FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 614
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum croim la masina cosul sugarului

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum croim la masina cosul sugarului

 Q:   Intreaba despre Cum croim la masina cosul sugarului       
Un obiect util şi frumos, pentru orice tanără mamă, este coşul sugarului. Nu este altceva decat un coş de nuiele îmbrăcat în întregime cu şaten sau crepdeşin şi apoi acoperit cu un material subţire din batist, tul, dantelă sau voal, alb, roz, bleu, care este terminat în partea exterioară (parte ce vine în afara coşului), cu un volan de jur împrejur. Pe partea care vine în interiorul coşului, la unul din capete are fixat un mic buzunar, iar la capătul celălalt deasupra coşului are montat o fundă mare din acelaşi material sau o mică draperie. Pe fundul coşului se va aşterne întai un molton mai gros, aşezat în 2-3 foi, sau un buret, care ţine loc de saltea, peste care se întinde apoi o bucată din acelaşi material ce îmbracă coşul.

Metrajul necesar se calculează măsurand conturul coşului în partea de sus, partea cea mai mare. Această lungime este suficientă pentru materialul mai plin care îmbracă coşul. Se uneşte această bucată printr-o cusătură la maşină şi se fixează apoi pe coş, după forma acestuia. Pentru materialul subţire, partea de deasupra se calculează de două ori lungimea pentru creţurile volanului. De exemplu: 2,40 m în loc de 1,20 m.

Partea de jos a volanului se va termina cu o dantelă sau un şiret colorat. Pentru aceasta se scoate mai întai volanul din toată lungimea materialului, care va fi de două ori mai mare decat lungimea coşului, iar lăţimea cat înălţimea pereţilor. Se scoate apoi şi bucata care îmbracă coşul in interior, după dimensiunile respective, plus 1-2 cm pentru cusătură. Din restul materialului se taie buzunarul de 20 cm înălţime şi 0,30 m lungime şi o faţă de pernă. Pe partea de jos a volanului se face un tiv mic la care se aplică dantelă sau un şiret zig-zag ce se trage la maşină. La partea de sus se dau două randuri de creţuri la o distanţă de 0,5 cm, care se string cat faşia care îmbracă pereţii coşului în interior.

Se fixează volanul de partea dreaptă, împărţind creţurile în mod egal. Se unesc această faşie şi volanul, printr-o cusătură franţuzească. La buzunar se face un tiv pe lungime şi se fixează pe partea dreaptă, care vine în interiorul coşului la unul din capete. La celălalt capăt al coşului se aşazâ perniţa şi o fundă mare deasupra. Pe materialul subţire se poate lucra, din loc in loc, la distanţă egală, o broderie uşoară, mici carouri cu punctul plat în două nuanţe, sau se pot aplica diferite figuri din basme, la marginea de jos a volanului.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturiCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 12 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :