FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,117
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Care sunt materialele necesare lucrarilor de instalatii electrice interioare

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Care sunt materialele necesare lucrarilor de instalatii electrice interioare

 Q:   Intreaba despre Care sunt materialele necesare lucrarilor de instalatii electrice interioare       
O primă categrie de materiale specifice lucrarilor de instalaţii electrice interioare sunt aşa-numitele materiale mărunte, destinate în principal depanărilor şi reparaţiilor uşoare, din care cele mai uzuale sunt banda izolatoare, patroanele de siguranţă, aparatele de conectare ca piese de rezervă şi altele.

BANDA IZOLATOARE este folosită în mod curent la izolarea legăturilor de conductoare, pe porţiunea unde izolaţia a fost îndepărtată, precum şi pentru înlocuirea sau refacerea unei izolaţii îmbălranite ori desprinse.
La folosirea benzii izolatoare se recomandă ca aceasta să fie pe cat posibil de dată recentă de fabricaţie, cu o aderenţă bună a adezivului, iar păstrarea să se facă în hartie cerată pentru a fi ferită de uscare şi de deteriorarea adezivului.

PATROANELE DE SIGURANŢĂ, atat pentru circuitul de lumină, cat şi pentru circuitul de prize, sunt folosite pentru înlocuirea celor arse ; pe armătura metalică a patronului este înscrisă intensitatea curentului electric admisibil, respectiv 6 A pentru circuitul de lumină şi 10 A sau 16 A pentru prize.
în cazul în care tabloul cu siguranţe este prevăzut cu siguranţe automate, nu mai este necesar ca să se procure patroane fuzibile, ca piese de rezervă.

APARATELE DE CONECTARE trebuie să fie procurate ca piese de înlocuire, cate un întrerupător, un comutator şi o priză de acelaşi tip şi valoare cu cele existente.
La acestea se mai adaugă ca piese şi accesorii de rezervă priza triplă, cunoscută sub denumirea de triplu sleeker pentru conectarea la priză a două sau trei aparate electrocasnice şi cupla , pentru prelungirea cordoanelor de la aparatele electrocasnice, necesară conectării acestora la priza de curent.
De asemenea, se recomandă ca să fie în dotare cateva becuri pentru a le înlocui prompt pe cele arse.

A doua categorie de materiale specifice lucrărilor de instalaţii electrice interioare o constituie cele care sunt destinate unor lucrări ce comportă o oarecare complexitate, cum este în cazul înlocuirii parţiale a unor circuite electrice ce au o vechime şi o uzură înaintată, sau în cazul unei extinderi a circuitelor de lumină şi prize.

Din aceste materiale se menţionează :
-conductele electrice izolate cu conductoare din cupru sau aluminiu, necesare realizării circuitelor de lumină şi priză ;
-tuburile metalice de protecţie şi tuburile de protecţie din PVC pentru protejarea circuitelor ;
-accesoriile pentru conductele electrice şi tuburile de protecţie, în care se cuprind clemele de îmbinare, manşoanele, dozele şi altele ;
-aparatele de siguranţă şi protecţie, în care se cuprind tablourile cu siguranţe fuzibile şi cu siguranţe automate ;
-aparatele de conectare, în care se cuprind întrerupătoarele, comutatoarele şi prizele.

sursa imaginii http://visual.merriam-webster.com


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatiiCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :