FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,139
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum ne comportam la masa

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum ne comportam la masa

 Q:   Intreaba despre Cum ne comportam la masa       
Cum ne comportam la masa Sosul din farfurie nu se suge cu paine.
Nu este necesar să se ciocnească, ci numai să se ridice paharul cu vin. Dacă totuşi se ciocneşte, aceasta trebuie să se facă numai o singură dală. La noi însă se obişnuieşte să se ciocnească paharul foarte des, în semn de simpatie pentru gazdă şi comeseni.

Coatele nu se ţin pe masă, ci pe langă corp.

Cand trebuie să ne servim, nu trebuie să ne alegem bucata cea mai buna ci vom lua pe aceea ce este mai la îndemană, în dreptul nostru. Friptura va fi adusă la masă, tranşată.

Salata, legumele, nu se taie cu cuţitul ci se servesc cu furculiţa.

Branza nu se mănancă cu furculiţa ci se taie cate o bucăţică şi se aşeaza pe un
cruton de paine.

Ridichiile de lună se mănancă foarte bine cu mana.

Pa teul nu se taie cu cuţitul ci se serveşte cu furculiţa.

Feliile de paine sau chiflele nu se taie ci se rup cu mana.

Farfuriile curate se servesc prin stanga iar cele murdare se dau prin dreapta.
Cand ducem paharul de vin la gură, ne ştergem mai întai buzele şi nu trebuie să înclinăm capul ca să-l sorbim.

Nu se vorbeşte cu gura plină, nu se soarbe supa cu zgomot.

Este absolut necesar să ne păstrăm controlul şi să nu ne lăcomim band prea mult, fiindcă alcoolul se elimină greu, ne face să transpirăm, iar persoanelor cu faţa grasă le excită şi mai mult glanda sebacee, care fabrică pe moment, un surplus de grăsime care dă un aspect uleios obrazului.

Scobitorile nu sunt admise la masă şi este o impoliteţe să ţii scobitoarea în gură.
Este indispensabil a avea măsură, a nu ne lăsa furate de tentaţia „bucatelor" şi a băuturilor alcoolice, care pot să ne facă să ne pierdem controlul faţă de persoane cunoscute sau străine, fapt cat se poate de neelegant, sau chiar penibil, pentru o femeie care se respectă şi care doreşte să fie respectala şi de alţii.

Nu se vorbeşte la urechea nimănui şi nici nu se „cochetează" cu partenerii de masa. Este o problemă de educaţie şi de bună creştere de a nu starni gelozii si discutii neplacute. Aceasta nu inseamna ca nu putem schimba unele cuvinte sau idei — dar, în general o femeie care este singură sau însoţită, trebuie să fie decentă, să nu caute cu orice preţ să atragă atenţia, printr-un comportament neadecvat şi insinuant.


Tag-uri: invitati, casa, petrecere, invitati



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :