FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,531
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Care sunt sculele necesarelucrarilor de zugraveala si vopsitorie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Care sunt sculele necesarelucrarilor de zugraveala si vopsitorie

 Q:   Intreaba despre Care sunt sculele necesarelucrarilor de zugraveala si vopsitorie       
Lucrările de zugrăveli, vopsitorii şi tapetări sunt lucrări de finisaje, care se execută în interiorul şi exteriorul construcţiilor de locuinţe, cu scopul de a le da un aspect decorativ, de o frumuseţe deosebită şi o armonie plăcută între culoarea îmbrăcăminţii şi destinaţia construcţiei.
De regulă, aceste zugrăveli, vopsitorii şi tapetări sunt lucrări care se execută în continuarea lucrărilor de zidării şi tencuieli, sau se execută ori de cate ori este necesar pentru reînnoirea celor existente, după o perioadă de timp mai andelungată.
Lucrările de zugrăveli şi vopsitorii sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, omul căutand permanent să înfrumu seţeze, să dea o înfăţişare cat mai atrăgătoare locuinţelor, precum şi celorlalte construcţii social-culturale, ajungandu-se ca prin înalta măiestrie dobîn-dită în acest domeniu să creeze adevărate opere de artă.
Urmare dezvoltării rapide şi într-un ritm înalt al progresului tehnic, s-a ajuns ca în ultima perioadă de timp, să se dispună în acest domeniu de o mare diversitate de materiale de finisare, de o calitate superioară, precum şi de o tehnologie de execuţie avansată. Prin aceasta, s-a reuşit ca în etapa actuală lucrările de zugrăveli, vopsitorii şi tapetări să realizeze îmbrăcăminţi cu o mare varietate de culori şi desene, finisaje durabile în timp, care necesită o întreţinere mult uşurată, precum şi o productivitate mult ridicată, în concordanţă cu volumul din ce în ce mai mare a lucrărilor de construcţii de locuinţă.
După o anumită perioadă de timp, la aceste lucrări de zugrăveli, vopsitorii şi tapetare, pe suprafeţele lor pot să apară unele defecţiuni ca fisuri, crăpături, desprinderi ale îmbrăcăminţii şi altele, datorită fie unor accidente, fie unor exploatări sau întreţineri necorespunzatoare, fie execuţiei improprii a acestor lucrări, prin folosirea de materiale de calitate inferioară, sau prin nerespectarea tehnologiei de execuţie proprie fiecărei forme de îmbrăcăminţi. Unele din aceste defecte pot fi remediate prin forţele proprii ale depanatorului.
în acest scop, pentru reuşita lucrărilor de acest fel este necesar să se cunoască cat mai bine sculele şi materialele specifice lucrărilor de zugrăveli, vopsitorii şi tapetări, să se cunoască tehnologiile de execuţie pentru ca să fie folosite corect la pregătirea, respectiv la prelucrarea suprafeţelor suport, la prepararea şi aplicarea compoziţiilor de zugrăveli si vopsitorii, precum şi la aplicarea tapetelor.
In continuare, se va face referire la unele lucrări de zugrăveli, vopsitorii şi tapetări care pot fi realizate cu succes de depanator avand o anumită andemanare şi experienţă în aceste domenii. Pentru lucrările mai dificile, complexe, ca zugrăveli şi vopsitorii decorative, lucrări de finisări în relief, lucrări de finisare cu materiale speciale, cum sunt cele pe bază de răşini epoxidice şi altele, se recomandă ca acestea să fie executate de lucrători de specialitate în aceste domenii.

Pentru executarea lucrărilor de zugrăveli şi vopsitorii sunt necesare o serie de scule, din care se prezintă mai jos, cele mai uzuale, în ordinea operaţiilor de lucru :
Scule pentru prepararea compoziţiilor, care se compun din site simple, site speciale cu ochiuri sub 1 mm2 , ciururi manuale cu ochiuri peste 1 mm2, necesare pentru cernerea materialelor şi strecurarea compoziţiilor, vase pentru transportul compoziţiilor, care se compun din găleţi cu capacităţi de la 8 la 121 , precum şi alte vase pentru fierberea apei, a cleiului şi pentru păstrarea compoziţiilor în timpul lucrului.

Scule pentru pregătirea şi prelucrarea suprafeţelor suport la operaţiile de curăţire şi netezire, care se compun din perii de sarmă , din răzuitoare , din şpaclu metalic şi şpaclu cu bandă elastică din cauciuc , scule care sunt în bună parte comune cu cele de la lucrările de tencuieli.

Scule pentru finisarea suprafeţelor, cum sunt bidinelele pentru aplicarea compoziţiilor, pensulele de diferite dimensiuni şi forme (rotunde, late, cotite) pentru aplicarea vopselelor, rolele cu cilindru interschimbabil pentru vopsitorii , pieptenele pentru executarea diferitelor imitaţii .
în afară de aceste scule manuale, la aplicarea compoziţiilor de zugrăvit se mai folosesc diferite tipuri de aparate care funcţinează pe principiul pulverizării materialului, din care cel mai uzual este aparatul de zugrăvit cu funcţionare intermitentă, acţionat manual cunoscut sub numele de „Kalimax" .

Funcţionarea aparatului Kalimax constă în pomparea aerului în rezervoru acestuia, în care s-a introdus în prealabil compoziţia de Wgtivlt. Prin pompare se crează o presiune în spaţiul de deasupra compoziţiei, pe care o obligă să treacă prmtr-un furtun de cauciuc la un pulverizator (duză), care împroşcă sub formă de particule fine compoziţia de zugrăvit.
Pentru întreţinerea şi folosirea cat mai îndelungată a sculelor specifice lucrărilor de zugrăveli şi vopsitorii se recomandă următoarele :

1. Bidinelele şi pensulele din păr natural, înainte de a fi folosite se ţin 24 ore în vase cu apă, pentru a se îmbiba bine cu apă, prin aceasta evitîndu-se căderea firelor de păr în timpul lucrului. De asemenea, după terminarea lucrărilor, ele se spală bine cu apă, se şterg cu o cîrpă uscată, iar părul se leagă cu sfoară ca să nu rămînă răsfirat după uscare.
2.Pensulele folosite la aplicarea vopselelor pe bază de ulei se spală imediat după terminarea lucrului într-un vas cu solvent (terebentină, petrosin), după care se şterg cu o cîrpă uscată.
3.Rolele, după întrebuinţare, se spală bine într-un vas cu white-spirit, terebentină, după ce au fost scoase din axul lor, apoi rolele se spală în apă călduţă în care s-a dizolvat puţin săpun,
4.Recipientele şi celelalte vase se spală, de asemenea, andată după terminarea lucrului, pentru a se evita întărirea compoziţiilor pe peretele vaselor, îngreunandu-se, astfel, curăţirea lor.
In ceea ce priveşte sculele specifice lucrărilor de tapetare, acestea vor fi prezentate la subcapitolul respectiv.


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :