FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 386
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Problema chelirii

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Problema chelirii

 Q:   Intreaba despre Problema chelirii       
In problema calviţiei sau, mai bine zis, a cheliei, se recomandă să: nu purtaţi pălăriile ailor persoane; nu vă ştergeţi decat cu prosopul personal; nu întrebuinţaţi deoll pieptenele de cap personal. O serie de boli ca: sifilisul, favusul sau tricofiţia, se pot transmile prin acestea.

Orice fel de cădere de păr mai abundentă, care poate duce la goluri vizibile, cruste sau răni, trebuie să vă dea de gandit şi să vă determine si consultaţi imediat medicul, pentru a opri şi vindeca boala. Uneori căderea părului poate fi determinată de boli infecţioase, gripă, stresuri, accidente, nevroze etc.

Calviţia poate fi cauzată şi de o activitate anormală a glandelor sexuale care poate deregla metabolismul cutanat, producand un exces de sebum fabricat de glanda se bacee, care roade rădăcina părului, producand chelia De asemenea, o alimentaţie prea bogată in excitante ca: grăsimi animale, afumături, băuturi tari, piper, săraturi, acrituri, ardei iute etc., poate provoca o suprasolicitare a glandelor sebacee. Este, deci, necesară o moderaţie, atat în calitatea cat şi în cantitatea hranei, din partea celor vizaţi,

Deoarece chelia începe uneori destul de devreme, şi cum pană acum nu s-a găsit încă leacul ei, s-a recurs la unele grefe cu implantaţii de păr pe mici porţiuni de piele, o operaţiune destul de migăloasă şi costisitoare. Nu trebuie să vă descurajaţi, fiindcă puteţi purta unele meşe numite tupeuri pentru a acoperi golul lăsat de chelie pe creştet sau pe porţiunea frontală a craniului, care par naturale şi cu mult mai fireşti şi mai estetice decat acele fire lungi de păr, date cu fixativ care, la o mişcare neatentă de scoatere a pălăriei, ori cand bate vantul, atarnă ridicol, golul de pe creştet fiind în dezacord cu coafura propriu-zisă.

Nu vă spălaţi pe cap cu şampon prea concentrat, chiar dacă aveţi părul gras şi nu întrebuinţaţi loţiuni cu prea mare concentraţie de alcool, fiindoă, în acest caz, forţaţi glanda sebacee să fabrice in plus o cantităţi; de sebum, pentru a o înlocui pe cea pierdută. Vă veţi spăla pârul cu un săpun neutru, care să nu conţină multă sodă, apoi îl clătiţi cu puţin oţet dizolvat în apa calduţă. După ce s-a uscat, îl fricţionaţi la rădăcina cu loţiuni procurate din comerţ, printre care Gerovitalul este pe primul loc. Mai intai veţi face un test la încheietura internă a cotului, spre a constata dacă nu aveţi alergie la acest produs.

Alte loţiuni se pot prepara din plante, do pildă din soc. Peste 50 flori de soc se toarnă in 1/2 litru de apă fierbinte şi se adaugă 50 g rom. Se lasa sa se macereze o săptămană, apoi se filtrează şi se păstrează într-o sticla. Cu acest lichid fricţionaţi rădăcina părului, dimineaţa şi seara. Acelaşi lucru il puteţi face cu alcoolat de rozmarin pe care-l puteţi procura de la farmacie.


Tag-uri: frumusete, sanatate, ingrijire, tinereteCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 31 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :