|
Articole: pag 16
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Ingrediente: Făină 500 g, zahăr 500 g, margarina 500 g, ouă 4 buc, gălbenuşuri 4 buc, coajă rasă de lămaie 50 g, stafide 300 g. Mod de preparare: Margarina se amestecă... | Ingrediente : Piept de vacă 400-500 g, ceapă 100 g, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ardei graşi 10i g, cartofi 250 g, fasole verde 150 g, mazăre... |
Ingrediente 1 kg carne de miel (de preferinţă de la piept), cateva fire de ceapă verde, 2 cepe, 50 g orez, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 2 ouă, 100 g smantana, leuştean... | Ingreriente: Ficat 500 g, ceapă 100 g, unt 125 g, franzelă 250 g, lapte 250 ml, ouă 5 buc, pesmet 25 g, caşcaval 100 g, piper, sare. Cum se prepară: Se curăţă ficatul... |
Budinca de clatite cu peste si ciuperci Ingrediente: Făină 600 g, ouă 6 buc, lapte 1.6 l, sifon 300 ml, peşte 1 kg, crapă 200 g, ulei 300 g, ciuperci 500 g, piper, sare. Mod de preparare: Din făină, lapte... | Ingrediente : Conopidă 1 kg, lapte 150 ml, gris 50 g, smantana 200 g, ciuperci 200 g, unt 100 g, roşii proaspete 300 g, ouă 5 buc, caşcaval 150 g, pesmet 25 g, piper, sare. Mod... |
Mod de prepapare Borşul, în afara gustului plăcut, are şi o mare valoare nutritivă, datorită cantităţii mari de legume şi a borşului de tăraţe cu care se acreşte. In... | Budinca de cartofi cu ciuperci Ingrediente : Cartofi 1 kg, ceapă 150 g, roşii 500 g, ciuperci 400 g, gris 100 g, lapte 300 ml, ulei 100 g, făină 50 g, ouă 3 buc, verdeaţă 1 leg, smântână 300 g, pesmet... |
Bors bulgaresc cu legume umplute Ingrediente Pentru 6 porţii: 600 g carne macră, 2-3 bucăţi de oase, 100 g orez, 6 ardei graşi (mai mici), 6 jumătăţi de dovlecei, cateva roşii, 2-3 ouă, 2-3 cepe, 1 lingură... | Ingrediente 1 kg morcovi, 60 g făină, 100 g unt, 100 g zahăr, 2 ouă, 100 g caşca¬val, 1 pahar lapte, sare. Mod de preparare Morcovii curăţaţi se spală şi se dau... |
Ingrediente: Mălai 300 g, smântâmă 500 g, unt 200 g, brânză de oi 300 g, caş proaspăt 200 g, sare. Mod de preparare: Se pune smântâna la fiert, se adaugă sare, 100... | Bivolul si Cotofana de George Toparceanu Un loc aparte in creatia lui George Toparceanu il ocupa fabulele, acele opere literare epice in care sunt povestite intamplari puse pe seama animalelor, a pasarilor si care au caracter... |