FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,590
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce fel de scule sunt necesare intr-o gospodarie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Ce fel de scule sunt necesare intr-o gospodarie

 Q:   Intreaba despre Ce fel de scule sunt necesare intr-o gospodarie       
intr-o gospodărie este absolut necesar să existe un oarecare numar de scule şi accesorii de bază, fără de care nu este posibil să se realizeze o depanare sau o reparaţie în condiţii normale. vom nominaliza sculele strict necesare si se vor arata criteriile care trebuie avute în vedere la procurarea, folosirea şi manuirea lor corecta, intreţinerea şi reparaţia precum şi modul de păstrare a sculelor pentru asigurarea unei folosinţe andelungate.

De asemenea, in urmatoarele articole se vor arată o serie de accesorii necesare unei depanări sau reparaţii în cazuri de urgenţă, produsele necesare care să ajute pe depanatorul amator la unele operatii, precum şi produsele speciale necesare pentru întreţinerea cur enta a instalatiilor şi celorlalte utilităţi casnice.

In afara de sculele de bază arătate mai mentionam ca mai sunt necesare şi alte scule specifice fiecărui domeniu de lucrari de reparaţii, ca de exemplu, pentru lucrări de zidărie, vopsitorie, electricitate etc.

A SCULELE DE BAZA

Şurubelniţă
Este o sculă folosită pentru strangerea sau desfacerea suruburilor cu cap rotund şi şliţ. Se recomandă ca să se un model de şurubelniţă care are 4 lame de dimensiuni interschimbabile, din care una în formă de cruce. De asemenea, se poate alege şi tipul de trusă cu 6 şurubelniţe de dimensiuni diferite, din care 3 cu lamă dreaptă şi 3 cu lamă în de cruce, care se introduc după necesitatea lucrării, într-un maner de înşurubare .

In lipsa acestor modele de şurubelniţe, se pot satisface cerintelesi cu doau sau trei şurubelniţe cu lame de dimensiuni diferite.

2. fierastraul - Pentru tăierea materialelor subţiri de lemn, a placajelor fibrolemnoase sau stratificate se recomandă ferastraul de mana. cu lamă universală, de tipul „harpon" .
Lama fiind ingusta si uşor înclinabilă în diferite poziţii, acest fersatrau corespunde lucrărilor de depanare şi reparaţii uşoare. Ferastraul de mana nu trebuie să fie folosit la tăierea materialelor lemnoase de grosime şi lungime mare.

3. Clestele universal. Acest tip de cleşte este prevăzut cu fălci care au decupari de forme speciale, pentru ca să prindă sau să strangă puternic o serie de materiale sau piese, de diferite forme, plate, rotunde, poligonale etc. Cleştele universal mai are prevăzute şi două muchii taietoare, plasate lateral, cu care se face tăierea materialelor feroase de sectiune redusă . Pentru manuirea cu uşurinţă a acestei scule este de dorit, ca să se aleagă un model, care să aibă manere imbracate într-o teacă de cauciuc sau de un material plastic.

4.Clestele reglabil. Acest cleşte are o largă gamă de utilizare, deoarece falcile pot fi reglate pentru dimensiunea dorită, cu ajutorul axului de articulaţie şi a locaşurilor de poziţionare. Forma lui plată si curbata usurează mult introducerea cleştelui reglabil în locurile greu accesibile. Deoarece acest tip de cleşte este solicitat la eforturi mari, se recomandă ca să se aleagă un model mai robust.

5) Cleştele cu moletă. Acest tip de cleşte are, de asemenea, o; largă gamă de utilizare, deoarece fiind de o formă extraplată şi avand posibilitatea reglării cu uşurinţă a deschiderii fălcilor, la dimensiunea dorită, se poate ajunge şi cu această sculă, la punctele de lucru greu accesibile . Pentru lucrările la care este solicitat cleştele cu moletă se recomandă alegerea tipului cu deschiderea maximă, a fălcilor de 35 mm.

6) Ciocanul. Fiind o sculă de bază foarte mult utilizată, ciocanul nu trebuie să lipsească din dotarea unei gospodării. Se recomandat ca dotarea să se facă cu două tipuri de ciocan, unul de tamplărie cu
o greutate de 200—300 g şi o coadă lungă de 20—30 cm şi celălalt de mecanică, cu o greutate de 0,8—1 kg care va fi folosit la lucrării mai grele, ca de exemplu, lovirea cu ciocanul în capul unei dălţi sau unui cepuitor . Cozile de ciocan, la unele modele, au prevăzute scobituri laterale care au rolul eliminării vibraţiilor care se formează în timpul lovirii.

7) Pila. Este o sculă folositoare în multe operaţii, ca ajustarea pieselor pentru asamblarea lor, înlăturarea colţurilor ascuţite şi a marginilor tăioase, ascuţirea unor scule tăietoare şi altele. Se recomandă, pentru lucrarile obişnuite de reparaţii, alegerea unei pile late cu lungimea de 20—30 cm .

8) Sula pătrată. Această sculă se aseamănă cu o şurubelniţă, avand lama de secţiune pătrată care se termină cu un varf ascuţit. Este folosită la marcarea lemnului cu o amprentă adîncă pentru introducerea şurubului, la trasarea formei unei piese pe suprafaţă de metal sau la lemn în vederea prelucrării ei, la perforarea unor materiale moi şi altele.

9) Dalia. In afară de dalta folosită la lucrările în lemn, este necesara si dotarea cu o daltă pentru tăierea metalelor aflate sub formă de benzi sau tablă. Această daltă poate să fie folosită şi la găurirea unei zidirii pentru traversarea unei ţevi sau montarea unui diblu. Se recomandă, ca dalta să aibă o lungime mai mare, de aproximativ 30 cm, ca să poată fi folosită şi la alte operaţii, ca de exemplu, ridicarea din balamale a unei uşi .

10) Nivela eu bulă de aer. Este folosită pentru verificarea orizontalităţii sau verticalităţii unor suprafeţe, cum este în cazul placărilor cu faianţă, a îmbrăcăminţilor cu mozaic, pentru controlul aşezării corecte a mobilei într-o încăpere şi altele. Se recomandă ca nivela să aibă montate pe faţa superioară şi pe feţele laterale tuburi cu bule de aer, iar lungimea ei să fie suficient de mare, aproximativ 50 cm, pentru a permite efectuarea unei verificări precise.

11) Cadrul de strangere. De regulă, în dotare trebuie să existe două sau trei cadre de strangere, cu deschidere reglabilă, pentru ca să se adapteze cu uşurinţă la strangerea pieselor de diferite dimensiuni. Cadrele de strangere sunt strict necesare pentru prinderea şi-presarea a două sau mai multe piese care urmează să fie încleiate; sau pentru imobilizarea pe o perioadă limitată a unor subansambluri. In vederea executării unor operaţii, ca de exemplu, găurirea şi prinderea în şuruburi.

12) Şpaclul. Este o sculă folositoare, în special, pentru întinderea unor cantităţi mici de chit, ipsos, mastic şi a altor materiale de acest gen. Pentru astfel de lucrări se recomandă procurarea unui şpaclu cu lama de oţel de 5—7 cm lăţime . Şpaclul nu va fi în nici un caz folosit pentru tăierea materialelor, sau pentru răzuirea suprafeţelor dure, deoarece se deformează marginea activă a lamei.

13) Pensula. Pentru curăţirea de praf sau a altor impurităţi de pe obiecte, piese şi materiale, se foloseşte, de regulă, o pensulă plată cu păr natural şi fin, cu o lăţime de 6—7 cm, care în nici un caz nu va fi întrebuinţată şi la alte operaţii ca vopsire, lăcuire etc.

14) Maşina de găurit manuală. în lucrările de depanare şi reparaţii deseori este nevoie de executat găuri în lemn sau în alte materiale mai puţin dure. In acest scop, este necesar ca să existe în cadrul sculelor de bază şi o maşină de găurit manuală uşoară, de 30 cm lungime, care se antreneze burghie de diametre mici, de la 1 pană la 6 mm. Alegerea unei maşini de găurit manuală uşoară, mai are avantajul realizării unei precizii la executarea lucrărilor, precum şi posibilitatea de a lucra cu mai multă uşurinţă în punctele dificile, cum este, de exemplu, în interiorul unei mobile. O dată cu maşina de găurit manuală, se va avea grijă, ca să sej procure şi un set de 6—8 burghie, din diametrele cel mai mult solicitate, pană la maximum 6 mm.

in afara sculelor de bază enumerate mai sus, mai pot fi procurate şi alte scule, unele cu un grad de tehnicitate mai ridicat, în funcţie de volumul, natura şi complexitatea lucrării, precum şi de posibilităţile financiare. din acestea se exemplifică maşina electrică de găurit, ciocanul.electric de lipit, aparatele pulverizatoarepentru zugrăvit şi vopsit etc.


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :