|
Articole: pag 8
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Baia de soare acţionează prin radiaţia calorică şi ultravioletă. Pe litoral, intensitatea radiaţiei ultraviolete creşte gradat de la ora 6 dimineaţa, pană la ora 12, cand... | Bitdefender: antivirusul numarul 1 in Europa Nu este nici un secret ca Bitdefender este unul dintre cele mai utilizate programe antivirus din lume. Acesta s-a facut remarcat in special datorita performantelor sale extraordinare... |
Bolile neuropsihice ale copilului si tratarea lor in statiuni Bolile neuropsihice. Se alege staţiunea de cură în funcţie de climatul respectiv. Copiii iritabili, neatenţi, cu diverse ticuri, beneficiază de climatul sedativ de campie sau... | Parul cret, ondulat reprezinta una din tendintele in materie de coafuri care vor fi mereu prezente, care vor fi mereu trendy. Chiar daca se poarta si parul drept, o femeie cu parul... |
Formula moleculara: C6H6 Benzenul este cel mai simplu si totodata cel mai important reprezentant al hidrocarburilor aromatice, o grupa de substante care se deosebesc in multe privinte... | Ingrediente : Morcovi 100 g, pătrunjel 100 g, ceapă 100 g, sfeclă roşie 400 g, cartofi 300 g, mazăre (conservă) 100 g, fasole verde (conservă) 100 g, smântână 250 g, borş... |
Ingrediente 1 kg pui. 200 g orez, 150 g unt, 100 g făină, 2 ouă, 1 lămaie, 1 morcov, 112 ceapă, 1/2 ţelină sau rădăcină de pătrunjel. Mod de preparare Blanchetul... | Ingrediente : Fasole verde 350 g, ceapă 100 g, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ulei 50 g, ardei graşi 150 g, roşii 300 g, făină 20 g, verdeaţă 1 leg, borş... |
Bio-mecanica umarului scapulohumeral Antepulsie: - deltoid (fascicolul anterior) (1) - pectoralul mare (2) - coracobrahial (3) Muşchi accesori: infraspinos şi porţiunea lungă a bicepsului Retropulsie - deltoid... | Se prepara la fel ca in reteta "Bulion de rosii", numai ca se fierbe putin, ca sa iasa subtire. Se toarna in sticle de 1/2 l, lasandu-se loc gol de 2—3 degete, dupa care se adauga... |
Budinca de cartofi cu branza telemea Ingrediente : Cartofi 1 kg, unt 100 g, smântână 100 g, ouă 5 buc, brinză telemea 150 g, gris 50 g, lapte 200 ml. Mod de preparare : Cartofii se coc în cuptor, se rup... | Baltagul - Caracterizare Nechifor Lipan Si in caracterizarea lui Nechifor Lipan se utilizeaza procedeul mastilor. In acest sens se pune accentul pe descrierea aspectului exterior, a imbracamintii: (''Purta caciula brumarie.... |
Brenda Song a facut parte pentru multa vreme din echipa de vedete de la Disney, un grup de tineri ce apareau in diferite seriale specifice postului. Brenda a facut parte si din tinerii... | Blanchet din carne de vitel cu sos alb si orez Ingrediente 1 kg carne de viţel, 250 g orez, 100 g untură, 50 g unt, 100 g făină, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină, 2 ouă, lămaie. Mod de preparare Carnea de viţel... |
Băile de nămol se fac la cadă, cu nămol cald (36—42°C), diluat cu apa lacului Techirghiol (după care urmează, obligatoriu, un moment de odihnă). împachetările cu nămol... | Baia de aer nu poate fi omisă din complexul talasote peutic. Expunerea la aer, în loc umbrit, poate fi aplicată procedură independentă, ca procedură de introducere la b de soare... |
Burebista si organizarea puternicei sale monarhii cu caracter militar -potrivit inscripţiei de la Dionysopolis, Burebista era "cel dintai şi cel mare dintre regii din Tracia"; -îndeamnă supuşii la "abstinenţă, sobrietate şi ascultare de porunci"; -noul... | Blazatul sau cel care si-a pierdut inspiratia Am preferat întotdeauna nebunia pasiunilor întelepciunii indiferentei. (Anatole France) Blazatul este cel pe care nu-l mai intereseaza nimic, pe care nu-l mai entuziasmeaza nimic.... |
Bors de legume cu carnati din Ardeal Ingrediente : Cartofi 300 g, morcovi 150 g, pătrunjel 100 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, ulei 75 g, bulion de tomate 25 g, cârnaţi afumaţi 200 g, borş de putină 1, pătrunjel... | Aragazul, frigiderul vor fi curăţate in timp, spălate cu grijă. Totul trebuie sa strălucească de curăţenie şi ordine. într-o bucătărie obişnuită, perdelele de la ferestre... |
Baba - cozonac de forma rotunda si inalta Se prepara acelasi aluat ca pentru cozonacul simplu, cu deosebirea ca la framantat se adauga stafide si se coace in forma inalta de lut ars. Aluatul trebuie sa fie ceva mai moale... | În anul 73 e.n., spre lacul Lobnor din Asia Centrală (aproape de extremitatea estică a pustiului Taclanj Macan), se revărsa una dintre cele mai mari armate chineze pe care o văzuseră... |
Ingrediente 4 albusuri, 200 g zahar, 200 g miez de nuca, 1 pachetel zahar vanilat, coaja rasa de la 1/2 lamaie. Mod de preparare Albusurile proaspete se separa cu atentie... | Se prepara la fel ca in reteta bavareza de ciocolata, cu deosebirea ca se mai adauga la urma 200 g de alune rumenite la cuptor, curatate de pielita (prin frecare in palma) si rasnite... |