FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 568
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aplicarea compozitiilor de zugraveli si de vopsitorii

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Aplicarea compozitiilor de zugraveli si de vopsitorii

 Q:   Intreaba despre Aplicarea compozitiilor de zugraveli si de vopsitorii       
Operaţia de aplicare a compoziţiilor de zugrăveli şi vopsitorii constituie operaţia determinantă la reuşita formării peliculei pentru faţa văzută a acestor lucrări.
Grosimea peliculei şi numărul de straturi sunt în funcţie, în principal, de puterea de acoperire a pigmenţilor din compoziţie,, precum şi de proprietăţile liantului din compoziţie.

In cazul compoziţiilor care conţin pigmenţi cu putere mare de acoperire, se vor forma pelicule subţiri.
In eazul compoziţiilor care conţin pigmenţi cu putere mică de acoperire, se vor forma pelicule groase.
Numărul de straturi şi grosimea peliculei au o influenţă apreciabilă asupra calităţii peliculei pentru faţa văzută. La pelicule de aceeaşi compoziţie, formate dintr-un singur strat, calitatea este m ult inferioară în comparaţie cu peliculele formate din două sau trei straturi, acestea din urmă avand o aderenţă mult mai bună, o elasticitate şi o duritate mult superioară.

La aplicarea compoziţiei în mai multe straturi, se va avea grijă ca aplicarea stratului următor să se facă numai după ce stratul anterior s-a uscat bine, pentru a se evita scurgerile de compoziţii, ingroşările şi încreţiturile peliculei, din cauza aplicării pe un strat umed.

Aplicarea compoziţiilor pe suprafaţa suport se realizează prin procedee clasice, respectiv prin aplicarea manuală, cu ajutorul bidinelei de zugrav, a pensulelor de diferite forme şi mărimi, a rolelor pentru zugrăveli şi vopsitorii, precum şi prin aplicarea mecanizată, cu aparate de pulverizare acţionate manual, cum sunt vermorele, kalimaxurile etc.
Pentru realizarea unei zugrăveli sau vopsitorii de bună calitate, o condiţie de bază la aplicarea compoziţiilor cu ajutorul pensulelor o constituie modul cum sunt folosite, cum sunt ţinute şi manuite aceste pensule .
O pensulă pentru zugrăvire se prinde cu degetele de montura de sfoară sau metalică .

O pensulă pentru vopsire se prinde cu degetele de coada pensulei, fără a prinde montura de sfoară sau metalică .
In timpul aplicării vopselii, pensula se aşază şi se ţine perpendicular pe suprafaţa de vopsit , vopsirea realizandu-se prin apăsare, cu mişcări scurte ale părului pensulei încărcate cu vopsea, mişcări de du-te-vino ce se fac din încheietura mainii, în timp ce braţul rămane nemişcat.

Pensulele, în special cele noi, înainte de a fi folosite se ţin timp de 24 ore într-un vas cu apă, după care se elimină excesul de apă se şterge părul pensulei cu o cîrpă uscată, prin aceasta eliminandu-se posibilitatea căderii părului în timpul lucrului, precum şi pătrunderea vopselei la baza firelor de păr, care poate conduce la încleierea pensulei.

Operaţia de încărcare cu compoziţie a pensulei se face prin introducerea acesteia în vasul care conţine compoziţia, stoarcere prin apăsare pe peretele sau marginea vasului, astfel ca să rămana încărcată cu o cantitate mică de compoziţie, după care se poate trece la aplicarea compoziţiei pe suprafaţa suport.
După aplicarea compoziţiei şi uscarea peliculei, pentru lucrările de zugrăveli nu se face nici un fel de operaţie de finisare, în schimb pentru lucrările de vopsitorii, pelicula de vopsea, înainte de a se. usca, poate să fie finisată pentru a se obţine un aspect lucios sau mat, după dorinţă.

întrucat prin aplicarea compoziţiilor se finalizează lucrările de zugrăveli şi vopsitorii, în cele ce urmează se prezintă tehnologiile de execuţie pentru unele din aceste lucrări care sunt cele mai răs-pandite şi uzuale, considerate după calitatea finisajului ca lucrări simple, obişnuite şi cu posibilităţi de execuţie prin forţele proprii aid unui depanator.

Aceste lucrări sunt :
-spoielile, cunoscute şi sub numele de văruieli;
-zugrăvelile cu compoziţii de apă şi clei;
-vopsitoriile cu compoziţii pe bază de ulei;
-vopsitoriile cu compoziţii pe bază de poliacetat de vinii, cunoscut sub denumirea de Vinarom ;
- vopsitoriile cu compoziţii pe bază de răşini alchidice.


sursa imaginii http://static.howstuffworks.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :