de răşină se curăţă ştergand locul pătat cu puţină terebentină, pentru a se dilua grăsimea, apoi se şterge cu neofalină.

- Petele de sirop se spală întii cu apă rece şi apoi se freacă cu un tampon de vată imbibată cu oţet concentrat. Cele de pe mobila de lemn sau de pe parchet se curăţă cu ape rece, apoi se usucă frecandu-se cu un postav.

- Petele de sange se spală imediat eu apă rece, apoi se săpuneşte materialul şi se spală cu apă caldă, clătindu-se la sfarşit. Petele de pe saltea, plapumă sau canapea, se tamponează cu o vată îmbibată cu amidon, se lasă sa se usuce, apei se freaca bine cu o peria. Se repedă operaţia pană la dispariţia completă a petelor.

- Petele de ceai dispar dacă se şterg cu apă caldă şi lămaie.

- Petele de transpiraţie de pe ţesăturile lavabile se tamponează întai cu apă şi oţet, apoi se spală obişnuit. Se mai pot şterge şi cu apă in care am turnat cateva picături de amoniac.

- Petele de urină se spală imediat cu apă rece în care am turnat cateva picături de amoniac. Cele de pe covor se şterg cu o solutie de 0,5 dl amoniac la 1 l apă aceasta după ce mai întai le-am şters cu apă rece. La sfarşit, se tamponează cu o soluţie de hipermanganat (o linguriţă ia un litru de apă).

- Petele de vin dispar dacă se presară sare sau se şterg cu o soluţie de alcool de 90°.

- Pata de vin roşu se curăţă aplicand imediat vin alb peste ea, apoi sare şi alcool de 90°.

- Pata de grăsime se va îmbiba, cel puţin 24 de ore, cu talc, apoi se va peria.


Tag-uri: casa, gospodarie, curatenieCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :