FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 424
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Batrana Cracovia

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

Batrana Cracovia

 Q:   Intreaba despre Batrana Cracovia       
Batrana Cracovia Fosta capitala a Poloniei este cel mai iubit oras al acestei tari si unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, dar si unul dintre cele mai vechi si mai mari municipii din Polonia.

Este printre putinele orase din lume unde trecutul- care se simte la tot pasul si ii defineste infatisarea si atmosfera deosebit de placuta- se imbina perfect cu creatiile moderne, de avangarda.

Fie ca te cazezi la o pensiune sau la un hotel luxos, pretul nu te va da pe spate, gasind camere de la 15-20 de euro pe noapte.

Inima orasului este Piata Centrala, cu o istorie de peste 800 de ani, unde poti vizita catedrala gotica Sf. Maria, cu vestitul altar de lemn realizat de maestrul Wit Stwosz, dar si biserica Sf. Adalbert, datand din secolul al X-lea.

Timp de peste 1.000 de ani, Cracovia a fost unul dintre cele mai importante centre istorice, artistice, culturale si stiintifice ale Poloniei. Fiind inima Poloniei, a fost optiunea preferata a regilor polonezi care si-au stabilit aici resedinta.

Te poti plimba pe Drumul Regal, care incepe din Piata Metejko si se continua prin Poarta Florianska, pe frumoasa strada cu acelasi nume, apoi pe strada Grodzka, pe langa Biserica Sfintii Petru si Pavel, ajungand pe strada Canonicilor, la baza dealului Wawel, unde se afla Palatul Regal si Catedrala Wawel. Aici s-au incununat numerosi
regi , dar exista si legenda balaurului care a trait in pestera de sub catedrala.

Si imprejurimile Cracoviei sunt vestite. Salina Wieliczka, veche de 700 de ani, face parte din patrimoniul UNESCO, exploatandu-se aici sare si in prezent. Auschwitz si Birkenau, fostele lagare de exterminare nazista nu au nevoie de nicio prezentare, fiind marturii ale unei istorii care nu trebuie sa se mai repete.

Cafenelele personalizate, barurile si restauranele ofera mancare traditionala delicioasa, iar berea si votca poloneze sunt la ele acasa.

Toate acesta atrag anual peste sapte milioane de turisti care vin din toate colturile lumii pentru a se bucura de aceasta oaza de cultura, istorie si frumusete.

Sursa Imaginii - copernicusviaggi.it


Tag-uri: polonia, istorieCategorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 18 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :